reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co jeść aby nie przytyć

a ja powiem tak: każdy jak wiadomo ma swój fenotyp i to pod niego powinno dobierać się produkty, które spożywamy. Najlepiej dowiedzieć się jaki ma się kod metaboliczny i wdrożyć w życie nowe nawyki żywieniowe. Tyle się teraz o tym mówi. Jestem na bieżąco, bo właśnie jestem na etapie poszukiwania dobrego dietetyka, który pomoże mi z opóźniona alerią pokarmową i ze złym samopoczuciem. Jak dotąd mój alergolog robił mi testy skórne i zalecił zapisywanie co jem i wykluczanie produktów na tej podstawie, jednak jest to dla mnie zbyt uciążliwe. Kto jest w temacie to wie :( Jeśli ktoś coś wie to dajcie znaka. Będę wdzięczna za kontakt do profesjonalisty.

reklama
Witam :)

Jakie znacie produkty którymi można zabić uczucie głodu, a jednocześnie nie są jakieś specjalnie kaloryczne. Chodzi za mną od czasu do czasu taki mały głód i lubię sobie coś podjeść, a nie chciałabym zbytnio od tego przytyć.

Soki warzywne i sałatki :)

Ja ostatnio wzbogaciłam dietę o soki i czuje się o wiele lepiej, bo jednak przyswoi się w ten sposób o wiele więcej witamin, niż zwyczajnie jedząc – kto by zjadł kilogram warzyw naraz? ;> Kupiłam wyciskarkę Huroma i zdaje egzamin – to jedna z tych Wyciskarki do soku firm Champion, Hurom, Angel, Green Star, Omega Sama strona zresztą też fajna, bo oprócz sprzedaży są też porady dietetyka i artykuły o odżywianiu, więc się przydaje przy diecie.

reklama
Warzywa w każdej możliwej postaci, jeśli chodzi o owoce musimy bardziej uważać bo te często mają dużo cukru i wiecej kalorii niż nam sie wydaje. Ryby, kasze zupy. Nie polecam za to przesadzać z produktami light bo pomimo niskiej zawartości kalorii posiadaja inne wady. Polecam poczytać na ten temat poniżej klikając w link. Pozdrawiam.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Link do: Produkty light - jak się mają do odchudzania?

Do góry