reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

Tak pytam.... niektóre dziewczyny biorą...
Słyszałam o acardzie, ale to u kobiet, które poroniły albo miały problemy z zajściem w ciąże. Na podtrzymanie biorą wtedy. Ale jak jest ok, to nie słyszałam żeby ktokolwiek brał acard.

Mnie tak plecy nawalają, a w zasadzie lewa strona, pośladek i noga. Jak rwa kulszowa. Ginekolog powiedziała, że tylko naproxen w ciąży do smarowania. Ale nie czuję żadnej ulgi. Boli mnie też ręka od nadgarstka do łokcia, nie wiem od czego ehh. I ten naproxen też do dup..
Ciężko żyć jak boli wszystko, nie można się schylić i chodzi jak kaczka :eek:

reklama
Hej Anncia.No u mnie coś kiepsko się zrobiło...jakieś doły mnie łapią i odrealnienia...chyba jednak będę zwiększać dawkę albo zmieniać lek.A małej wyszły 2 ząbki :)A jak u Ciebie?
Hey:) no u mnie jakoś jakoś.. Bywało lepiej ale najgorzej nie jest heh. Pojawiają się jeszcze natretne myśli w ciągu dnia, ale staram sie nie zwracać zbytnio uwagi.. Zwiększyłam może 2 tyg temu dawkę leku do tej dawki terapeutycznej (bezpiecznej dla dziecka przy karmieniu) i czekam aż lek się rozkręci całkowicie. Małego za miesiąc pomału odstawiac będę od cyca (to już 6 mies będzie!).. Nie wiem czy dobrze robię, ale wydaje mi się że pół roku jest ok, a nie chce dalej karmić go na tych lekach.. (mimo że niby są dozwolone) będę mieć też świadomość że w razie wu mogę się dodatkowo czymś się wspomóc. Twojej małej już ząbki wyszły?? No nie gadaj! Szybciutko! U nas ostatnio dość marudnie wieczorami, slinotok i te sprawy, więc może też już coś się kroi:)

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Naprawdę wydawało mi się, ze spokojnie dam radę bez leków 1 trymestr. Elicee która bralam odstawiałam naprawdę powoli. Doszłam do malutkiego okruszka- to był jakis 1 mg, bo dawkę 5 mg dzieliłam na 4 części...Zgadzam się jednak z tym ze człowiek jakos tak się psychicznie lepiej czuje jak wie ze moze wziąć taka minimalna ilość- ze ma jakiekolwiek wsparcie. niestety po tej sytuacji z poronieniem już z góry wiem jak będę się nakręcała czy w kolejnej ciąży będzie dobrze, o ile w nią zajdę. Chyba faktycznie spróbuje z ta asentra, teraz jest dobry moment zeby ja wprowadzić. A jak ewentualnie dowiem się o ciąży to wtedy odstawię. Wiem, ze to nie jest idealny scenariusz ale chyba niczego lepszego nie wymyślę
Hey! Też biorę ten lek, tzn pod inną nazwą, ale to samo:) brałam ja w ciąży, jakoś od 22 TC do samego końca. Odstawilam jak mały się urodził, ale niestety znowu musiałam wrócić, karmie już miesiąc na tym leku i jeszcze miesiąc na pewno będę. Czytałam wiele publikacji i jest tak samo bezpieczny jak sertralina w czasie ciąży i KP. :)

Myślę, że powinnaś skonsultować się z doradcą laktacyjnym. Ten lek ma kategorie L2 więc niewielka ilość przedostaje się do mleka matki, zobacz tu masz klasyfikacje - Link do: Laktacyjny Leksykon Leków

Psychiatra nie zachęcał do zupełnego odstawienia leków na czas ciąży? Co na przyjmowane leki ginekolog?

Byłam w takim stanie,że nie było mowy o odstawieniu leków.Ginekolog nie neguje decyzji psychiatry.

Hej. Mam nerwice chyba od zawsze. Nie lecze się, ale chyba zacznę. Od niedawna zaczęłam stosować olej cbd 5%. Czy któraś z Was to stosowala? Myślicie że można to stosować w ciąży?

Dziewczyny czy któraś z Was brała lub bierze hydroksyzyne w czasie karmienia piersią? Bo mój lekarz dopuścił taką możliwość ale nie wiem czy to bezpieczne dla dziecka.

Cześć kochane nerwicowki Nie odzywałam się trochę ale w tym tygodniu szalałam i prałam ubranka dla małego. Kupiłam sporo używanych i ładnych ubranek w b dobrym stanie. Dziewczyny oddają teraz lub odsprzedają za bezcen....Moje leki i obawy trochę ustały, dawka 50 mg Asentry chyba jest ok i czuje się póki co całkiem , całkiem. Za tydzień w poniedziałek wizyta u gina, to już będzie 25 tydzień...Co u Was kochane? Jak się czujecie?

reklama
Do góry