reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Do mnie też dziś dotarła przesyłka z prześcieradłem, kocykiem i okryciami kąpielowymi dla małej, a i buteleczka TT - naprawdę wygląda super. Pralkę juz wstawiłam:-) Zamawiałam u tej osoby, o której wczesniej pisała Kamu - r_77 czy jakoś tam, naprawdę szybciutko załatwiają sprawę. Och, juz coraz więcej rzeczy jest..tylko co rusz wyjmuję i oglądam:-):-)narazie chyba stopuję z zakupami, na początku czerwca zrobię odgląd tego co mam i będę kompletować braki.

reklama
Survivor26 fajnie, że zakupki stanikowo-koszulowe Ci się udały. Ale skoro Twoja koszulka w rozm. L jest taka luźna, to ja chyba zamówiłam sobie niezły namiot :)))))))) Wzięłam XL bo sądząc po wymiarach w L mój wielki biust miałby za mało miejsca... No cóż, okaże się..
POZDRAWIAM brzuszki :)
No ta L jest wielgachna....ale brałam na 100 w biuście bo tyle mam, a ona się ku dołowi rozszerza, więc w okolicy bioder ma już ze 120:) No a poza tym to na kobietę circa 170 cm wzrostu jest szyte, więc mając sporo mniej wyglądam jak nawiedzona żona z "Jane Eyre":-D
Natomiast staniki dobrane są idealnie, choć też się wahałam, czy rozmiarówka dobrze podana...
Pabla: A mogłabyś w wolnej chwili zmierzyć obwód tej buteleczki TT? cały czas krążę wokół podgrzewaczy i termosów i się waham, brać czy nie i czy ta TT w nie wejdzie:/

Ja sobie ciągle obiecuję, że nie kupię dla małej już ani jednego ubranka :) a i tak co chwilę taszczę do domu coś nowego bo... nie mogę się oprzeć tym ślicznym dziewczyńskim fatałaszkom.
Kupiliśmy specjalnie na te maluszkowe ciuszki komodę, tylko że miejsca to tam już nie ma wcale :) Mąż się śmieje, że lepiej by bylo od razu zainwestować w szafę trzydrzwiową he,he :))
Survivor26, właśnie spojrzałam na aukcję, to może nie będzie aż taki namiot wojskowy. Inny producent i wymiary sie trochę różnią (biust 108, biodra 112). Może się nie zaplączę w tą płachtę :))))

Survivor koszulka rewelacyjna! Chyba też się skusze! Ale ja w takim razie zamówie tylko M (po wczorajszym komentarzu ginki odnośnie mojego "skromnego" brzucha)

Ale numer! :-) Zaraz po wysłaniu poprzedniego postu dostałam jedną przesyłkę z Allegro...i stwierdzam co następuje:
-koszula na wymiar bardzo dobra, mam troszkę luzu i bardzo dobrze. Kolorek super, bawełna świetna i bardzo ładnie uszyta; .........Ale, mam wątpliwości czy to rozcięcie jest wystarczająco głębokie do karmienia.... jakoś tak trochę trudno chyba będzie wydobyć cyca... no cóż, okaże się;
-staniki o dziwo też dobrze leżą. Zazwyczaj kupuję większe rozmiary a tu polegałam na tabeli wymiarów podanej przez sprzedawcę i strzał w 10 :szok: Fajne, milutkie, bawełniane, ładnie uszyte i dobrze leżą. A i cena niska. Są dużo lepsze od tych które miałam przy pierwszym dziecku z Canpolu. O takie są:Biustonosz STANIK do karmienia Rozm. 80 C. Nowy ! (361440339) - Aukcje internetowe Allegro
No, to jestem zadowolona :-). Teraz czekam na następną mamusiowo-dzidziusiową paczkę.

Survivor - ta buteleczka w najszerszym miejscu ma około 24-25 cm w obwodzie. Ja mam uniwersalny podgrzewacz Canpol i pasuje idealnie. Dobrze, ze zwróciłaś na to moją uwagę bo ja jakoś nie pomyślałam o sprawdzeniu, no ale na szczęscie pasuje super, ale już trochę szersza nie weszłaby. Moim zdaniem te buteleczki TT są jednymi z szerszych na rynku, z reguły widziałam węższe, więc chyba nie będzie problemu z dostosowaniem butelki do podgrzewacza.

Survivor - ta buteleczka w najszerszym miejscu ma około 24-25 cm w obwodzie. Ja mam uniwersalny podgrzewacz Canpol i pasuje idealnie. Dobrze, ze zwróciłaś na to moją uwagę bo ja jakoś nie pomyślałam o sprawdzeniu, no ale na szczęscie pasuje super, ale już trochę szersza nie weszłaby. Moim zdaniem te buteleczki TT są jednymi z szerszych na rynku, z reguły widziałam węższe, więc chyba nie będzie problemu z dostosowaniem butelki do podgrzewacza.

O! super, bo ja się właśnie do Canpolowego przymierzałam, to teraz mogę kupować;-)

Fajne te koszulki ja się zastanawiam nad tym modelem na guziczki i tym z rozcięciami na bokach bo min 2 muszę mieć a do domu to już bym kupiła sobie taka ze spodenkami,bo nie znoszę spać w koszulach nocnych,najleipej spi mi się w 2 częściowych

reklama
Ja też nie cierpię spać w koszulach. Wolę piżamki, no ale jakoś w tym szpitalu trzeba funkcjonować :tak:. Poza tą nowo zakupioną mam dwie fajne koszulki na cienkich ramiączkach, z takim kopertowym stanikiem. Myślę że będą ok. do karmienia, bo dostęp do piersi mają dobry :)

Do góry