reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny pomaganie to nie tylko przyjmowanie ich pod dach. Ja takiej możliwości nie mam , za to nawiązalam kontrakt w kilkoma polskimi rodzinami które jeżdżą wglad Ukrainy zamówić najpotrzebniejsze rzeczy dla tych co tam zostali i mają problem z dostępem do wszystkiego, kryzus humanitarny wiekszy lub mniejszy jest w wieli częściach kraju. Robię im zakupy online na och adres a oni zawożą. Więcej ludzi tak pomaga właśnie zdalnie. Pieluchy dla dorosłych, produkty dla dzieci dużo tego . Tak też realnie można pomóc. Wczoraj wyposażyliśmy mamę i dzieci w różne produkty i ubrania zabawki których sąsiadka przygarnęła. Można pomoc w różny sposób, starajmy Sue nie nastawiać negatywnie bo mimo iż Polska w NATO jest nie daje do Polakom gwarancji że sami nie będą musieli kiedyś uciekać. Czasy są baaardzo niepewne :(

reklama
Co ty gadasz 😂. Więc mnie kiedyś też czeka taki widok 😂
Jak tam ci niedziela mija?
Ja też nie będę ruszać siusiaka i już powiedziałam mężowi, że on będzie to robił. Zgodził się bez szemrania 😜
my dziś wychodne, idziemy do kina z mężem 🥰 a Wiktor będzie z moimi rodzicami. Teraz ma drzemkę wiec my pijemy kawkę i deserek z chia ☺️

Miałam pytać - obsikał cię już podczas zmiany pampersa? Mnie na początku potrafił podczas każdej zmiany obsikać wiec odkrywając pampa wkładam płatek kosmetyczny i wszystko w niego szło 🤣 był dobrym sikawkowym

Nigdzie nie napisałam aby pomagać ponad swoje możliwości. Nawet można wcale tego nie robić. Rozpowszechnianie plotek jest obrzydliwe. Sorry ale ja się z tym nie zgadzam. Większość Ukrainek jest w obcym kraju, z małymi dziećmi, bez znajomości języka, nie wiadomo czy ich mężowie przetrwają i wierzysz że one chodzą sobie zwiedzać nasze miasta, zostawiając dzieci obcym ludziom. Patologia jest wszędzie, zawsze stanowi jakiś niewielki procent społeczeństwa np. taki jeden padalec zgwałcił, taksówkarze biorą wysokie stawki za kurs, już powoli stawki najmu mieszkań idą w górę.
Ja nawet nie chce dyskutować ma ten temat. To straszne. Od początku mnie to przeraża. Ale z chyba NIE O TYM MOWA CO?

Dziewczyny wychodzę do domu. Ja z moja córka Basia. Jedziemy poznać Basie z Natalka. Hormony robią swoje bo cały czas rycze po kryjomu. Po dwóch tygodniach jadę do Natalki :)
Miłość siostr ♡ piękne! Moi są zapatrzeni w siebie strasznie. Super ze Natalka ma siostrę. Nie kryj się z łzami to łzy szczęścia. Inni powinni rozumieć

Dobrze to ujęłaś bazylia ze niedługo się zrobi nie miło bo entuzjazm ludzi opadnie, problem spowszednieje , na pierwszy plan przejdą problemy życia codziennego. Państwo niestety pomaga dosc nieudolnie w tej trudnej sytuacji i nie ma co liczyć że będzie lepiej ale nie powinno się szerzyć głównie historii tego niewielkiwgo odsetka uchodzcow z którymi jest problem od początku bo śmiem twierdzić że to margines a tak jak @motylek24 napisała może to trafiać do obu stron i skutecznie zniechęcać do pomocy. Na emigracji ekonomicznej zdarza się oczywiście odsetek ludzi którzy są również rozszczelniowi i problematyczni i to z pewnością większy odsetek niż w przypadku uchodzcow wojennych. Na przykładzie naszej sytuacji wiem że Anglicy przeważnie nie oceniają ogólnie Polaków przez pryzmat tych jednostek a większość się gdzieś mogła na takich natknąć. Nadal bardzo cenią Polaków tutaj. Niestety scysje sa nieuniknione przy tej całej fali 1.7mln uchodzcow już wkrótce będzie dużo trudniej, bardzo szanuje i podziwiam rodziny które przyjęły uchodzcow pid swój dach głównie matki dzieci i starców. Obserwuje sporo historii na ogólnej grupie i pomoc jest gigantyczna jak narazie przynajmniej. Państwo za rym nie nadąża i tu jest duże ryzyko ze będzie przez to coraz więcej nieporozumień i wzajembych pretensji 😞
Tylko wiesz,nic nie jest z gumy i w koncu zrobi pęk.Polacy uwielbiaja sie pokazywac od tej dobrwj strony do poki im sil i checi starczy,potem juz tak fajnie nie bedzie.Zacznie sie nagonka ,ze kasa,ze mieszkania,ze szkoly itp...Nie wiem ile w ludziach jest heroizmu,hipokryzji a ile dobrego serca.Zobaczymy za miesiac,dwa w ktora strone to pojdzie.Na temat rzadu polskiego szkoda sie wogole wypowiadac.Maja gleboko.

@Aduś16 i @annemarie mam pytanie co do obsługi siusiakow? Już się naczytałam i jedni mówią żeby nic do roku nie robić a inni, żeby pomalutku podczas kąpieli już działać 🤔
Jeszcze zapytam swojej położnej i lekarza rodzinnego. Ale my to ze wsi jesteśmy i chciałabym poznać wasze zdanie.
Moja siostra miała problem i na zabieg jeździła z synem, bidulek 😥
Fredka,zostaw tego sisiola w spokoju,podziwiaj i patrz jaki jest piekny🤣

my dziś wychodne, idziemy do kina z mężem 🥰 a Wiktor będzie z moimi rodzicami. Teraz ma drzemkę wiec my pijemy kawkę i deserek z chia ☺️

Miałam pytać - obsikał cię już podczas zmiany pampersa? Mnie na początku potrafił podczas każdej zmiany obsikać wiec odkrywając pampa wkładam płatek kosmetyczny i wszystko w niego szło 🤣 był dobrym sikawkowym
Ooo, ale fajnie ❤️. Dobrze, że masz tam rodziców i że chcą wam pomagać ❤️
Tez mam ten patent na sisiorka😂. Zawsze zakrywam bo kurde obszczal już mnie, męża, przewijak, stół, podłogę i siebie samego 😂

reklama

Jak robisz deserek z chia ?

Do góry