reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co Potrafia Nasze Dzieci?!

maju;
lepiej Malej tak jeszcze nie nosić aby nie zaszkodzić kręgosłupowi - lepiej będzie wtedy jeżeli Ty będziesz trochę odchylona - no ale jak długo można tak chodzić...

reklama
No wlasnie czesto sie odchylam i wtedy najbardziej mnie boli w kregoslupie....:-(

Mnie też dokucza kręgosłup a małej długo nie noszę z tegoż powodu, nawet jak karmie na siedząco to mi wysiada więc staram się leżeć albo siedzieć na czymś z oparciem na plecy

Ja nie noszę małego pionowo bo ma jeszcze nie ukształtowany kręgosłup i wolę nie narażać go na zbędne reakcje a poza tym u nas odbijanie wygląda troszkę inaczej. Wszyscy mówią na ramieniu a nam położna powiedziała, że lepiej na kołyskę tylko główkę wyżej a nóżki niżej - po 15 min odbija się a dzidzia śpi :tak:

moi mają juz dwa miesiące... potrafią przespać prawie całą noc... potrafią przez chwilę potrzymać coś rączce.... gruchają sobie do sibie... zazwyczaj to tak idzie na dwa głosy... strasznie się wiercą i rozkopują w nocy... a i zdarza się że jeden drugiego gdzieś tam uderzy przypadkiem... ale na szczęście niegroźnie... często wyciągają rączki po zabawki umieszczone na lince w łóżeczku... czasem przeturlają się z brzuszka na plecki... czasem na twarzy pojawia się juz pierwszy usmiech....:-)

Mała zaczyna trzymać sztywno główkę, ale tak jak jej to niespodziewanie przychodzi, tak mija ;-) no i jak leży na pleckach potrafi obracać sobie główkę z boku na bok, a dzisiaj okręciła się tak, że głowę miał prawie tam gdzie nóżki :eek:

mata-moja mala wlasnie tez sie przekreca o 180 stopni-zwlaszcza jak jej nie pasuje,ze jest przykryta kocykiem;-)

moja niunia sama się dziś obruciła na brzuszek co mnie zdziwiło bo jej na razie na brzuszek prawie nie kładłam z powodu kikutka wystającego a teraz proszę sama si przeturlała :-)

reklama
Nasza córcia od urodzenia probuje głowke dzwigac... w łozeczku bez problemu se przerzuca głowke z jednej strony na druga...:-)
ale nie umiem wytrzymac ze smiechu kiedy mała przyssie mi sie do brody albo nosa... jak nagle zaczyna szukac cyca:-p:-p:-p i w ogole ten widok kiedy atakuje sutka... hi hi... po prostu rewelacja:-) i jak tu jej nie kochac mimo obolałych cyców i nie wyspania:-p

Do góry