reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Coraz blizej do...PORODUUUUU ;-)

Agik - witaj w klubie niewyspanych. Ja od kilku dni spalam po 3 godziny. Dzis chodzilam juz umeczona na maksa ale deszcz sprawil, ze zasnelam o 14ej i wstalam dopiero teraz. Wreszcie sie wyspalam:tak:

reklama
Agik cesarka na życzenie ponoć owszem, ale w prywatnych klinikach.
ostatnio też łażę po nocach i zastanawiam się co robić, chociaż dzisiaj się wyspałam pomimo, iż nie spałam bardzo długo, ale jakoś coraz lepiej mi się śpi jak już zasnę:tak:
prawie co noc śni mi się poród (wczoraj śniło mi się bardzo realistycznie parcie i obudziłam się z bólem brzuchola:szok:)
brzuch twardnieje coraz częściej i to przy tym trochę boleśnie, kilka razy dziennie kłuje mnie dość mocno w okolicy spojenia łonowego jakby mi ktoś coś wbijał od środka i aż mnie zwija:baffled: ale poza tym jest ok:-)

Dziewczynki-wracajac do tego paciorkowca, robienie posiewu na miesiac przed nie jest bez sensu, jest to wystarczajacy termin zeby zdazyc przed porodem i duze prawdopodobienstwo ze sie juz tej bakterii nie zlapie. To nie jest taka sobie bakteryjka fruwajaca w powietrzu wiec prawde powiedziawszy wynik jest aktualny znacznie wiecej niz 1 miesiac. Praktycznie albo sie jest albo nie jest nosicielem .

Izka na miesiac wczesniej niekoniecznie jest aktualny
dopytalam sie konkretnie kumpeli co w marcu rodzila
miala robione w 36tc a potem powtarzane praktycznie przy porodzie
i podczas porodu dostala antybiotyk dozylnie
i maly tez antybiotyk
i wyszli zamiast po 3 to po8 dobach ze szpitala:tak:

Mam do was pytanko;-)
Jak wam brzuszek twardnieje czyli te skorcze przepowiadajace to jak to sie dokladnie czuje i czy to jest caly brzuszek czy tylko np jego czesc? No bo ja nie umiem rozroznic czy ja to mam czy poprostu mnie sie mala wypina tak mocno czasem bo z regoly to jest z jednej strony brzusia.

Monia ja Ci napisze jak ja mam
bo ja tego tez nie rozpoznaje:szok:
u mnie albo caly brzuch jest twardy albo tylko jego czesc,zwlaszcza na dole po jednej lub po drugiej stronie
czasem mam tak ze ciągnie mnie przez chwile dol brzucha tak ze nawet przekrecic sie nie moge,ale jak chwile poleze to mija
mnie sie wydaje ze to mala sie wypina--ale podejrzewam ze niektore to skurcze:-)
ciezkie jest zycie pierwszorazowej ciezarowki:-D:-D:-D
przy drugim bedzie latwiej:confused::confused::baffled::baffled:

Dorotka.1-no nie wiem skoro kolezanka miala powtarzane badanie to moze cos bylo nie tak, generalnie wynik z 36 tyg. uwaza sie za wiarygodny (oczywiscie nie mozna powiedziec na 100% ale to chyba normalne w medycynie wszystko zalezy od danego organizmu).
Monia-nie wiem dokladnie bo sama sie nad tym zastanawiam ostatnio, mi twardnieje jakby cala gora :-) rozumiesz, tak jakby gorna polowa brzucha zmienila sie w kamien i mysle ze to moze byc to ale nie jestem na 100% pewna.

Dorotka masz racje! Ciezki jest zycie w pierwszej ciazy:szok::-D:-D:-D

No ja tez niby mam tak jak Izka, czyli mi twardnieje u gory bardziej, tak z boku pepka i moze ciutek wyzej. To trwa jakies 5 sekund i mija. Kurcze ale ciezko powiedziec czy to mala czy nie bo wtedy brzuch tam jest jak kamien i jak dusze to nic nie wyczowam:-) Dzis ide do gina wiec jestem ciakawa co mi o tym powie. jak cos sie dowiem to wam napisze! A jak narazie to zastanawiam sie czy mi powie ze mam jakies rozwarcie:confused: bo tak bardzo bym chciala miec:laugh2::szok:

Monia-ja ide w poniedzialek i tez chcialabym miec rozwarcie i skrocona szyjke :-) Wlasnie weszlam w 9-ty miesiac (zreszta tak jak Ty bo mamy ten sam termin) i chyba mozna juz rodzic :-) Z tym brzuchem to jednak mi sie zdaje ze to nie jest dzidzia bo mi tak brzuch twardnieje jakby na calosci z gory. A jak mala kuperek wypina to czuje kulke w jednym miejscu. :-) Tak sobie tlumacze :-) Jak cos ciekawego Ci ginek powie to daj znac.

reklama
Do góry