ooo też nie słyszałam, a lecze sie okolo 13 lat z przerwami oczywiscie.mi moj lekarz tez nie mowil bo musialabys byc pod dluzsza obserwacja.ja bylam na 3miesiecznej terapii dziennej i dostalam opis podejrzenia zaburzen osobowosci dlatego poszlam na te testy,bo przy zab.unikajacych to ta nerwica szaleje jak wariatka.Mozesz podpytac swojego psychiatre bo nie wiem czy jszdy przeprowadza takie badania
reklama
Edzik36
Fanka BB :)
ooo też nie słyszałam, a lecze sie okolo 13 lat.
ja chociaz wiem czemu ta terapia,na ktora przez ostatnie 4 lata wydalam fortunę idzie takim torem...chociaż wierzę,że ten koszmar zbliża siè ku końcowi...no chyba,že jakas d.poporodowa mnie dopadnie
Nie dopadnie Cie, bo urodzisz i bedziesz mogla wziąć odpowiednie leki, w dawce jakiej potrzebujesz. W połączeniu z terapią nie ma szans na żadną depresje poporodowąja chociaz wiem czemu ta terapia,na ktora przez ostatnie 4 lata wydalam fortunę idzie takim torem...chociaż wierzę,że ten koszmar zbliża siè ku końcowi...no chyba,že jakas d.poporodowa mnie dopadnie
Edzik36
tak myślisz bo ja właśnie się tego bojè....teraz biorę leki i nie widzę jeszcze efektu...a jak u Ciebie?Nie dopadnie Cie, bo urodzisz i bedziesz mogla wziąć odpowiednie leki, w dawce jakiej potrzebujesz. W połączeniu z terapią nie ma szans na żadną depresje poporodową
Magda36
Ja podczas cc dostałam ataku paniki. Spokojnie, dadzą sobie z tym radę. Mało tego jak wyciągnęli już córcie to podali mi lek po którym zasnęłam i nie pamiętam nic ani z cc ani z ataku. Tylko Pani anestezjolog mnie uświadomiła że musieli mnie uśpić.wiesz co ja też się boję jednej i drugiej opcji ale nastawiam się na cc bo to szybki zabieg a rodzić można wiele godzin.najbardziej obawiam się ataków paniki w czasie cesarki i po ale wezmę w kieszeń relanium na w razie co.A Ty też miewasz czèste ataki?
Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Edzik36
hej.A co się dokładnie z Tobą działo podczas ataku?Ja podczas cc dostałam ataku paniki. Spokojnie, dadzą sobie z tym radę. Mało tego jak wyciągnęli już córcie to podali mi lek po którym zasnęłam i nie pamiętam nic ani z cc ani z ataku. Tylko Pani anestezjolog mnie uświadomiła że musieli mnie uśpić.
Magda36
Dokładnie nie wiem bo nic nie pamiętam. Anestezjolog powiedziała mi tylko że miałam atak paniki i podała mi leki powodujące niepamięć wsteczna. Stwierdziła że gdybym pamiętała przebieg mojego cc to pewnie nigdy więcej nie zdecydowalabym się na dziecko.hej.A co się dokładnie z Tobą działo podczas ataku?
Edzik36
o kurka!a po cc nie mialas atakow?i jak w ogole psychicznie sie czulas?jakies leki bralas?Dokładnie nie wiem bo nic nie pamiętam. Anestezjolog powiedziała mi tylko że miałam atak paniki i podała mi leki powodujące niepamięć wsteczna. Stwierdziła że gdybym pamiętała przebieg mojego cc to pewnie nigdy więcej nie zdecydowalabym się na dziecko.
reklama
Magda36
Po cc czułam się znośnie. Ataków nie miałam, za to miałam tyle energii. Pewnie hormony zrobiły swoje. Przez 2 lata dałam radę bez leków, ale to była równia pochyła. Z dnia na dzień gorzej. Cc miałam prawie 11 lat temu. Od 9 lat jestem cały czas na lekach. Była paroksetyna, wenaflaksyna, do tego xanax, hydroksyzyna. Od 4 lat staram się zajść w ciążę dlatego jestem na sertralinie i hydroksyzynie. Czuje się różnie ale ataków nie miewam, bynajmniej nie jakiś znaczących. Boję się co będzie jeśli zajde w ciążę i będę musiała odstawić leki.o kurka!a po cc nie mialas atakow?i jak w ogole psychicznie sie czulas?jakies leki bralas?
Podziel się: