reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

moze ma za dluga, albo za pozno drzemke w dzien i jak chcesz ja polozyc to po prostu nie jest jeszcze senna. Dlatego tyle jej zajmuje…

To nie to. Drzemka w dzień to czasami tylko pół godziny. A wieczorem chodziła spać dopioero o 22. Teraz nawet o tej porze nie chce.
Ale oczywiście dzięki za podpowiedź.

reklama
To nie to. Drzemka w dzień to czasami tylko pół godziny. A wieczorem chodziła spać dopioero o 22. Teraz nawet o tej porze nie chce.
Ale oczywiście dzięki za podpowiedź.
wiesz co, istnieje cos takiego jak okna snu, one sa wazne. Wg mnie jesli 16 miesiaczniak prawie nie spi w dzien to 22h to bardzo pozno na pojscie spac. MoE byc tak, ze przegapiacie jej okienko snu i dlatego pozniej jest ciezko. Moze trzeba pokombinowac z godzinami chodzenia spac.
Ja ze swej strony moge tez podpowiedziec melatonine, ktora pomaga to uregulowac, ja stosowslam, ale nie z powodu problemow z zasypianiem tylko przez miliard pobudek. Ale na zasypianie dziala bosko.

O podpinam się pod temat snu bo u nas ten sam problem- zaradzcie cos- mała zasypiała mi wieczorem po odłożeniu sama wystarczyło się położyć koło niej i się przytulić:5min i dziecko spało. Od ostatniej choroby pod koniec listopada wszystko się zmieniło o samodzielnym zasypianiu nie ma mowy- jedynie wózek 🤦 jak próbowałam znowu wprowadzać jej ten trening snu co by sama zasypiała jak kiedyś to nie ma mowy bo jak tylko poczuje łóżko to siada wstaje spindra sie- nawet jak już nie ma siły to potrafi do 1/2 w nocy świrować i gadać do tapety ( w łóżeczku jest to samo) zasypia tylko w wózku próbuje pilnowac jej tych okien aktywności ale z tym u niej różnie bywa a i tak zasypia tylko przy "usypianiu" w wózku (2drzemki w ciągu dnia jedna 30min do 1h a druga od 1,5h do 2,5h) chyba że zdarzy się tak jak dziś że ma tylko jedną 2h. Co robię źle? Mała ma już 11mc jak ja wprowadzic znów w samodzielne zasypianie?-codzienny rytuał tak jak zawsze było:kąpiel butla i do spania nie pomaga 🤦

Ja na razie się mocno nie zamartwiam. Pewnie bliżej rezonansu będę się przejmować. A u ciebie aż tyle osób miało raka? Matko😔. Badaj się Justi bo widzisz zw to nie przelewki.
@Motylek sprawdziłam te biradsy. Teraz mam na jednym wyniku 2, a pol roku wczesniej birads 0.
Ale najlepsze że miałam kilka lat temu mammotomie na guzka z oznaczeniem birads 4a, a nawet nie wiedziałam że był taki groźny 🙆‍♀️
4a to nie jest źle. Miałam takie oznaczenie 2 razy i wszystko ok.
Jeśli masz 2 to ok. 0 masz wtedy kiedy nie wiedzą co to jest, wymaga to dalszych badań .
Nie masz źle. Jak dają rezonans bo bierz bo prywatnie koszt 1 tys.

Koniecznie napisz po rezonansie?

My mamy starszy problem z zasypianiem ostatnio. Smoczka nigdy nie chciała. Już nie karmię bo sama się odstawiła niedawno. I jest dramat🙄
Może macie jakieś rady? Jak uspac 16 miesięczne dziecko?🙈🙈🙈
Klade się z dzieckiem do łóżka i idziemy spać. Gasimy światło bez tego trudno. Moje dzieciaki były przyzwyczajone bo ja nigdy lampki nie zapalalam, miałam lampkę na pilota i jak była potrzeba zapalałam.

O podpinam się pod temat snu bo u nas ten sam problem- zaradzcie cos- mała zasypiała mi wieczorem po odłożeniu sama wystarczyło się położyć koło niej i się przytulić:5min i dziecko spało. Od ostatniej choroby pod koniec listopada wszystko się zmieniło o samodzielnym zasypianiu nie ma mowy- jedynie wózek 🤦 jak próbowałam znowu wprowadzać jej ten trening snu co by sama zasypiała jak kiedyś to nie ma mowy bo jak tylko poczuje łóżko to siada wstaje spindra sie- nawet jak już nie ma siły to potrafi do 1/2 w nocy świrować i gadać do tapety ( w łóżeczku jest to samo) zasypia tylko w wózku próbuje pilnowac jej tych okien aktywności ale z tym u niej różnie bywa a i tak zasypia tylko przy "usypianiu" w wózku (2drzemki w ciągu dnia jedna 30min do 1h a druga od 1,5h do 2,5h) chyba że zdarzy się tak jak dziś że ma tylko jedną 2h. Co robię źle? Mała ma już 11mc jak ja wprowadzic znów w samodzielne zasypianie?-codzienny rytuał tak jak zawsze było:kąpiel butla i do spania nie pomaga 🤦
U nas jak były jakieś fazy rozwojowe to zasypianie tez trwało i godzinę - podczas tej godziny potrafił skakać, turlac się, przytulać itd itp. Jak etap się skonczyl zasypianie znowu szło migiem. Teraz 10-15 min i odpływa - ale tez ok 6-7h jest z dziećmi wiec wybawiony na maksa. Z ostatniej drzemki zrezygnował równo z ukończeniem 2 roku życia

reklama
4a to nie jest źle. Miałam takie oznaczenie 2 razy i wszystko ok.
Jeśli masz 2 to ok. 0 masz wtedy kiedy nie wiedzą co to jest, wymaga to dalszych badań .
Nie masz źle. Jak dają rezonans bo bierz bo prywatnie koszt 1 tys.

Koniecznie napisz po rezonansie?
Co ty dajesz 😱. Tyle to kosztuje??????!!!!!
Rezonans dopiero na początku kwietnia bo muszę być w odpowiednim dniu cyklu. W marcu było miejsce ale miałabym okres i dupa blada

Do góry