reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja pierdziele Ty to jak się czepisz to już nie odpuscisz myslisz że nie.mam teraz wiekszych problemow jak to ze nosidelko ktore jest od 3 miesiaca JEST NAJGORSZYM ZLEM ? No wyrzyce do kosza nosidelko za 300 zł bo jest od 3 miesiąca:) jak kiedyś pisałam że w matce polce pediatrzy pisali że jak dziecko zdrowe to każda mleko się nada to też skomentowałas, A jak teraz z pediatra chce na lepsze Comfort no to też nie dobrze:) ok ja już dzisiaj strzepek nerwów.
zartujesz? Nie napisalam, ze masz wyrzucic tylko nie stosowac tudziez doradzac stosowania undziecka, ktore ledwo glowe trzyma, wiesz czemu? Bo to zle dla dziecka. Dla jego kregoslupa, dla procesu chodzenia i rozwoju motorycznego.
A co do mleka to coz - nadac sie nada, bo jest dopuszczone do sprzedsrzy, nie wazne, ze ma mase syfu, ktorego lepiej nie dawac i warto wybrac dobre mleko.
Foteliki samochodowe tez mozna kupic bez testow, dopuszczone do sprzedazy antymandaty. Ale wystarczy poczytac i wiedziec, ze taki fotelik moze nie spelnic swojej roli.
Wiec tak - czepiam sie, bo wydsje mi sie, ze warto wiedziec, ze rynek artukulow dla dzieci jest pelen smieci i warto siegac po wiedze i te smieci szerokim lukiem omijac.
Tyle w temacie. A Ty oczywiscie - rob co chcesz.

reklama
zartujesz? Nie napisalam, ze masz wyrzucic tylko nie stosowac tudziez doradzac stosowania undziecka, ktore ledwo glowe trzyma, wiesz czemu? Bo to zle dla dziecka. Dla jego kregoslupa, dla procesu chodzenia i rozwoju motorycznego.
A co do mleka to coz - nadac sie nada, bo jest dopuszczone do sprzedsrzy, nie wazne, ze ma mase syfu, ktorego lepiej nie dawac i warto wybrac dobre mleko.
Foteliki samochodowe tez mozna kupic bez testow, dopuszczone do sprzedazy antymandaty. Ale wystarczy poczytac i wiedziec, ze taki fotelik moze nie spelnic swojej roli.
Wiec tak - czepiam sie, bo wydsje mi sie, ze warto wiedziec, ze rynek artukulow dla dzieci jest pelen smieci i warto siegac po wiedze i te smieci szerokim lukiem omijac.
Tyle w temacie. A Ty oczywiscie - rob co chcesz.
No i masz babo jedna :tak:ja napisałam że Ja mam, ja miałam A nie Kupuj, stosuj. Każdy się uczy na swoich błędach. A taka młoda mama popełni ich bardzo dużo. Lepiej trzymaj kciuki za jutro!!! Ja że ciebie trzymałam.

no tak AR to wiadomo bo jest bardziej geste dlatego dobre na refluks, ale co do delikatnosci to moze sie lepiej trawic, zgoda, ale jelsi dziecko ma predyspozyje do kolek to mleko na to nie pomoze niestety.
Pomijajac juz, ze Kajtek kolek nie ma, po prosru jest malutki i potrzebuje czasu wg mnie. Eksperymentowanie z mlekiem u takiego malego dziecka nie ma sensu jesli nie ma przeslanek, bo mozna tylko zaszkodzic.
Chyba nie zmienię tego mleka bo faktycznie mój dzieć nie ma kółek ani zaparć 🤔. Oczywiście przeczytałam pół internetu i oprócz prężenia i pierdzioszków, to innych objawów wskazujących że nie toleruje mleka to nie ma🤔
Już mam kaszanę w głowie od tego 🤦. A ile ten układ trawienny będzie dojrzewać? Nie padnę trupem z nerwów?

@fredka84 w połogu??? nieźle...chyba ze po cc to co innego, ja to pipki nie dotykałam przez pierwsze tygodnie tylko psikałam specyfikami i pianką i tak myłam...

@bazylia128 sorry ja się tylko Staremu daję bzykać bo dobrze to robi :p
Przecież napisałam że ja grzecznie czekam do końca połogu i dopiero ogień 🔥
Jeszcze się oczyszczam przecież 🥴

Dla rozluźnienia ogłaszam, moje dziecko jest kaszojadem wszechczasów. Myślałam,.że dzisiaj odpuści ale niestety, wypomniała "kaszy jeszcze nie było". Kurna gotuje kasze rano i wieczorem, do żłobka nie wyjdzie jeśli kaszy nie zje🤦
A ja też bym zjadła 😋. Taka z jagodami ze słoika 😋. Mam w piwnicy ale kto mi zrobi 🥴

Chyba nie zmienię tego mleka bo faktycznie mój dzieć nie ma kółek ani zaparć 🤔. Oczywiście przeczytałam pół internetu i oprócz prężenia i pierdzioszków, to innych objawów wskazujących że nie toleruje mleka to nie ma🤔
Już mam kaszanę w głowie od tego 🤦. A ile ten układ trawienny będzie dojrzewać? Nie padnę trupem z nerwów?
teoretycznie po 3 miesiacu powinno byc lepiej.
Kladz na brzuszku, masuj, przytulaj. I pij meliske 🤣🤣🤣
Do nerwow musisz przywyknac, one nigdy sie juz nie koncza…

reklama
Staram się nastawić pozytywnie. Ale nerwy mam takie że aż skurcze. Zaraz idę pod prysznic na depilacja. Zaprzyjaźniona się z tymi pielegniarkami. Cięcie jutro na 8.45. Weź mi coś napisz że przecież to nie boli !!!! Boję się bardzo, pewnie noc z głowy.
Bazylia powodzenia jutro !!! Bede myślami z Tobą! No i z moja imienniczka Baska :D Baski sa pyskate wiec się przygotuj 😜 Twoje życie już nigdy nie będzie nudne ;) Wiesz ja się tak panicznie bałam drugiej cesarki a okazało się że zupełnie nie potrzebnie , bo kompletnie nic nie bolało, nawet wkłucie. Przy pierwszej było gorzej . Zobaczysz nic Cie nie będzie bolec, myśl że przed Tobą ostatni porod i piekne wspomnienia do zapamiętania a nie ból

Do góry