reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciężarówki z nerwicą

reklama
Edzik a Ty dalej bierzesz ta luteine tak? Kurde widzisz i cholera wie czy ona nie powoduje że te lęki caly czas sie pojawiają ...
Nadal se aplikuję 100mg,wcześniej 200.Pytalam ostatnio gin o te lęki to zaprzeczyła ale powiedziała,że niedlugo odstawię.We wtorek zmirniam gina,na takiego co w szpitalu pracuję i zapytam ponownie.

Nadal se aplikuję 100mg,wcześniej 200.Pytalam ostatnio gin o te lęki to zaprzeczyła ale powiedziała,że niedlugo odstawię.We wtorek zmirniam gina,na takiego co w szpitalu pracuję i zapytam ponownie.
No ja specjalnie do swojego psychiatry dzwoniłam, powiedział że nie nasili lękow , ale później przeczytalam ulotkę a tam co innego

A właśnie mam pytanie jeszcze do tych bardziej doświadczonych mamusiek , od ktorego tyg regularnie trzeba chodzić na ktg ? I co jaki czas ?

Ostatnia edycja:
Edzik36 a bierzesz luteine 2 razy dziennie po 100 mg czy jak? Mnie lekarz kazał 2 razy dziennie po 100 ale biorę 1 raz dziennie /głównie z powodu przeczytanych ostrzeżeń o nasilonych lękach/. Właściwie nie wiem po co. Moze z racji wieku. Przepisał mi to kiedy powiedziałam o bólach brzucha na dole i skurczach lekkich, poza tym jest wszystko ok. Myślałam, że te skurcze są na tym etapie ciąży już normalne.

Dziewczynki, brałam luteine w pierwszym trymestrze i akurat przez ten czas lęków nie miałam jeszcze, także nie martwcie się

Dziewczynki, brałam luteine w pierwszym trymestrze i akurat przez ten czas lęków nie miałam jeszcze, także nie martwcie się
A od początku ciąży męczą Was lęki? Ja przez pierwsze 3 miesiące miałam takiego nerwa, że wszystko mnie denerwowało zamiast nich:) I jeszcze jedno pytanie znowu o relanium. Dobrze na Was działa? Ja od grudnia miałam wykupiony, walczyłam i nie brałam, ale ostatnio nie wytrzymałam. Wzięłam i powiem, że się zawiodłam. Pomogło na 3 godziny....

reklama
A od początku ciąży męczą Was lęki? Ja przez pierwsze 3 miesiące miałam takiego nerwa, że wszystko mnie denerwowało zamiast nich:) I jeszcze jedno pytanie znowu o relanium. Dobrze na Was działa? Ja od grudnia miałam wykupiony, walczyłam i nie brałam, ale ostatnio nie wytrzymałam. Wzięłam i powiem, że się zawiodłam. Pomogło na 3 godziny....

Na początku ciąży brałam jeszcze leki antydepresyjne i było ok. Potem dowiedzialam się o ciąży i stopniowo przestałam brać i po ok. 2,5 miesiąca się zaczęły straszne lęki, panika, złe samopoczucie psychiczne, bezsennosć i to całe gó..., które trwa do dzisiaj, mimo że już 1.5 mies. jestem znów na lekach /ale innych/. Relanium nie biorę- doraźnie ja biorę hydroksyzynę ale czasami niewiele pomaga /dziś nie pomogła-jestem tylko trochę senna a lęki się kłębią/.

Do góry