reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Dziewczyny powiedzcie mi ratuje sie czyms w razie ataku? Jestem w 32tc i zastanawiam sie bo jade na wakacje a ja ogolnie mam problem gdzies jechac przez moje lęki i ataki paniki i czy w razie "w" mogłabym wziac jakis validol albo nervosol?

reklama
Hej ja biore Asertin to lek na sertralinie od 5 miesiaca go biore. Jest to jeden z najbezpieczniejszych antydepresantow w ciazy. Obecnie biore dawke 50mg. jednak za duzej poprawy nie zauwazylam u siebie po tym lekiu niestety moze przez hormony albo poprostu za slaby lek. Na kazdego moze dzialac inaczej.Jestem teraz w 38 tygodniu wlasnie wrocilam z usg z Malym wszystko ok🙆 rozwija sie jak najbardziej prawidlowo wszystkie parametry w normie bardzo bardzo bardzo sie ciesze 😊🙆teraz tylko licze na to zeby mi zrobilo sie dobrze psychicznie i zebym zaczela cieszyc sie zyciem....!!!!

No ja wlasnie biorę to samo na tej samej dawce, 32tc, powiedz mi czy odstawiasz do porodu czy nie? I jak z karmieniem piersią?

Dziewczyny powiedzcie mi ratuje sie czyms w razie ataku? Jestem w 32tc i zastanawiam sie bo jade na wakacje a ja ogolnie mam problem gdzies jechac przez moje lęki i ataki paniki i czy w razie "w" mogłabym wziac jakis validol albo nervosol?
Hej po konsultacji z lekarzem nie odstawiam do porodu leku zostaje na Asertinie 50mg mozna tez na nim karmic. Chociaz nie do konca on na mnie dziala bo i tak odczuwan lęki. A na Ciebie jak ten lek dziala??masz mocn lęki ?? Tak mozesz wziac validol lub jakis ziolowy lek mi nawet lekarz pozwolil wziac hydrokstzyne 10mg w razie "w" ale nie biore ale tu wczesniej dziewczyny pisaly ze braly i ze z malenstw r m wszystko ok. Zawsze ostateczna decyzja i tak nalezy do matki. Pozdrrowionka 3maj sie dzielnie 🤗

Ja w ogóle nie biorę leków, więc ciężko powiedzieć, ale dziewczyny na pewno pomogą :)
Tak sobie myślę że u mnie wyjazdy to jedyny czas, kiedy praktycznie w ogóle nie mam lęków. Jak tylko startuje samolot, to mam wrażenie, że zostawiam wszystko za sobą. Ogólnie dużo podróżujemy i to chyba moja najlepsza terapia. Ale teraz oczywiście byliśmy uziemieni przez Covid.

Dziwne, jak tak o tym pomyślę, bo leciałam np do Afryki i kraju w którym była groźba wybuchu konfliktu politycznego i byłam ok, a potrafię nie spać w nocy w domu, bo się stresuje nawet nie wiem czym... 🤷‍♀️ taka pokręcona głowa.
A gdzie się wybieracie ? 😊

Hej po konsultacji z lekarzem nie odstawiam do porodu leku zostaje na Asertinie 50mg mozna tez na nim karmic. Chociaz nie do konca on na mnie dziala bo i tak odczuwan lęki. A na Ciebie jak ten lek dziala??masz mocn lęki ?? Tak mozesz wziac validol lub jakis ziolowy lek mi nawet lekarz pozwolil wziac hydrokstzyne 10mg w razie "w" ale nie biore ale tu wczesniej dziewczyny pisaly ze braly i ze z malenstw r m wszystko ok. Zawsze ostateczna decyzja i tak nalezy do matki. Pozdrrowionka 3maj sie dzielnie 🤗

Powiem Ci, ze tak srednio działa.. Ale ja juz go bralam przed ciaza z tym ze 100mg, jak zaszlam w ciaze zeszlam na 50mg.. Najpierw nie czulam roznicy bo ciągle wymiotowalam i nie było nawet jak myslec o nerwicy a teraz w sumie dziala tak se.. Tzn funkcjonuje ale zeby jechać gdzies dalej to i tak stes i leki sa wiec 🤷‍♀️dlatego mysle tez wlasnie żeby cos doraznie wziąć.. Od początku ciazy nie bralam nic doraznie nawet jak sie zle czułam bo bałam sie o dziecko, ale czytam na necie i sa rozne opinie, mam nadzieje, ze takie jednorazowe wzięcie validolu nie zaszkodzi jakby co.

Ja w ogóle nie biorę leków, więc ciężko powiedzieć, ale dziewczyny na pewno pomogą :)
Tak sobie myślę że u mnie wyjazdy to jedyny czas, kiedy praktycznie w ogóle nie mam lęków. Jak tylko startuje samolot, to mam wrażenie, że zostawiam wszystko za sobą. Ogólnie dużo podróżujemy i to chyba moja najlepsza terapia. Ale teraz oczywiście byliśmy uziemieni przez Covid.

Dziwne, jak tak o tym pomyślę, bo leciałam np do Afryki i kraju w którym była groźba wybuchu konfliktu politycznego i byłam ok, a potrafię nie spać w nocy w domu, bo się stresuje nawet nie wiem czym... 🤷‍♀️ taka pokręcona głowa.
A gdzie się wybieracie ? 😊

To ja Ci tak troche zazdroszcze, dla mnie 100km to juz duzo, kiedyś w sumie tez latalam z nerwica bo mieszkalam w UK więc do Polski i spowrotem latalo sie samolotem. Teraz to nie wiem czy dałabym radę. A jedziemy w góry wiec w sumie nie duża odleglosc ale moja glowa jest popieprzona i najlepiej czuje sie w domu, chociaż tak bardzo potrzebuje wakacji, ze mam ochote wyć.

To ja Ci tak troche zazdroszcze, dla mnie 100km to juz duzo, kiedyś w sumie tez latalam z nerwica bo mieszkalam w UK więc do Polski i spowrotem latalo sie samolotem. Teraz to nie wiem czy dałabym radę. A jedziemy w góry wiec w sumie nie duża odleglosc ale moja glowa jest popieprzona i najlepiej czuje sie w domu, chociaż tak bardzo potrzebuje wakacji, ze mam ochote wyć.

Haha nie ma czego! Bo relaksuje się 3 tygodnie w roku a reszta, to właśnie popieprzona głowa. Cały weekend miałam nerwy bez powodu i się na siebie wściekałam. Oczywiście od razu myśli że jeszcze dziecka nie urodziłam a już mu szkodzę i jaka ze mnie będzie matka... masakra.
Dzisiaj na szczęście byłam od rana bardziej zajęta bo zaczęłam pracę wcześniej, więc jakoś się trzymam. A wieczorem mam sesję z terapeutką więc się wygadam.
W Tatry jedziecie ? Na pewno będzie super !!! 😊 ja właśnie mieszkam w UK i we wrześniu planuje lecieć do PL. I to mnie też stresuje bo do ostatnich dni nie będzie wiadomo co i jak. Te granice otwierają i zamykają ciągle. A ja już nie widziałam znajomych i rodziny tyle czasu że chyba się poryczę jak nie polecę. Tym bardziej że w 3 trymestrze już tym bardziej będzie mi ciężko, więc jak nie teraz, to długo nie.

Haha nie ma czego! Bo relaksuje się 3 tygodnie w roku a reszta, to właśnie popieprzona głowa. Cały weekend miałam nerwy bez powodu i się na siebie wściekałam. Oczywiście od razu myśli że jeszcze dziecka nie urodziłam a już mu szkodzę i jaka ze mnie będzie matka... masakra.
Dzisiaj na szczęście byłam od rana bardziej zajęta bo zaczęłam pracę wcześniej, więc jakoś się trzymam. A wieczorem mam sesję z terapeutką więc się wygadam.
W Tatry jedziecie ? Na pewno będzie super !!! 😊 ja właśnie mieszkam w UK i we wrześniu planuje lecieć do PL. I to mnie też stresuje bo do ostatnich dni nie będzie wiadomo co i jak. Te granice otwierają i zamykają ciągle. A ja już nie widziałam znajomych i rodziny tyle czasu że chyba się poryczę jak nie polecę. Tym bardziej że w 3 trymestrze już tym bardziej będzie mi ciężko, więc jak nie teraz, to długo nie.

Ah no widzisz, porabana ta nerwica :/ mam nadzieję, że Ci sie uda leciec :) no ja 32tc i ciezko mi juz haha 😂

reklama
Ah no widzisz, porabana ta nerwica :/ mam nadzieję, że Ci sie uda leciec :) no ja 32tc i ciezko mi juz haha 😂

Pooglądasz sobie ładne widoczki, zaczerpniesz górskiego powietrza - bedzie pięknie! Nie wiem jak Ty, ale ja mam bardziej lęk antycypacyjny. Czyli jak jestem w sytuacji to jest mi już lepiej. Najbardziej boję się przed i moja głowa pisze jakieś tragiczne scenariusze.... jeśli masz tak samo to pomyśl że najgorsze jest teraz, a jak już tam będziesz to na pewno się uspokoisz i będziesz korzystać z urlopu.

Do góry