reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Oczywiście wiadomo, że się mega stresuję tym zlobkiem. Tam jest mała, grupa, może z 10-12 dzieci. I tylko jeden chłopiec oprócz Kajtusia nie chodzi i jest w tym samym wieku. Inne dzieci są starsze, ok 2 lat. Kurde, mam nadzieję że nie będą go lały jak mój 3 letni chrzesniak😑. Jak jestem u siostry to ciągle pilnuje Kajtusia bo tamten go albo popycha, albo kopie albo chce go przejechać autem🤦‍♀️. Troche mnie to już wkurza bo co to, Kajtus chłopiec do bicia. Ja bym rykneła na tego mojego chrześniaka ale siostra mu tlumaczy, a on ma ją w d,upie
Nie martw się. Obienmoje siostry wcześnie oddawały maluchy do żłobka. Jedna w 9 mieści A druga w 12. Oba dzieciaki zadowolone chętnie chodzą . I nie słyszałam jeszcze o żadnym przypadku by w żłobku bito maluszki . Jeszcze bedziesz w domku wiec na poczaktu bedziesz mogla go szybciej odbierać , no i jest jeszcze sezon chorb wiec duzo czasu pewnie na początku będzie spędzał w domku.
Napiszę tak. BĄDŹ DZIELNA !!!

reklama
Dziewczyny wiem że każdy dzieciaczek ma swoje tępo ale jest jakaś granicą żeby dzidzia sama siedziała? Werka w krzesełku siedzi pięknie ale tak sama jeszcze się buja na boki 🤷ma 8 miesięcy

Dziewczyny wiem że każdy dzieciaczek ma swoje tępo ale jest jakaś granicą żeby dzidzia sama siedziała? Werka w krzesełku siedzi pięknie ale tak sama jeszcze się buja na boki 🤷ma 8 miesięcy
Ja to nie wiem,wiem tylko ze moja tez wszystko jakos pozno.I przekrecanie sie i stawanie na nogi-nie mowie tu o chodzeniu ale mysle ze ona tak stawac nie stawala od razu chodzila i to nie przy meblach wlasnie tylko sama.Chodzic zaczela tez jakos w 13,5 miesiaca.Pozno zeby zaczely wychodzic.Teraz tez nie gada,tyljo zdawkowo i pi swojemu.Nawet powtarzac nie chce.Wiec wszystko w swoim czasie.

ma czas. Ona ma sama usiasc, a nie siedziec. Skoro sie buja to nie jest gotowa. Czekaj cierpliwie, jak ruszy to pojdzie lawinowo siadanie, raczkowanie, wstawanie.
Moja starsza miala 8,5mies jak usiadla, mlodsza 7 miesiecy jak wstala 🤯😁

Ja to nie wiem,wiem tylko ze moja tez wszystko jakos pozno.I przekrecanie sie i stawanie na nogi-nie mowie tu o chodzeniu ale mysle ze ona tak stawac nie stawala od razu chodzila i to nie przy meblach wlasnie tylko sama.Chodzic zaczela tez jakos w 13,5 miesiaca.Pozno zeby zaczely wychodzic.Teraz tez nie gada,tyljo zdawkowo i pi swojemu.Nawet powtarzac nie chce.Wiec wszystko w swoim czasie.
u nas magiczna granica jesli chodzi o mowienie bylo 18 miesiecy. Wtedy ruszyly z kopyta. Dwulatek musi sie komunikowac, jesli tefo nie robi to znaczy ze trzeba skontrolowac.
Macie czas 🙂

ma czas. Ona ma sama usiasc, a nie siedziec. Skoro sie buja to nie jest gotowa. Czekaj cierpliwie, jak ruszy to pojdzie lawinowo siadanie, raczkowanie, wstawanie.
Moja starsza miala 8,5mies jak usiadla, mlodsza 7 miesiecy jak wstala 🤯😁
mój usiadł po raczkowaniu, potem byla lawina wstawanie i chodzenie.

Cześć wszystkim :)
Dla niektórych będę nowa a niektóre mamuski może mnie pamiętają.
Jestem po 2 procedurach dzięki którym mam wumarzo a córeczkę Zoske i zakochana jestem w niej po uszy ❤️
Ciekawi mnie kto został ze "starej" ekipy, ja dołączam do Was w styczniu 2020 dla przypomnienia. Pozdrawiam wszystkich 🙂

Mój miał 9,5 miesiąca jak sam usiadł, ale chodziliśmy do fizjoterapeuty i mówiła że w normie, także spokojnie 😉

Cześć wszystkim :)
Dla niektórych będę nowa a niektóre mamuski może mnie pamiętają.
Jestem po 2 procedurach dzięki którym mam wumarzo a córeczkę Zoske i zakochana jestem w niej po uszy ❤️
Ciekawi mnie kto został ze "starej" ekipy, ja dołączam do Was w styczniu 2020 dla przypomnienia. Pozdrawiam wszystkich 🙂
yy jestem dinozaurem 😁 na forum od 2016, mam corki z 2017 i 2020, obie ivf 💜💜

reklama
Do góry