reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężka sprawa

I dodam, pierwsze dziecko urodziłam jako 21latka na studiach, mając bardzo dobre zaplecze finansowe, ogromną pomoc rodziców. Mimo, że bardzo kocham dziś moje 14letniego syna, mimo że mam jeszcze dziecko 10 letnie i lekko ponad roczne - to był mega błąd. I gdybym mogła dziś cofnąć czas nigdy nie zdecydowałabym się na dziecko w wieku 21 lat, a co dopiero mając 18 🤡

reklama
Hm... To w zasadzie czego oczekujesz od tego forum? Że Ci przytakniemy i powiemy, że to zajebiscie, że ty przed trzydziestką, możnaby powiedzieć, że dojrzała rozsądna kobieta chce mieć dziecko i bawić się w dom z nastolatkiem?

Dla mnie to głupi pomysł. Kupcie sobie pieska może najpierw i zobaczcie czy obowiązki zwiazane z psem was nie przerosną.

W poprzednim związku piszesz, że straciliście uniesienia itd. Uwierz mi, za dużo uniesień przy niemowlaku z kolkami itd też nie będziecie mieć 😅
Ja mając 18 lat chciałabym zarabiać na własne przyjemności i imprezy😂
no ale nie każdy chce chodzić na imprezy i ja i chłopak spełniamy się w naszych hobby które nas połączyło i tak mamy też psa. Którym się zajmujemy
[/QUOTE]
No więc nie wiem co napisać. Powtórzę, że dla mnie to niemądry pomysł. 18 lat to dorosłość tylko na papierze a nie w głowie.
Tyle z mojej strony.

Naprawdę chciałabym nikomu nie ubliżać, ale chłopak kończy zawodówkę więc 🙈
Myślę, że nikt tam nie jest zbyt lotny.

Mam 27 lat i ja nie mogę ogarnąć skąd masz taki pomysł.
A co rodzice tego nastolatka, że chcesz zrobić z niego buhaja rozpłodowego dla własnych marzeń? 🤷🏻‍♀️ Nie rozumiem, serio. Nie ma dorosłych mężczyzn w normalnym wieku? Niejeden by chciał dziecko, to Ty chcesz dziecko z dzieckiem?
Dorosły facet jak widzi kobietę, ktorej jedynym marzeniem jest posiadanie dziecka to wie, że trzeba wiać 🙈 ten jeszcze nie wie, więc...

Ale przecież to jak z ksiązek i filmów 🙈
Gość zalicza starszą babkę, ktora miesza mu w głowie, zalatwia mu mieszkanie, zalatwia mu pracę, robią sobie dziecko. Potem ona zajmuje sie dzieckiem, a on zaliczaniem mlodszych dziewczyn 🤡

Dorosły facet jak widzi kobietę, ktorej jedynym marzeniem jest posiadanie dziecka to wie, że trzeba wiać 🙈 ten jeszcze nie wie, więc...

Ale przecież to jak z ksiązek i filmów 🙈
Gość zalicza starszą babkę, ktora miesza mu w głowie, zalatwia mu mieszkanie, zalatwia mu pracę, robią sobie dziecko. Potem ona zajmuje sie dzieckiem, a on zaliczaniem mlodszych dziewczyn 🤡
Po prostu ciężka sprawa 😅

reklama
Ile on dostaje za praktyki 650zl max

Nie dziwię się że nie chce dziecka,żaden 18 nie chce świadomie dziecka ,bardziej to są wpadki .
Zejdź na ziemię bo w kółko jedno i to samo pragnienie dziecka
Przez tyle lat się starałaś i nic
To znaczy że coś gdzieś nie pasuje i nie zachodzisz w ciążę.
Na początku przebadać się i iść na terapię bo to trochę chore moim zdaniem. Chłopak 18 letni nie chce być ojcem.
Ty chcesz być matką na siłę chcesz być szczęśliwa czyimś kosztem i spełnić swoje pragnienie

Do góry