reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co na katar i kaszel u 3miesiecznego niemowlaka?

reklama
Mój synek jak skończył 3 miesiące też miał katar. Trwał 2 tygodnie. 3 razy dziennie się inhalowaliśmy i za każdym razem odciąganie kataru. Z tym że nie kaszlał. Jakby zaczął, to byśmy pewnie co 2 dni jeździli na kontrolę do pediatry, bo mówiła, że u takich maluszków łatwo przechodzi na dolne drogi oddechowe.
Oprócz tego podawałam mu rhinoargent, argentin t, nasi in baby i nurofen forte. Miałam 3 teleporady i jedną wizytę. Pewnie byłyby wszystkie wizyty, ale trafiliśmy jak przychodnia była zamknięta z powodu covida. Ale miałam jechać na całodobowkę, gdyby się pogorszył. Na szczęście nie trzeba było.
Trzymam kciuki za Was ✊✊✊

@Magdalenka16 Jeśli zaczął mokro kaszleć, to zapewne oznacza, że zeszło mu niżej. Możesz spróbować przyłożyć ucho do klatki piersiowej i posłuchać czy nie słychać jakiś świstów. Jeśli są, to zapewne antybiotyk Was nie ominie.

Kup sobie smalec z gęsi i smaruj dziecku klatke piersiowa i plecka cieplo ubierz a w razie mokrego kaszlu lekko oklepuj mozna dodac 1 krople olejku mietowego pomaga przy katarze. Pod nosek masc majerankowa pomaga na katar no i dzwonic do lekarza zeby zobaczyl i osluchal dziecko

reklama
J ade wieczorem do lekarza. Ale wiecie jak ciężko jest się dostać. Pediatra w przychodni wogóle nie chciała abym przyjechała tylko przez telefon ! Jedynie prywatnie lekarz mi został ale też wyblagalam wizytę bo nie chciał tez przyjąć. Do czego to teraz doszło. ...

Do góry