reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Clotrimazolum GSK a KP

Jagoda132

Fanka BB :)
Witam,
Niestety przypaletala się do mnie infekcja pochwy, lekarz zrobiła wymaz, na razie czekam na wynik, ale PH wyszło 7.
Na razie przepisała mi globulki dopochwowowe Clotrimazolum GSK. Czy któraś z was leczyła się takim premaparatem w trakcie karmienia piersią? Jezeli tak, to czy coś się działo waszym maluchom?
Wyczytałam, ze w jakimś tam stopniu substancja ta przenika do mleka i boje się jakie może mieć działanie na dzidzię.

reklama
Witam,
Niestety przypaletala się do mnie infekcja pochwy, lekarz zrobiła wymaz, na razie czekam na wynik, ale PH wyszło 7.
Na razie przepisała mi globulki dopochwowowe Clotrimazolum GSK. Czy któraś z was leczyła się takim premaparatem w trakcie karmienia piersią? Jezeli tak, to czy coś się działo waszym maluchom?
Wyczytałam, ze w jakimś tam stopniu substancja ta przenika do mleka i boje się jakie może mieć działanie na dzidzię.
1000016530.jpg

No właśnie dlaczego wiec na ulotkach jest żeby zaprzestać karmienia w trakcie stosowania leku? Jakie kogą być działania niepożądane dla dziecka?

Rozumiem, dziękuję za linka. Jezeli jest jednak ktoś przyjmował te globulki w trakcie kp to będę wdzieczna za informacje czy wszystko było ok z dzieckiem.

Rozumiem, dziękuję za linka. Jezeli jest jednak ktoś przyjmował te globulki w trakcie kp to będę wdzieczna za informacje czy wszystko było ok z dzieckiem.

Na elactancia masz pod kazdym lekiem wyjasnienie i bibliografie, skad uzyskana taka wiedze. Wiec jest to rzetelna strona. Nawet moj internista z niej korzysta.

No właśnie dlaczego wiec na ulotkach jest żeby zaprzestać karmienia w trakcie stosowania leku? Jakie kogą być działania niepożądane dla dziecka?
Na większości o ile nie wszystkich preparatach będzie tak napisane, bo jak wyżej, nikt nie będzie robił badań i testów na karmiących. Nikt nie będzie ryzykował takimi testami i pewnie żadna karmiąca nie zgłosi się na badania. Należy sprawdzać na tej stronie działanie pojedynczych substancji czynnych. Moja ginekolog też polecała tę stronę.

Dziękuję, muszę i tak coś zastosować. Wiem ze samo nie przejdzie. Już 2 tygodnie się z tym mecze, plus dochodzą inne problemy.

reklama
Do góry