reklama
Właśnie zaczęłam brać z powrotem, jestem w 6tc , narazie 37.5 do max 75 w ciąży mam być. Przed ciążą brałam chwilowo nawet 150 ale później zatrzymałam się długi czas na 37.5.Cześć dziewczyny, macie doświadczenie w braniu wenlafaksyny w ciąży? Czy wystąpiły u dzieci jakieś wady, na jakiej dawce byłyście?
Ja brałam 375mg przed ciążą, mam w 1 trymestrze brać 150mg, mój lekarz mówi że ta dawka nie ma dużego wpływu na dziecko. Ja zaczęłam 7tc i naprawdę marzę o 2 trymestrze i wyższych dawkach, bo poza wenlafaksyna brałam arypiprazol i pregabaline. Swoją drogą rewelacyjne połączenieWłaśnie zaczęłam brać z powrotem, jestem w 6tc , narazie 37.5 do max 75 w ciąży mam być. Przed ciążą brałam chwilowo nawet 150 ale później zatrzymałam się długi czas na 37.5.
Na jaki rodzaj nerwicy chorujesz, jeśli mogę spytać?
Kurcze, lekarz chyba nie zapisałby leku który może zadzkodzićLek oroes? Dostałam od lekarza ale tak się boję że zaszkodze że chyba nie dam rady się leczyć boję się że zaszkodzę mojej dzidzi.
Mam zaburzenia depresyjne lękowe.Ja brałam 375mg przed ciążą, mam w 1 trymestrze brać 150mg, mój lekarz mówi że ta dawka nie ma dużego wpływu na dziecko. Ja zaczęłam 7tc i naprawdę marzę o 2 trymestrze i wyższych dawkach, bo poza wenlafaksyna brałam arypiprazol i pregabaline. Swoją drogą rewelacyjne połączenie
Na jaki rodzaj nerwicy chorujesz, jeśli mogę spytać?
U jakiego lekarza się leczysz? Przyjmuje może online ? Szukam kogoś kto mnie uspokoi że wenla jest bezpieczna, bo jestem bliska zmiany na sertraline która na mnie bardzo słabo działała a na dodatek koszmarne 2-3 tyg pierwsze mnie przerażają bo nie ma mi kto pomóc za bardzo.
Twój lekarz prowadził inne pacjentki na wenlafaksynie?
Na mnie sertralina nie działa w ogóle. Mam tylko skutki uboczne. Odezwij się priv, dam namiary na moją Panią dr która przyjmuje online. Miała pacjentki które były w ciąży na wenlafaksynie i z dziećmi wszystko ok.Mam zaburzenia depresyjne lękowe.
U jakiego lekarza się leczysz? Przyjmuje może online ? Szukam kogoś kto mnie uspokoi że wenla jest bezpieczna, bo jestem bliska zmiany na sertraline która na mnie bardzo słabo działała a na dodatek koszmarne 2-3 tyg pierwsze mnie przerażają bo nie ma mi kto pomóc za bardzo.
Twój lekarz prowadził inne pacjentki na wenlafaksynie?
Witam kobietki które mniewają ta okropna chorobę rok temu zaszłam w ciążę odstawiając leki na nerwicę lekąwa też się bałam jak to będzie bez nich ale uwierzcie mi kobiece chormony w czasie ciąży nie wywołują choroby ja w każdym razie czułam się dobrze do samego porodu nie stety po porodzie choroba nawróciła główki do góry
Pytanie do dziewczyn które brały w ciąży zolpidem - moja psychiatra twierdzi że doraźnie jest bezpieczny, natomiast na ulotce jednak pisze co innego... Sama już nie wiem. Czy zauważylyscie jakiś wpływ na dziecko? Czy pomaga na leki czy jedynie na sen?
reklama
Nic, poprostu jak musisz przyjmować to musisz i tyle.Nie ogarniam tego wprowadzenia rejestru ciąż... Co jeśli przyjmuję leki psychoterapowe..
Podziel się: