reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

pabla ja kupilam 3 ceratki Canpolu. Mysle ze na pewno sie przydadza, bo nie nalezy dopuscic do przemoczenia materacyka, a wiaodmo ze rozne wypadki sie zdarzaja, i pielucha moze przeciec...

co do poscieli to ja kupilam 100% bawelniana, zamawialam na allegro i nie mialam okazji jej pomacac, wszystko w zasadzie jest ok, ale ten material jest taki cieniutki ze wrecz przezroczysty...hmmm...ale generalnie jest dobrze ;-) przyslali mi tez bawelniany, leciutenki kocyk, jest fajny, ale oczywiscie zdj na allegro tez bylo inne, na zywo kolory sa intensywniejsze...hmm...chyba wariuje, i mam jakies ciazowe zwidy :-) aa i przeslali mi tez koszule do karmienia, rozpinane, sa swietne :-)

reklama
a ja dalej o wózkach
siedze na necie i przegladam
wlasnei patrze na mure 4 - rzeczywiście nie jest zla
musze ja obejrzec na zywo
te x - landery tez fajne
wszystko wydaje sie fajne tylko czy takie jest w rzeczywistosci?
mnie osobiście przerazaja te malutenkie gondole. Dziecko tam po 3 miesiącach bedzie scisniete wiec dlatego szukam jakiejs chociaz do 5 miesiecy coby posłuzyla:-)
Roni w dalszym ciągu pilnie czytam o wszystkich uwagach na temat wózków - to dobrze ze masz bzika na tym punkcie, bynajmniej cos wiesz;-) a przy okazji i forumowiczki

renia fajne forum o wozkach jest na gazeta.pl tzn w pisz w googlach "wózki dzieciece forum" i na pierwszy link kliknij. czytalam to forum jak jeszcze nie bylam w ciazy he he

hehe renia, do uslug
jak cos pytaj
najwieksze gondole maja te wozki co nie maja skretnych kol (emaliungi, inglesiny, marita, czyli klasyki) niestety inne maja te gondole mniejsze
chyba ze bebecary, maja duze gondole
ale spacerowki do kitajca :dry:

jak czytam Wasze opinie na temat wózków to mi mózg wysiada:-D taka znajomość tematu, że można rozprawę doktorską napisać:-) a Roni to już profesor z tego zakresu:laugh2: naprawdę tylko podziwiać;-)

Z tymi wózkami to największy kłopot, ale na jakiś trzeba się zdecydować :-)
Ja postanowiłam że zdania już nie zmienię , bo jak mąż słyszy codziennie inną moją wersję to niedługo szału dostanie :happy: Chociaż wg Niego to jeszcze dużo czasu , wszystko się zdąży zrobić. Ciekawe czy też tak powie w za 2 tygodnie jak już będzie czerwiec w kalendarzu :-)

ojoj z tymi mężami to tak już chyba jest:-Dbo moj mi tez gada ze ja tylko o wozkach gadam:-D u mnie zmiany non stop na poczatku mialo byc chicco ct 0.1 potem quinny buzz, x lander xa, quinny spedy, potem marzyła mi sie mura4 no i jak narazie stanelo na x landerze xa:-D takze moj maz to juz chyba nie wie jaki ja ten wozek chce:-D

na pewno zajrze na stronke o forum o wózkach - dzieki kicrym
Roni Twój autorytet rosnie;-)
na bank bede pytala o opinie
wiem jednak, że te foteliki do samochodu powinny byc z regulacja coby dziecka nie pionizowac od malego

A do mnie doszły pierwsze zakupy z Allegro; staniki super:
Biustonosz do KARMIENIA-NATURANA 80 E Najtaniej !! (356626136) - Aukcje internetowe Allegro
Biustonosz CIĄŻOWY-TRIUMPH rosnący MAMABEL 80 D (359990440) - Aukcje internetowe Allegro
oba bardzo miękkie i wygodne, nigdzie nie ciśnie, fajnie się układają..i w sumie zadowolona jestem, ze zdecydowałam się na duże rozmiary, a nie tradycyjne B czy C, bo byłyby sporo za małe.

Za to koszula nocna "L" baaaardzo powłóczysta

KOSZULA do karmienia INDIA Italian Fashion rozm. L (357167688) - Aukcje internetowe Allegro
....no ale w biuście dobra, zgodnie z wymiarówką, tylko wokół bioder się majta, ale chyba lepiej, niżbym miała mieć taki obwód, żeby obcisła była:-)

reklama
Witam wszystkie lipcóweczki :-). Co prawda rzadko się odzywam, ale czytam na bieżąco Wasze posty ..i pomimo że to moje drugie dziecko ciagle dowiaduję sie czegoś nowego :tak:
Ja tez jestem "fanką wózkowych tematów" :))) -w przeciwieństwie do mojego męża :/ Uważa, że najlepiej będzie jak sama wybiorę dla małej pojazd. On tylko pojedzie ze mną żeby przytaszczyć to coś do domu.. bo nie cierpi wybierania, rozkladania, macania i generalnie całych tych zakupów (cięzko mi to zrozumieć bo ja już pękam z niecierpliwości-najchętniej już popędziłabym do sklepu :)
Też miałam już conajmniej KILKA pewnych typów ale po bliższym obejrzeniu zawsze coś okazywało się nie takie jak trzeba... I bądź tu człowieku mądry...
Ostatnio wynalazłam na Allegro nowy model JEDO Fyn 3 DS. Wydaje się całkiem niezły.... Spójrzcie:
JEDO FYN 3 ds Classic i FreeLine W-WA wys GRATIS (365378123) - Aukcje internetowe Allegro

Pozostałe zakupy już zrobiłam na Allegro, zamówiłam wszystko hurtem :) Pieluszki, kosmetyki dla niuńki, podkłady, majtki, koszule, staniki etc.
Czekam właśnie na przesyłkę z niecierpliwością bo mam wątpliwości co do rozmiarów biustonoszy i koszuli właśnie... No ale cóż takie ryzyko zakupów w sieci.
Survivor26 fajnie, że zakupki stanikowo-koszulowe Ci się udały. Ale skoro Twoja koszulka w rozm. L jest taka luźna, to ja chyba zamówiłam sobie niezły namiot :)))))))) Wzięłam XL bo sądząc po wymiarach w L mój wielki biust miałby za mało miejsca... No cóż, okaże się..
POZDRAWIAM brzuszki :)

Do góry