no z cycem też miałam wyrzuty ale ja tylko miesiąc karmiłam tak dwa miesiące u Rodziców a później żłobekBoziu to jeszcze wspaniale ze poszla do dziadkow… a nie do żłoba… dla mnie to tez okropne na samą myśl… ale przywykniecie… bedzie lepiej.. tak jak z odstawieniem cyca - ja tez plakalam…
reklama
oby było dobrze w sumie musi bo niestety z racji kredytu nie ma innej możliwościej ale co - cieszyla sie, bo sie stesknila, bo kocha mame. Nic zlego sie jej nie dzialo w tym czasie, tesknota to dobre, zdrowe uczucie Pomysl, ze teraz masz mniej czasu z nia wiec bardziej go docenisz.
Dasz rade Mama, pierwsze dni zawsze sa bardzo trudne, placz, niech uchodza z Ciebie emocje
oooo tak u dziadków można wszystkoa w czym konkretnie pobyt u Dziadkow jest lepszy od zlobka? Ze dziecko siedzi ze starszymi osobami, ktore na nie chuchaja i dmuchaja, zamiast spedzsc czas z rowniesnikami stymulujac swoj rozwoj?
no na zdrowy rozum dziś wyje a za dwa miesiące w żłobku to ja nie wiemWydaje mi się że to bardziej chodzi o świadomość rodziców że dziecko jest z bliską nam osobą, którą zna. Łatwiej niektórycm oddać pod opiekę osobie bliskiej z otoczenia, niż obcym kobietom
tak wstrzymani są troszkę z pracą ale jakoś musimy się przekulac do września w sierpniu Grzesiek ma urlop także myślę że jakoś uciagniemy a raczej moi rodzice uciągną. Troszkę sprawę komplikują teraz naświetlania taty bo to codziennie no ale dobrze że ta mama jeszcze jestno pewnie latwiej, ale jakos tak nie rozumiem demonizowania zlobka. Fajna placowka to wyksztalcone opiekunki wspierajace rozwoj + kontakt z rowiesnikami.
Pomijajac juz, ze oddawanie dziecka na caly dzien codziennie dziadkom to kosmos, przeciez oni jakies swoje zycie tez maja… Taka moja perspektywa…
no wyjścia nie mam jedynie mogę sobie ponarzekać a i tak trzeba zakładać rękawy i iśćPraca jest fuj, no ale niestety jak trzeba to trzeba . Myślę że z każdym dniem będzie lepiej. Masz to szczęście, że malutka ma super opiekę.
eij
Fanka BB :)
Zgadzam się. Uważam że żłobek mega rozwija dzieci.no pewnie latwiej, ale jakos tak nie rozumiem demonizowania zlobka. Fajna placowka to wyksztalcone opiekunki wspierajace rozwoj + kontakt z rowiesnikami.
Pomijajac juz, ze oddawanie dziecka na caly dzien codziennie dziadkom to kosmos, przeciez oni jakies swoje zycie tez maja… Taka moja perspektywa…
eij
Fanka BB :)
Dasz radę, mała teżno na zdrowy rozum dziś wyje a za dwa miesiące w żłobku to ja nie wiem
Ja przez chyba pierwsze dwa tygodnie codziennie ryczlaam w domu że małego do żłobka dalam, wiec u nnie tez za ciekawie nie było . Chcialam iść do pracy a jednocześnie żal mi go było oddawać do obcych. Ja na szczęście miałam wielkie wsparcie w ciociach ze żłobka i teraz widzę jaka to była dobra decyzja. Odżyłam wśród ludzi a o małym nawet nie wspomnę jaki się rozumny. Jak znajdziesz dobry zlobek to tutaj podzielam zdanie @nieagatka , dziadek i babcia przegrywają w przedbiegach. Serio dziewczyny tak uważam. Ja mogłam zostawić malego teściowej ale nie chciałam. Tam Kajtek nauczył by się zrec słodycze, oglądać bajeczki i obsługiwać telefon. A u nas w żłobku zdrowe ( w miarę) jedzenie, żadnych słodyczy, kreatywne zabawy polaczone z nauką, spaceryJprdl pierwszy dzień w pracy i wróciłam z rykiem od rodziców . Mała jak weszłam do mieszkania tak się cieszyła a mi serce na milion kawałków się rozrywa ja nie wiem jak Ty @nieagatka po krótszym czasie oddałaś dziewczynki bo krótszy macierzyński albo Ty @fredka84 mogłaś się cieszyć z powrotu do pracy fakt nie zabiłam żadnego klienta ale w samochodzie rozkleilam się totalnie nie mówiąc o domu
reklama
Podpisuje się pod tym rękami i nogami. No chyba że ktoś ma tak kreatywnych i wyczesanych dziadkówa w czym konkretnie pobyt u Dziadkow jest lepszy od zlobka? Ze dziecko siedzi ze starszymi osobami, ktore na nie chuchaja i dmuchaja, zamiast spedzsc czas z rowniesnikami stymulujac swoj rozwoj?