reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Codzienne rozmowy Samotnych rodziców

a właściwie to ile płaci się za przedszkole??? Ja tak myślę że jak mały by się dostał to na początek tylko te podstawowe godziny nie wiem ile ich tam do 13 czy jakoś tak, jak tak się patrzę na mojego brzdąca to taki za malutki mi się wydaje żeby puścić go samego między obce osoby :-(
martttikka 30 zł miesięcznie nie wiadomo czy się śmiać czy płakać jak takie głupoty się czyta :wściekła/y:

reklama
martttika to ja bylam z mama kupic kilka rzeczy dla oliwki i wydalysmy kolo 170 zl, i w tym jeszcze nie ma butow... bluzeczki mam bo pokopowalam i spodnie tez zdazylam kupic w pepco, a tak wiadomo ze to i tak tansze ciuszki sa.

moj ex na peirwszej rozprawie kilka lat temu tez stwierdzil ze na swoje ciuchy potrzebuje kolo 200 zl miesiecznie a na dziecko chcial 350 ogolem dawac... ale oni nie maja mozgow.... wiec wiesz to inna kategoria jest

jaimis moja dobra rada, niezaleznie od tego na ile chcesz dac malego do przedszkola wypiujac wniosek wpisz ze na wiecej niz te 5 programowych np 8 bo jestes mama pracujaca
i wtedy ma duzo wieksze szanse a nikt ci pozniej uowy na 8 nie karze podpisac wiec luz.

u nas za 3 posilki jest 110 zl na miesiac plus 1.5 za kazda dodatkowa godzine.
plus zajecia dodatkowe.
plus we wrzesniu wyprawka, pizamka, ubezpieczenie itd....

U nas za przedszkole jest chyba 5,5 zl za jedzenia dziennie, za godzine mamy 2,5 zl
Ola ma racje jak wniosek zapiszesz na 5 godzin od 8-13 to dziecka do przedszkola nie przyjma najprawdopodoniej, bo
1. bo duzo rodzicow bedzie chcialo zapisac np od 7-16 to oni beda mieli pierwszenstwo,bo in dluzej tym lepiej bo wiecej kasy dla nich
2. duzo dzieci zostanie w przedszkolu bo malo jest rodzicow posulajacych dzieci do szkoly jak 6 latki do pierwszej klasy
jak one nie pozjda do zerowki do szkoly czy do 1 klasy, to tyle jest miejsc mniej dla nowych dzieci
a inne oplaty to ubezpieczenie raz na rok ok 30-40 zl
wyprawaka plastyczna
wyprawka higieniczna
trzeba kupic rzeczy na lezakowanie
wyprawka grupowa

hej, co tu taka cisza

a u mlodej w szkole, jakas epidemia, w klasie jest 24 dzieci, w ten poniedzialek bylo 16, a w piatek tylko 8
mloda wraca w poniedzialek do szkoly,ciekawe ile bedzie chodzic do szkoly, zanim znowu sie nie rozchoruje??
w poniedzialek i we wtork musze poplacic skladki razem 300 zl

mozi mój też od wczoraj na antybiotyku:-( Mnie też rozkłada, po znajomych gdzie nie spojrzę wszyscy chorują...
A teraz odwilż to i zaraz sie mnożą

my z młodym też chorzy ja przywlekłam chorobę z pracy w baraku zimno i tak od tygodnia a przedwczoraj mały dostał w nocy temperatury a wczoraj cały dzień prawie z młodym przespaliśmy aż dziś mnie kręgosłup od leżenia bolał ;-)
to zdrówka dla wszystkich chorowitków.... oj dziecko to droga inwestycja :-D:-D:-D

reklama
Do góry