Po prostu musiałam od razu zwiększyć dawkeNie bardzo rozumiem.. najpierw pisałaś że cała ciaze byłaś na lekach 10 mg A teraz piszesz że wróciłaś do leków po ciąży..
reklama
monika1708
Fanka BB :)
Z tego co wiem paroksetyna nie jest wskazana w ciążyWitajcie Kobietki,
Będę mi bardzo miło jeśli będę mogła do Was dołączyć
Jestem Kaśka, mam 37lat, od 13 lat zmagam się z nerwicą. Przed ciązą i w pierwszej ciąży brałam leki. Synek urodził się zdrowy, dostał 10 pkt Apgar. Jednak ma zaburzenia integracji sensorycznej, podwyższoną kinazę kreatynową, niedomykalnosc zastawek i zastanawiam się teraz czy to nie skutek przyjmowania leków w ciąży. Planuje też drugą ciążę. Chce od dziś zacząć brać mniejszą dawkę bo paroksetyna, ktorą biorę powoduje u mnie hiperprolaktynemie czynnosciową. Moja psychiatra kazała z lekiem postępować tak samo jak w pierwszej ciąży. A jak to u Was jest z lekami w przypadku planowania ciąży lub jeśli już jesteście w ciąży??
Pozdrowionka dla Was!
Złotopolska
Zaangażowana w BB
No teraz po porodzie to bywa roznie hormony i lęki.daja o.sobie znac do tego totalna zmiana zycia.... rytm.dnia i nocy dostosowany do Malego czasami chodze jak.zombi....zmienilam tez leki z sertraliny ktorktonaa byla dozwolona w ciazy ale na mnie niestety nie bardzo dzialalana paroksetyne (parogen) bo na niej mozna karmic bo przenika do mleka yljo w, 1-2%wiec skutki uboczne brania lekow tez daja o sobie znac niestety .... mam nadzieje ze powoli sie to wszystko unormuje...Gratuluję [emoji3590] miło czytać takie słowa . Daj znak jak się czujesz ?m.in. też jak psychicznie w huśtawce hormonów po porodzie .
Ja paroksetyne biorę 13 lat, w pierwszej ciąży brałam i teraz druga planuje, ale przez nią nie mogę zajść i muszę zmniejszyć dawkę, ale zejście jest masakryczne.No teraz po porodzie to bywa roznie hormony i lęki.daja o.sobie znac do tego totalna zmiana zycia.... rytm.dnia i nocy dostosowany do Malego czasami chodze jak.zombi....zmienilam tez leki z sertraliny ktorktonaa byla dozwolona w ciazy ale na mnie niestety nie bardzo dzialala[emoji53]na paroksetyne (parogen) bo na niej mozna karmic bo przenika do mleka yljo w, 1-2%wiec skutki uboczne brania lekow tez daja o sobie znac niestety .... mam nadzieje ze powoli sie to wszystko unormuje...
Mi lekarz kazał odstawić eliceę brałam tylko 5 mg. Początek ciazy. W razie czego wspomniał o asertinie podobno najbezpieczniejszyHej czy któraś z Was brała w ciąży lek elicea? Czy jest on bezpieczny?
Justi1234
A działanie podobne ma asertin?Mi lekarz kazał odstawić eliceę brałam tylko 5 mg. Początek ciazy. W razie czego wspomniał o asertinie podobno najbezpieczniejszy
Justi1234
Odstawiłas elicee na początku ciąży czy przed ciążą?Mi lekarz kazał odstawić eliceę brałam tylko 5 mg. Początek ciazy. W razie czego wspomniał o asertinie podobno najbezpieczniejszy
Całkowicie po teście . Próbowałam wcześniej ale objawy odstawienne nie ciekawe. Napisz coś o sobieOdstawiłas elicee na początku ciąży czy przed ciążą?
reklama
Justi1234
Ja nie jestem jeszcze w ciąży. Nerwice mam od 2015 roku. Gdy brałam elicee nie mialam objawow. Po pół roku stosowania stopniowo odstawialam. Niestety teraz znów wróciła, codziennie walenie serca, lęk że to zawał itd. Dziś kupiłam elicee. I jeśli okaże się że jestem w ciąży odstawie.. ale moze choć na chwilę poczuje się lepiej.
Podziel się: