reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dostał jakiś berodual, nebbud i nurofen. Tych pierwszych dwóch leków nie znam, nie wiem czy to normalne czy sterydowe 🤔
Po wczorajszej inhalacji i po nurofenie noc była spokojna. Budzil się tylko ze 3 razy ale szybko się uspokajał. Wczoraj kuwa na szybko czytałam instrukcje bo pierwszy raz odpalałam inhalator. Na szczęście jest cichy i mały się w ogóle nie boi
No to sterydy berodual i nebbud , po inhalacjach płucz mu buzię i myj tam gdzie była maseczka, ja sama dzisiaj młodszą inhalowalam pulmicortem , bo tak kaszlala... ehhh 😒

reklama
Powiem wam ,
No to sterydy berodual i nebbud , po inhalacjach płucz mu buzię i myj tam gdzie była maseczka, ja sama dzisiaj młodszą inhalowalam pulmicortem , bo tak kaszlala... ehhh 😒
I tak jestem wdzięczna za pracę w aptece bo mogę leki sama sobie wypisać, jutro jedziemy do lekarza bo już mówiłam mężowi że albo wypisuje i daje pulmicort albo jedziemy na sor 😔

Dostał jakiś berodual, nebbud i nurofen. Tych pierwszych dwóch leków nie znam, nie wiem czy to normalne czy sterydowe 🤔
Po wczorajszej inhalacji i po nurofenie noc była spokojna. Budzil się tylko ze 3 razy ale szybko się uspokajał. Wczoraj kuwa na szybko czytałam instrukcje bo pierwszy raz odpalałam inhalator. Na szczęście jest cichy i mały się w ogóle nie boi
nie znam ich, ale zakladam, ze steryd, bo przy zapaleniu krtani to raczej standard. No i jesli nie goraczkuje to wez go na spacer. Zimne powietrze przy zapaleniu krtani przynosi wielka ulge.
Trzymajcie sie 😘

Ja sie wlasnie dowiedzialam, ze 6latki zabkuja 🙈😁 Bo corke boli, pokazala, a tam kurna zab. Szok, nie mialam pojecia. Ja pitole nigdy sie to nie skonczy 🙈🙈

Nie stosowalam jeszcze espumisanu. Mamy tylko biogaie od jakis 3 tyg.
Dziś w nocy pomogło, ze zasnal na brzuszku na moim brzuchu. Ale tak się boje spac, zeby mu krzywdy nie zrobic.
Wytrwałości, zobaczysz minie. Masz kogoś do pomocy? Angażuj męża, niech nosi co druga noc. Raczej nie spałam tak z dziećmi, choć naprawdę rozumiem to zmęczenie:( i absolutnie nie oceniam.
Nosisz do odbicia? Może w nocy po karmieniu warto ponosić pionowo z 10 minut i dopiero potem odkładać.

nie znam ich, ale zakladam, ze steryd, bo przy zapaleniu krtani to raczej standard. No i jesli nie goraczkuje to wez go na spacer. Zimne powietrze przy zapaleniu krtani przynosi wielka ulge.
Trzymajcie sie 😘
Lekarka nie kazała wychodzoc na spacer bo pytałam 🤷. Temperatury nie ma ale będę się słuchać. Mówiła żeby w razie napadu duszności zawinąć w kołdrę i niech pooddycha zimnym powietrzem

Nie stosowalam jeszcze espumisanu. Mamy tylko biogaie od jakis 3 tyg.
Dziś w nocy pomogło, ze zasnal na brzuszku na moim brzuchu. Ale tak się boje spac, zeby mu krzywdy nie zrobic.
Współczuję 😔. U nas problemy z brzuszkiem to chyba ze 4 miesiące trwały. Biedne dzieciaczki, ile muszą się namęczyć 😔.
Ja podawałam jeszcze Delicol, ale sama nie wiem czy jakikolwiek środek pomaga na takie dolegliwości u maluszków

reklama
Do góry