Wystraszona29
Fanka BB :)
Nie martw się! U mnie to samo było, a nawet 3 tygodnie różnicy. Dostałam skierowanie do szpitala z podejrzeniem hipotrofii. Na szczęście nie potwierdziło się, różnica to 10 dni i mała jest w normie, tylko mała też miałam kontrolę po 2tygodniach i po kolejnych dwóch. Ważne żeby dzidzia przybierała na wadze, rosła. Mi przepisali zastrzyki z heparyny na lepsze przepływy w łożysku. A różnica do 14 dni zdarza się często, i wcale nie świadczy o hipotrofii.Eh dziewczyny nie pisalam bo podlamalam sie. Bylam wczoraj na usg i okazalo sie ze maly ma o 2 tyg za maly brzuszek niz reszte i przybral tylko 200 g przez 2 tygodnie. Jednak po podliczeniui/ zestawieniu miesci sie w normie.Przeplywy wody lozysko pepowina w normie. Cala noc nie spalam spalam co 15min sie budzilam a on wiercil... Spanikowana poszlam do szpitala ktg w normie, owszem lekarka potwierdzila ze jest mniejszy ten brzuszek ale wszystko tak samo ok. I skontrolowac za 2 tyg Martwie sie naczytalam niemoge znalezz miejsca ze to hipotrofia, o chorobach. Nie wyobrazam sobie znow stanac w tej sytuacji co kilka lat temu
Nie martw się, głowa do góry! Jedz odżywcze posiłki żeby dziecko podkarmić i będzie dobrze!
Lekarze dmuchają na zimne.