reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Niestety nie jest to zwykła torbiel. Z jednej strony to zmiana lita, na dodatek unaczyniona. Moja ginekolog wie co mówi, nie jest to diagnoza ale wygląda średnio. Zaraz wysłała mnie do onkologa, nie wiem jak cudem znalazł się termin na poniedziałek, mąż mnie zapisał bo kuwa nie można się nigdzie dodzwonić.
A jesteś ile czasu po porodzie?

reklama
No i nic nie dostałam na obfite miesiączki, za to pilnie musiałam szukać onkologa. Mam litą zmianę w piersi, zapewne biopsja i czekanie na wynik :( za tydzień mam wizytęchirurga onkologa. Dziewczyny badajcie "cycki" niecały rok temu ta sama ginekolog robiła mi USG piersi i nic nie było, a teraz guz ma prawie 1 cm.
o fak. Mam nadzieje, ze to straszak. A moze to jakis gruczolak czy nie ma szans ze cos takiego?

No i nic nie dostałam na obfite miesiączki, za to pilnie musiałam szukać onkologa. Mam litą zmianę w piersi, zapewne biopsja i czekanie na wynik :( za tydzień mam wizytęchirurga onkologa. Dziewczyny badajcie "cycki" niecały rok temu ta sama ginekolog robiła mi USG piersi i nic nie było, a teraz guz ma prawie 1 cm.

O rety! Trzymam kciuki, zeby zmiana nie była groźna ✊✊✊

@Justi92 właśnie wyszla od nas położna środowiskowa i powiedziała że maly ma lekką asymetrię główki. Pokazała że ma włoski wytarte z tyłu główki nie po środku, a lekko z boku i niedługo może być większy problem. Ja sama widziałam że mały ma swoją ulubioną stronę ale myślałam że sama sobie poradzę, a tu du.pa.
Ma mi dać namiary na lekarza i jak tylko dostanę numer, będę się umawiała na wizytę
U nas mała zaczęła preferować spanie tylko na plecach i w związku z tym zaczęła się spłaszczać z tyłu glowka(no i wytarte też włosy) kupiłam ta poduszkę Head Care. Nie jest tania bo kosztuje 200 stówki ale na maluchy nie ma co żałować 😜po mały się z nią oswajamy, nasz fizjo powiedział że jak najbardziej że jest bardzo dobra, może u Cb też by pomogła? A co ogólnie Ci powiedział ten fizjo do którego poszłaś?

Daj znać czy będą efekty terapii. Ja jestem ciekawa czy jakiś fizjoterapeuta powie jakiemuś rodzicowi że jego dziecku nic nie jest i że niepotrzebna jest terapia. Bo jak dziewczyny tu pisały, to teraz wszystkie dzieci mają kuwa problem i nie wiem komu tu wierzyć.
Mój też często się napina i wygina. Ale to najczęściej jak nie może pierdnąć albo kupa go męczy 🤔
U nas doszły problemy z rączka 🤦‍♀️najpierw lewa a teraz prawa🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️jak ja kładę na brzuchu to nie układa jej pod główkę tak jak wcześniej co by unieść ta głowę tylko odchyla na bok i daje do góry o podnoszeniu głowy nie ma mowy a leżenie na brzuszku kończy się krzykiem w niebo głosy 🙉🙉🤦‍♀️ ogólnie po ostatnim skoku zaczęła mi przesypiać całe noce bez budzenia się zazwyczaj o 20/21idzie spać i budzi się około 5/6na jedzenie poczym odkładam ją do łóżeczka i sama zasypia i tak do 8/9noe ma dziecka🤷 ale czytałam że przy następnym skoku tak koło 18tyg dzieci wg nie chcą spać 😔zobaczymy🤷dziś minął nam 15 tydzień. A jak u Was mały znosi skoki? Bawi się już rączkami? Hania zauważyła już że nogami może bawić się z przyjaciółmi z karuzeli(takie miski motylki) i je kopać żeby się trzęsły ale za to rączki jeszcze nie daje do Lini prostej żeby się za nie trzymać natomiast pcha je non stop do buzi bo jej dwójki na dole wychodzą. Ogólnie to moje dziecko to jakoś tak po swojemu się rozwija 🤣absolutnie nie w takim trybie jak to pisza na portalach😁

Trzymam kciuki aby to był tylko jakiś tłuszczak albo coś innego nic nie złośliwego ✊✊dużo zdrówka Kochana 😘😘😘

reklama
Hania 15tyg. Już za nami🥰🥰🥰🥰

Załączniki

• IMG_20220523_144802.jpg
    IMG_20220523_144802.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 94
Do góry