reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Coś nie tak

Jeden zarodek to nie nikłe szanse, wiem cos o tym :biggrin2: nie mysl w tych kategoriach. Skoro przeżył to jest silny i da rade.
Co do ewentualnej kontynuacji lekow to nie mam pojęcia o jakich mowisz? Gonal, menopur?? Tych absolutnie nie możesz brac bez wiedzy i pozwolenia lekarza, to samo tyczy sie nospy, polocardu ( lub pochodnych) tez tylko za zgoda lekarza, kwas foliowy bierz dalej.
Wiem że bardzo zaniedbaliśmy ale to przede wszystkim względy finansowe a teraz może być już za późno

reklama
Ja miałam Gonal f i menopur ale dawki mialas 2 razy wieksze niż ja...:sad:
Ja miałam niskie AMH i niedrozne jajowody ( przeszłam udrażnianie HSG bez rezultatu, potem operacje usunięcia zrostów i polipów na macicy a potem cała procedure IVF ktora skończyła sie przeżyciem tylko jednego zarodka ktory ma teraz 2-latka ). Przez 3 lata starania sie z pomocą medyczna widziałam wiele dziewczyn z ciężkimi przypadkami endometriozy. To nie ułatwia zajścia w ciaze ale tez nie uniemożliwia kompletnie. Trzeba uwierzyć, wiem jak trudno, bo sama orzez to przechodziłam. Ale wierzyłam, ze sie uda, dbałam o siebie przed transferem i chuchalam i dmuchalam na siebie po. Przeszłam 3 potężne krwawienia i ryczałam za kazdym razem jak lądowałem na fotelu ginekologicznym z najczarniejszym myślami. 6 miesiecy wyjęte z zycia na podtrzymaniu i nieustannym leżeniu. Walcz ile sił znajdziesz w sobie, bo warto!

Ja miałam Gonal f i menopur ale dawki mialas 2 razy wieksze niż ja...:sad:
Ja miałam niskie AMH i niedrozne jajowody ( przeszłam udrażnianie HSG bez rezultatu, potem operacje usunięcia zrostów i polipów na macicy a potem cała procedure IVF ktora skończyła sie przeżyciem tylko jednego zarodka ktory ma teraz 2-latka ). Przez 3 lata starania sie z pomocą medyczna widziałam wiele dziewczyn z ciężkimi przypadkami endometriozy. To nie ułatwia zajścia w ciaze ale tez nie uniemożliwia kompletnie. Trzeba uwierzyć, wiem jak trudno, bo sama orzez to przechodziłam. Ale wierzyłam, ze sie uda, dbałam o siebie przed transferem i chuchalam i dmuchalam na siebie po. Przeszłam 3 potężne krwawienia i ryczałam za kazdym razem jak lądowałem na fotelu ginekologicznym z najczarniejszym myślami. 6 miesiecy wyjęte z zycia na podtrzymaniu i nieustannym leżeniu. Walcz ile sił znajdziesz w sobie, bo warto!
Dzięki za wsparcie bardzo mi to pomaga podzielić się z kimś swoimi przeżyciami i wymienić doświadczenia bardzo bym chciała żeby się udało za 1 razem ale to chyba niemożliwe te dwa dni będą się strasznie ciągły

Nie ma sprawy, wiem jakie to trudne. Nie mów w ten sposob, po co. Jeszcze nic nie wiesz a moze wlasnie jednak sie uda. Tak te 2-3 dni beda ciężkie, pamietam swoje jakby dzis sie działy. Na kazdy dźwięk telefonu mało nie umierałam i ten smutny głos lekarza ktory oznajmia, ze moje zarodki umierają jeden po drugim... potem lęk o ten jeden czy dożyje i szybka reakcja lekarza ze transferujemy go jednak w 3 dobie a nie piątej, bo w macicy zarodki maja większa szanse na przeżycie. To były ciężkie czasy...
Pisz jesli masz ochotę. Wazne jest wsparcie szczegolnie kogoś kto to przeżył i rozumie.

TRZYMAM TRZYMAM!!! :-D I rękoma i nogami i uszami i wszystkimi zwieraczami :-D:-p bedzie dobrze, to silny " ktoś" :tak:

Dziś byłam na usg . Potwierdziły się przypuszczenia lekarza że mam polipa którego należy usunąć. Nie było terminu na zabieg więc będę musiała to zrobić podczas następnej miesiączki. Pocieszające jest to że moje komórki po zaplodnieniu bardzo szybko się dzieliły i zostały zamrożone jako .....zapomnialam nazwy 3 pobrane 3 w świetnej formie po zaplodnieniu chyba to mały sukces ale dllluga drogą przed nami

reklama
Kochani jestem już po transferze wszystko w porządku teraz tylko spokojnie czekać na test i miejmy nadzieję że będzie dobrze. Kamilos na ewno będzie dobrze trzeba w to wierzyć. Najlepiej usunąć polip żeby później nie było żadnych problemów zresztą lekarz wie co robić

Do góry