Hej, czy Twoja p. doktor to pani Anna L. W.? (nie wiem czy można operować na forum nazwiskami). Ja dostałam taki sam zestaw leków i takie same zalecenia co do brania, też miałam konsultację online. Póki co leków nie biorę.Dziewczyny miałam spotkanie z psychiatrą online ,przepisała mi zoloft 50 mam brać rano pół tabletki A po tygodniu całą, do tego ale w razie konieczności relanium 2mg Bierze ktoś? Boję się strasznie , jestem w 10+2tc.
Z tego co wiem (a przeczytałam chyba całe to forum plus inne źródła) to Zoloft jest jednym z bezpieczniejszych leków w ciąży, zawiera sertraline, która jest stosunkowo często stosowana u ciężarnych. Jeśli masz więc ataki paniki to myślę, że powinnaś zacząć leczenie, bo lek będzie mniejszym złem, a z czasem pewnie poczujesz się lepiej. Co do relanium to brałabym właśnie w ostateczności, bo jest z grupy leków niewskazanych w ciąży (choć za czasów naszych mam masa kobiet brała w szpitalach relanium). Jesteś jednak jeszcze w 1 trymestrze, więc tutaj bym uważała.
Daj znać czy zaczęłaś brać leki i jak się czujesz bo ja jakoś trwam, ale bywa różnie, ciesze się, że je mam w szafce na wszelki wypadek