reklama
Bylismy u alegrologa. Nic zlego nie stwierdzil. Mowi, ze Hania ma tendencje do suchej skory (prowdopodobnie po mnie) i dlatego takie placki sie robia, bo ciuchy byc moze obtarly. Mamy nawilzac a na wiosne, lato powinno byc lepiej. W zime mozliwe ze problem powroci.
Sluchajcie bylysmy dzisiaj na szczepieniu u naszej pediatry. Obejrzala raczke stwierdzila ze to jednak moze byc AZS :/ Dala krem ADVANTAN 0,1% a tamten odstawic kazala... Ech, czytam ze to steryd... Miala ktoras ta masc? Ile razy dziennie tym smarowac? Mowila, ze jak nie bedzie poprawy to przyjsc za tydzien...
Nie wiem jak u dzieci, ale u mnie jako dorosłej sterydy działają naprawdę przez chwilę. Smaruję tydzień, dwa...zmiana blednie, a po tygodniu znowu wychodzi jak wcześniej Podobno krochmal jest skuteczny, no i dobry kosmetyk do nawilżania. Nawilżanie to podstawa.
reklama
ja nie będę oryginalna i napisze, że to na 99% AZS. Walczę z tym od 30 lat u siebie... Jestem po wszystkich możliwych chyba terapiach, kuracjach, kremach, sterydach, odczulaniach itp. Późne lato, jesień to najgorszy okres - rozwój w powietrzu cladosporium i alternarii, które dla atopowców sa istnym przekleństwem, zwłaszcza tych mieszkającycy w dużych miastach, w pobliżu lasów, jezior. Jeśli lekarz mówi, że to nic takiego i przepisuje sterd to zmieniłabym natychmiast lekarza! Bo za kilka lat Twoje dziecko może bardzo cierpieć, a układ immunologiczny będzie już tak upośledzony, że nie będzie sobie radził z żadnymi lekami. Jestem tego żywym i bardzo smutnym przykładem...
Podziel się: