reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Wielkie dzięki dziewczyny za dobre rady. Już jestem szczęśliwa po wczorajszych zakupach ;-). Nabyliśmy Roan Marię (granat i ecru w stokroteczki), fotelik chicco, kołyskę glucka z pościelą (do naszej sypialni) i całe mnóstwo drobiazgów. Wprost nie mogę się napatrzeć na te cudeńka - wszystkie po kolei :-D. teraz jeszcze pozostały zakupy higieniczne, tzn. wanienki, ręczniczki, kosmetyki i inne akcesoria. Właściwie to już z górki - cieszę się, że największe zakupy mam już za sobą :tak:

reklama
My jesteśmy w fazie wykończania domu i mój Mąż myśli w kategoriach "parapety, rury, podłoga i płytki":-) jeśli chodzi o Dzidzie i o zakupy dla niej to daje mi wolną rękę:-D choć sobie zastrzegł, że w drobne rzeczy się nie wtrąca, ale w te większe i drogie to musi mieć coś do powiedzenia:tak: w tym tyg planuje dokupić sporo rzeczy, więc na pewno się pochwalę:-)

Witajcie!!
Ja znowu mam dylemat wózkowy jednakże chciałabym poznać Wasze zdanie a szczególnie Mamuś które miały już styczność z wózkami.
Przede wszystkim zależy mi na tym żeby ten wózek był 2-funkcyjny czyli gondola i spacerówka. I oto taki znalazłam , podoba mi się wizualnie ( planuję zielony ) i cenowo jeszcze bardziej. Co Wy myślicie na temat tego wózka??
Wózek posiada :
-NOWOCZESNY LINKOWY HAMULEC.
-
- REGULOWANĄ WYSOKOŚĆ RĄCZKI
,
- Piękną klasyczną gondolę,
- Pięciopunktowe szelki bezpieczeństwa,
- Pompowane koła w cenie

- Dodatkowy pokrowiec na nóżki (na zimne dni)
- Duży pojemny kosz na zakupy (pod wózkiem),
- Mocną barierkę do wersji spacerowej,
- Pojemną torba na rączce
- Miękkie zawieszenie

- Okienko w budce,

- Wentylację z tyłu budki,

- Czterostopniową regulację oparcia,

- Tapicerkę można odpinać i prać ręcznie- Waga 13kg głęboki, 12 kg spacerowy :-)

Kate
, powodzenia w zakupach , ja już wszytko mam oprócz tego nieszczęsnego wózka :happy:

Liwus mnie się ta Twoja bryka podoba i to bardzo:-) a jeszcze zielona:-) jednak przyznam szczerze, że zbytnio na wózkach sie nie znam i nie orientuję się za bardzo w tym wszystkim, więc nie chce się szczegółowo wypowiadać i doradzać - dla mnie wózek to wózek i tyle:-D ja kupno wózka zostawiam na koniec, na początek lipca to wtedy będę się martwić;-)

wg mnie jako spacerówka nie bedzie sie sprawdzał 13kgwózka +10kg dziecka pchaj 20kg? to sie tak wydaje bedzie za duzy..... sprawdzone mam w "tako" ten sam problem,

a mnie się bardziej podoba ten biało czarny :tak:. jedno jest pewne - pomacaj go na żywo bo zdjęcia i suche parametry bywają złudne. np. mnie bardzo podobał sie pp young dopóki go nie "pomacałam"... i czar prysł ;-).

Liwus-wozek wyglada super... ja osobiscie preferuje wlasnie dwufunkcyjne i z mojego doswiadczenia nie tyle wazne jest ile wazy wozek co jak jest wywazony.... czesto nawet bardzo ciezki wozek jesli jest dobrze skostruowany bedzie sie pchal o niebo lepiej niz jakis inny lekki ale o beznadziejnej konstrukcji :-) rowniez jesli nie musisz go tachac po schodach i masz duzy samochod lub przewidujesz dodatkowy wozek na "wypady" samochodem to na pewno bedziesz z niego zadowolona... a zima po sniegu te kola beda nieocenione i ochrona budy rowniez :-) i tak jak napisala Anecia najpierw go obmacaj i powoz po sklepie,klika razy zloz i otworz i nie kupuj od razu tylko najpierw sie "przespij" z decyzja :-)

Koła zgadza sie są super, duza gondola ok ale waga jest wazna i nie tylko wywazenie, bo naprawde to sie tak mówi ja tez pisałam waga nie wana dzwigac nie bede... a potem porazka........ a po przełozeniu rączki jeden wielki koszmar.....
Moim zdaniem musisz patrzc pod swoim kontem i jakie masz potrzeby.
Mój duzy "tako" jest za duzy w miejscowosciach wczasowych, w sklepach, a nawet u mnie w miescie jak auto bardziej wjedzie na krawęznik to ciezko przejechac.
Ale zima i w lesie jest to czołg nie do pokonania.

reklama
Liwus - wizualnie wózek super!! co do parametrów to ja zbytnio się nie znam, sama będę miała w spadku od siostry więc nawet nie zastanawiam się nad zakupem.
Dziś dostałam te koszulki nocne co pisałyśmy o nich parę stron temu - naprawdę śliczne!!!

Do góry