reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Ja kupiłam te koszulki, ale rozpinane, bez wycięć na biust po bokach, pozatym kupiłam rozmiar M ( było napisane że 40/42 ) i wydaję mi się że trafiłam akurat, na pierwszy rzut oka wydawały mi sie za wielkie ale przypomniałam sobie, ze jeszcze urosnę:-)

reklama
wczoraj pani w slepie polecala mi ta serie
roznicie miedzy tomme:
smoczek jest wezszy
zadnego odpowietrzania (ponoc dlatego ze smoczek jest tak miekki ze sie nie zasysa)
i tommee sa bardziej "piersiowate" znaczy szersze
i to chyba tyle, trzeba zdecydowac co komu pasuje ;-)
ja ostatecznie kupilam jedna flache brownsa
potem zostaje przy tommee

jestem walnieta na punkcie wozkow
moj konik...
ogladalam i maalam chyba kazdy model
maz ma ze mnie radoche :baffled:

Roni mura 4 jak dla mnie jest super:tak:widzialam go w sklepie i na prawde oszalam z zachwytu ale ta cena:baffled:dlatego pozostaje x lander:blink: ale jak by mi nie bylo żal takiej kasy to mura wygrywa he he

co do butelek to zamawiam TT te mniejsze mysle ze duzej roznicy w cenie nie ma, a TT sa polecane wiec moze sie sprawdza tym bardziej ze chce karmic piersia.

Ja koszulę mam także M tylko tyle że z wycięciami po bokach i jest akurat biorąc pod uwagę że do lipca się powiększy wszystko :-)
Jeśli chodzi o smoczek to kupiłam jeden na początek bo może wcale Mały nie będzie chciał - firmy Canapol babies - jest mały i zręczny więc nie będzie on całej twarzy dziecka zasłaniać :happy: - zdjęcie poniżej.
Co do butelek to dostałam w spadku różnego wymiaru butelki Canapol babies oraz AVENTU a także kupki niekapki :-)
Odnośnie wózka to zdecydowaliśmy się że pozostaniemy przy BREAKER RAINBOW firmy Wychamet - Babyactive, oczywiście kolor zieolny :happy:. Na dole zamieszczam zdjęcia możliwości tego wózka czyli 2 funkcje gondola i spacerówka.

Ja już miesiac temu kupilam Coneco V3, tysiąc razy go ogladałam w sklepie, a po domku wypróbowałam juz go na maxa. Mam on ogromy plus dla mnie - po złożeniu jest naprawde mały i bez najmniejszego wysiłku sie składa, kółka można tez odpiąć jednym palcem, ale sa tak zabezpieczone, że samę się nie odepną. Dodatkowo gondolka składa się na płasko co jest tez plusem przy pakowaniu do samochodu. Fotelik wpina sie bezpośrednio do stelarza z kółkami bez jakichkolwiek adapterów jak w innych wózkach czyli jesli jedzie się na zakupy lub gdziekolwiek to bierze się tylko stelarz i jak dzidzia śpi to bez budzenia jej wpinamy do kółek i jazda. Wózeczek naprawde lekki. Jest raczej sztywny, ale ja nie zamierzam bujac dziecka w wózku.

dzięki Dziewczyny za cenne rady dotyczące butelek, jeszcze nie wiem jaką kupię, ale wszystkie produkty Canpolu jakoś do mnie przemawiają, więc chyba zdecyduję się właśnie na tego producenta;-) liwus dokładnie o takim wózku marzę i taki z pewnością kupię (u mnie inny nie zda egzaminu;-) też oczywiście zielony:-)) co do tych koszulek to ja planuję kupić te rozpinane z przodu bo tamte jakoś mi nie odpowiadają:sorry2:

hej
a ja z zakupów do szpitala kupiłam podkłady na łóżko:-)
rozmawiałam z panią położną i trza ze sobą mieć więc już mam;-)

no właśnie się zastanawiałam nad tymi koszulkami które lepsze i już wiem (dzięki kiwaczka) że zdecyduję się na te rozpinane. Mam nadzieję, że one się rozpinają dość nisko żeby spokojnie wystawić "dystrybutora"
I wiecie co - pani położna powiedziała mi abym zaopatrzyła się w oliwę z oliwek małą butelczynę i zamiast oliwki na początek jej używała, gdyż na pewno nie jest alergizująca i spokojnie można dziecko tym smarować:tak:

Co do koszul mam narazie jedna rozpinana z przodu na zatrzaski kupilam ja w lumpeksie za 16zlfirmy Marks&Spencer. Jest w paseczki rozowa:-). Jeszcze jedna dokupie. Ja najczesciej spie w sponiach wiec nie chce kupowac nowych koszul.

reklama
Co do pościeli o której pisałam na wczesniejszych stronach - uprałam i jak na moj gust jest ok, jak to bawełna. Ja swoją pościel mam satynę bawełnianą, więc czuć różnicę ale ostatnio przeglądałam w sklepie takie zwykłe bawełniane i w dotyku są identyczne. Jestem zadowolona, uprałam już i wyprasowałam.
dziewczyny - a ceratki pod prześcieradło dla dzidziusia to kupujecie?? Ostatnio gdzieś o tym usłysząłam, a wczesniej nie miałam o tym pojęcia...

Do góry