reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

To na pewno dlatego żeby nam się mleko nie lało,a po drugie to piersi są cięższe i jak nic ich nie trzyma to mogą się zrobić obwisłe.Jak ja się przyzwyczaję to nie wiem.Prawie zawsze jak tylko jestem w domu ( i nie planuję gości) to stanik idzie w odstawkę,tak mi jest wygodniej.No ale jak one są bez fiżbin to powinno być wygodniej

reklama
Dziewczyny, wizja spania w staniku jakoś mnie przeraża:zawstydzona/y: ale wszystkiego będzie trzeba spróbować;-) wracając do koszuli, ja wczoraj kupiłam sobie jedną niby do porodu, ale jakoś mi jej żal bo jest ładna:sorry2: najgorsze jest to, że ja nie lubię spać w koszulach i wobec tego nie mam żadnej starej w domu:blink: tak więc będę zmuszona wykorzystać moją nówkę:baffled::-p

Madzia, masz rację. Faktycznie to z gołym cycem leżeć nie będziemy :-D.
Ja po urodzeniu Bartusia spałam w staniku, bo piersi miałam ciągle pełne i wielkie a mleko samo się lało jak położyłam się na boku. Tak więc miękki bawełniany stanik bez żadnych fiszbin i wkładki to u mnie była norma :tak:.

KATE, ostatecznie możesz do porodu wykorzystać jakiś wieeelki T-shirt męża :) Oni mają tego mnóstwo ;-), a nową koszulkę zostaw na czas PO., bo faktycznie później średnio nadaje się do użytku :dry:
Ja tak zrobiłam rodząc synka. Jak jeszcze chodziłam z bólami to miałam narzucony szlafroczek żeby tak się nie czuć zupełnie jak w mini :-) Potem po porodzie jak tylko byłam w stanie się zwlec pod prysznic przebrałam się w nową rozpinaną koszulę i było git.

Witam w niedzielny poranek ze slonecznej Angli:-)

A ja mam teraz pytanie z innej beczki- czy zamierzacie kupowac laktatory teraz czy pozniej? No i jakie? Reczne czy elektryczne? Zastanawiam sie nad Tommee Tippee i Avent Isis, oczywiscie w zaleznosci od laktataora- bede uzywac butelek takiej samej firmy. Czy wiecie ktore sa lepsze???:unsure:

Pozdrawiam

Ja mam zwykły ręczny Canpol razem z butelką. Mam go po siostrze, ona była zadowolona, ale używała go bardzo krótko, tylko na początku jak miała problem z nawałem w piersiach.

A w Realu są pampersy 2 rozmiar 108 sztuk za 50 PLN....chyba promocja, w każdym razie dałam się naciagnąć:-D Jeśli jeszcze pieluch nie macie, to polecam.....ja awaryjnie dokupiłam do nich najmniejszy rozmiar Huggies, bo nie jestem przekonana, czy moję dziecie osiągnie przy urodzeniu aż 3 kg przewidziane dla Pampersów;-)

x landery fajne mnie sie podoba ten trzykolowy:tak:

co do pampersow to ja juz kupilam 1 paczke tych najmniejszych i jedna tych wiekszych czyli 2 no i nie wiem czy w sumie jeszcze dokupic teraz w tej promocji czy dopiero po porodzie.Ale fajna promocja to moze sie skusze:tak:

reklama
Do góry