reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciężarówki z nerwicą

:) no straszne to jest/ ja tez taka panikara pod względem mierzenia pulsu. ciśnienia... po cesarce rękaw pompował co pół godz :D ! myślałam że szału dostane...

reklama
Hey! :) ja miałam w ciąży problem z ciśnieniem ale bardziej na tle nerwowym.. Panicznie bałam się samego pomiaru.. Na początku ciąży umówiłam się zw swoim lekarzem, że nie będziemy mierzyć w gabinecie i miałam kontrolować w domu. Kilka mies było ok, ale później coś mi odbiło że i nawet w domu zaczęłam panikowac i obsesyjnie mierzyć przez co wyniki były wysokie. Lekarz włączył dopegyt, ale mimo leków i tak ciśnienie skakało. Z tym że ja czułam że się nakrecam podczas pomiaru, może tak jest też w Twoim przypadku. Za dużo myślisz o tym problemie i sama sobie napedzasz to cienienie? Dodam, że puls też mi wariowal. Wynosił nawet 130 tj u Ciebie. U mnie to właśnie paniczny lek przed wys cienieniem spowodował właśnie nawrót nerwicy w ciąży. Głowa do góry, będzie dobrze:)

mam identycznie... przeraża mnie to :) !!!! a co na to lekarz ? pielęgniarki ? nie robili z Ciebie wariatki :) ?

reklama
No właśnie opisz jak to Jest z tymi pomiarami po cesarce jak to wygląda?? No i jak przeszlas sama cesarke
Ja urodziłam o północy, po tym biorą cie na pokój taki obserwacyjny, podlaczają aparature do mierzenia czynności serca ‍♀️ no i tak Leżysz do rana.. samą cesarke wspominam dobrze, adrenalina jest taka że nawet nie czujesz jak rękaw pompuje ciśnienie ! Ogólnie nie mam złych wspomnień

Do góry