u Ciebie odkrył szczebelki aby sie podnosić a u nas jak lezy na macie to łapie zabawki powieszone i trzyma je z całej siły cos podobnego jak mnie za ręce i sie podnosi do góry- w szoku byłam....:-)maarta100
Odp: Co potrafią nasze dzieci:-)
A ja od wczoraj w głębokim szoku jestem;-) Piotr zaczął sie sam podnosić, lezy w łóżeczku na płasko i podnosi sie na jakieś 10 cm, do tego załapał po co są szczebelki i się za nie chwyta Wcześniej tak sie podnosił w leżaczku ale w leżaczku nie miał płaskiej pozycji więc było dużo prościej;-)
reklama
Iwonka1985
Fanka BB :)
Nasz Iguś dziś rano śmiesznie wyglądał, bo trzymał się kurczowo obiema rączkami szczebelka w łóżeczku i spoglądał, z takim wyrzutem do nas "WSTAWAĆ!!! JA CHCĘ MLESIO!!!" i do tego sobie starym zwyczajem popiskiwał :-)
a kilka dni temu powiedział (raczej przez przypadek) TA-TY akurat jak go tatuś nosił na rączkach :-)
a w wannie ma po prostu niepochamowaną energię i może tam siedzieć godzinami :-)
a kilka dni temu powiedział (raczej przez przypadek) TA-TY akurat jak go tatuś nosił na rączkach :-)
a w wannie ma po prostu niepochamowaną energię i może tam siedzieć godzinami :-)
Julka wczoraj pierwszy raz obróciła się w łożeczku o 180 stopni, dwa razy jej tak wyszlo i az zapalkala bo glowa o szczebelki zawadzila troche bo taka dluga jest poza tym:
-podnosi sie do siadania trzymana za raczki,- dwa razy udalo jej sie powiedziec jakby "mammma", - piszczy, krzyczy niemilosiernie i potrafi przez 10 minut non stop robić "auu, uuu, ooo, buuu, eee", - w wanience tez zaczyna chlapac nogami i raczkami, - chwyta zabawki, bierze je do buzi, wklada i wyjmuje sobie smoczka, - ogolnie nieraz tak sie rzuca i macha wszystkim co sie da jakby miala zaraz odleciec
-podnosi sie do siadania trzymana za raczki,- dwa razy udalo jej sie powiedziec jakby "mammma", - piszczy, krzyczy niemilosiernie i potrafi przez 10 minut non stop robić "auu, uuu, ooo, buuu, eee", - w wanience tez zaczyna chlapac nogami i raczkami, - chwyta zabawki, bierze je do buzi, wklada i wyjmuje sobie smoczka, - ogolnie nieraz tak sie rzuca i macha wszystkim co sie da jakby miala zaraz odleciec
olka2212
Wikusia
Moja myszka pięknie łapie zabawki, na podwieszonych próbuje sie nawet podnieść,
w wannie oczywiście wielkie szaleństwo uwielbia chlapac nózkami,
no a najlpiej jej wychodzi krzyk, kiedy odkurzam tak zwraca na siebie uwagę że przekrzykuje odkurzacz a jak na nią patrze to śmieje sie od ucha do ucha
w wannie oczywiście wielkie szaleństwo uwielbia chlapac nózkami,
no a najlpiej jej wychodzi krzyk, kiedy odkurzam tak zwraca na siebie uwagę że przekrzykuje odkurzacz a jak na nią patrze to śmieje sie od ucha do ucha
NO a wiec Osiagniecia 5 miesiecznego Fifola
- smieje sie w glos juz na zawolanie
-usmiecha sie do znajomych twarzyczek
- lapie w obie rece zabawki i przeklada z reki do reki
- proboje usiasc podnoszac sie jak mu podam rece
- obracanie ciezko mu idzie chociaz kilka razy mu sie udalo i byl bardzo zdziwiony co sie stalo
- nie wiem o co mu chodzi ale wygina mi sie w paląk - jak by probowal zrobic litere C na glowie i nogach( chyba proboje sie obracac hahah ) - patryk bynajmniej tak walczyl !
- stoi twardo na nogach choc nie pozwalam calym ciezarem aby to robil - przytrzymywany pod paszki
- robi cacy mamusia - mowie zrob cacy mamusia a ten wyciaga lapki sie smiejac i mnie glaska o buzi
- robi - jakie fifol ma nerwy - pokazuje zaciskajac piesci i robi sie caly czerwony stekajac jak zapytam - jakie fifol ma nerwy
- daje BUZI - albo mu sie udaje ahhahahah
-
- smieje sie w glos juz na zawolanie
-usmiecha sie do znajomych twarzyczek
- lapie w obie rece zabawki i przeklada z reki do reki
- proboje usiasc podnoszac sie jak mu podam rece
- obracanie ciezko mu idzie chociaz kilka razy mu sie udalo i byl bardzo zdziwiony co sie stalo
- nie wiem o co mu chodzi ale wygina mi sie w paląk - jak by probowal zrobic litere C na glowie i nogach( chyba proboje sie obracac hahah ) - patryk bynajmniej tak walczyl !
- stoi twardo na nogach choc nie pozwalam calym ciezarem aby to robil - przytrzymywany pod paszki
- robi cacy mamusia - mowie zrob cacy mamusia a ten wyciaga lapki sie smiejac i mnie glaska o buzi
- robi - jakie fifol ma nerwy - pokazuje zaciskajac piesci i robi sie caly czerwony stekajac jak zapytam - jakie fifol ma nerwy
- daje BUZI - albo mu sie udaje ahhahahah
-
W
wika_20
Gość
Igorek : 4 m i 11 dni
-wyciaga juz pewnie rączki obie po zabawki ,
-rozpoznaje twarzyczki (mame tate),
-śmieje się w głos (uwielbiam go rozsmieszac ale prawie zawsze dostaje przy tym czkawki i sie bidulek męczy ) ,
- Obraca się wokół własnej osi (jak wyjde z pokoju nigdy niewiem czy bedzie lezal glowa do mnie czy nogami w moja strone hehe )
-umie przekrecac sie z pleców na brzuch i z brzucha na plecy (takze normalnie mam małego kręciołka )
-tez daje buziaka ale wiem ze to akurat mu sie udaje hehe bo nie zawsze;pp
-i chyba tyle pamietam
- a jeszcze krzyczy /piszczy
- i podciagany do siadania ladnie sie trzyma sztywno
- na nogach rowniez "stoi" plasko i przebiera nózkami do przodu
Wczoraj zlapał sie barierki i tak trzymal jakby chcial wlasnie podciagnac (zastanawiam sie nad obnizeniem na 2 poziom lozeczka
-wyciaga juz pewnie rączki obie po zabawki ,
-rozpoznaje twarzyczki (mame tate),
-śmieje się w głos (uwielbiam go rozsmieszac ale prawie zawsze dostaje przy tym czkawki i sie bidulek męczy ) ,
- Obraca się wokół własnej osi (jak wyjde z pokoju nigdy niewiem czy bedzie lezal glowa do mnie czy nogami w moja strone hehe )
-umie przekrecac sie z pleców na brzuch i z brzucha na plecy (takze normalnie mam małego kręciołka )
-tez daje buziaka ale wiem ze to akurat mu sie udaje hehe bo nie zawsze;pp
-i chyba tyle pamietam
- a jeszcze krzyczy /piszczy
- i podciagany do siadania ladnie sie trzyma sztywno
- na nogach rowniez "stoi" plasko i przebiera nózkami do przodu
Wczoraj zlapał sie barierki i tak trzymal jakby chcial wlasnie podciagnac (zastanawiam sie nad obnizeniem na 2 poziom lozeczka
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Iwonka1985
Fanka BB :)
Ignaś dziś bardzo przyglądał się nóżce i potem zdjął sobie skarpetkę i całą "zmemłał" :-)
Mama Stacha
&Franka&Janka
Franek na 5 m-cy nieśmiało jeszcze, ale zaczął przewracać się z plecków na brzuszek, na odwrót też mu czasami wychodzi.
reklama
aga6671
Mama Hani i Tomka
Tomej już pieknie obgryza paluszki w nogach ale tylko jak ma gołe stópki No i coraz lepiej mu idzie przewracanie się z plecków na brzuszek..a jak leży sam na macie a ja np sprzatam to co chwilę muszę go z podłogi zbierać! Już jestem pewna że reaguje na swoje imię, w łóżeczku też już wędruje ale choć szczebelki chwyta to nie podciąga się jeszcze!