reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

ale żadnych owocow? Toc to witaminy....
Ja jem normalnie owoce, ale nigdy same. I nie wszystkie. Wyszukaj owoce z niskim/średnim ig, nasze sezonowe się nadają.
Jem owoce po jedzeniu zaraz, albo w zbilansowanym posiłku, np owoce, serek/jogurt bez cukru, orzechy. Cukier za każdym razem w normie.
Ja jem brzoskwinie, jabłka, gruszki, śliwki, pomarańcze. Ale nigdy same. Wtedy wywala cukier.
Np melon, i arbuz niestety odpadają.

Ja bym czekała do wizyty u lekarza. Ale jak masz glukometr to mierz sobie. Naczczo, godzinę i dwie po posiłku. Prolutex też mi podnosil cukier, ale luteina już nie. Późna, zbilansowana kolacja obniży cukier naczczo. Ale trzeba czasu. Mi zajęło tydzien, ale niektórym od razu spada.

Tutaj słoik dobroci [emoji3]
IMG_20220205_110618.jpeg

reklama
Ja jem normalnie owoce, ale nigdy same. I nie wszystkie. Wyszukaj owoce z niskim/średnim ig, nasze sezonowe się nadają.
Jem owoce po jedzeniu zaraz, albo w zbilansowanym posiłku, np owoce, serek/jogurt bez cukru, orzechy. Cukier za każdym razem w normie.
Ja jem brzoskwinie, jabłka, gruszki, śliwki, pomarańcze. Ale nigdy same. Wtedy wywala cukier.
Np melon, i arbuz niestety odpadają.

Ja bym czekała do wizyty u lekarza. Ale jak masz glukometr to mierz sobie. Naczczo, godzinę i dwie po posiłku. Prolutex też mi podnosil cukier, ale luteina już nie. Późna, zbilansowana kolacja obniży cukier naczczo. Ale trzeba czasu. Mi zajęło tydzien, ale niektórym od razu spada.

Tutaj słoik dobroci [emoji3]Zobacz załącznik 1370597
pozna czyli o ktorej? Bo ja zazwyczaj jadlam 19.30 bo o 20 leki w tym luteina podjezykowa a dr zalecila nke jesc 1.5h po.... wiec kolejny moment na kolacje to 21.30🤣

Jak go zobaczyłam od razu po urodzeniu to tak się wzruszyłam że nie mogłam łez opanować. Płakałam już do końca operacji i potem jeszcze trochę na sali. W końcu malutki jest bezpieczny i już się tak strasznie nie martwię że coś mu się w brzuchu stanie
Fredzia , ogromne gratulacje. Zdrówka dla Was.😘😘😘. Nie zdążyłam małego zobaczyć ,bo chyba usunęłaś . Mam nadzieję ,że podrzucisz jeszcze jakaś fotkę. Trzymajcie się cieplutko i cieszcie sobą ♥️♥️.

pozna czyli o ktorej? Bo ja zazwyczaj jadlam 19.30 bo o 20 leki w tym luteina podjezykowa a dr zalecila nke jesc 1.5h po.... wiec kolejny moment na kolacje to 21.30[emoji1787]
Hmm zależy o której wstajesz.
Mówi się 8-10 godzin przerwy między kolacja a śniadaniem.
Mnie zdarzały się dłuższe przerwy, ale nie polecam ogólnie. Jak jadłam makaron orkiszowy na kolację to wiedziałam, że trawi się dłużej i rano mogę później zjeść.
Zacznij od 10 godzin a jak będzie ci ciężko to wydłuż o godzinę dwie. Próbuj co u ciebie się sprawdzi.

pozna czyli o ktorej? Bo ja zazwyczaj jadlam 19.30 bo o 20 leki w tym luteina podjezykowa a dr zalecila nke jesc 1.5h po.... wiec kolejny moment na kolacje to 21.30🤣
Ja dostałam przykaz badać godzinę przed j równo godzinę po - moja diabetolog mówi ze 2h to już bez sensu jeśli chodzi o glukometr. Przy okazji co się okazało na konsultacji - miałam glukometr który zaniża i zawsz emo wychodził cukier na czczo poniżej 70, wiec powiedziała żebym zmieniła na Contour Plus (to taka podpowiedz w temacie glukometrów że są różne i czasem pokazują różnie :(. Dodatkowo jeśli to może pomoc a propos ostatniego posiłku to ja badam poziom ketonów w moczu (na razie 2 tygodnie) żeby sprqsZic czy nie mam za dużych przerw w jedzeniu. To tak się dziele tym co akurat ja mam zalecone.

W kwestii podawania kawalkow dziecku.Sory ale nie podam i nie bede podawac.Wlasnoe wykonywalam pierwsza pomoc corce ktora zadlawila sie kawalkiem.To juz za duzo dla mnie.Mam to gdzies ze zle nawyki ze nie bedzie poteafila tego czy tamtego.Bede przynajmniej miala corke

W kwestii podawania kawalkow dziecku.Sory ale nie podam i nie bede podawac.Wlasnoe wykonywalam pierwsza pomoc corce ktora zadlawila sie kawalkiem.To juz za duzo dla mnie.Mam to gdzies ze zle nawyki ze nie bedzie poteafila tego czy tamtego.Bede przynajmniej miala corke
Co ty mówisz? A co się stało? Jak się trzymasz?

Ja dostałam przykaz badać godzinę przed j równo godzinę po - moja diabetolog mówi ze 2h to już bez sensu jeśli chodzi o glukometr. Przy okazji co się okazało na konsultacji - miałam glukometr który zaniża i zawsz emo wychodził cukier na czczo poniżej 70, wiec powiedziała żebym zmieniła na Contour Plus (to taka podpowiedz w temacie glukometrów że są różne i czasem pokazują różnie :(. Dodatkowo jeśli to może pomoc a propos ostatniego posiłku to ja badam poziom ketonów w moczu (na razie 2 tygodnie) żeby sprqsZic czy nie mam za dużych przerw w jedzeniu. To tak się dziele tym co akurat ja mam zalecone.
ja mam accu check instant. A co do ketonow... tez zrobilam dzis mocz. I.mam 5mg/dL i to pokazuje ze przerwa była za dluga ?

reklama
@motylek24 olej rydzawy z lnianki, MCT Ostrovit, oliwa z oliwek Helcom, olej vitaDior tłoczony na zimno z Lidla, olej lniany tłoczony na zimno pasieka sadowskich, ogólnie same oleje tłoczone na zimno, np olej z nasion marchewki, pestek dyni i nasion wiesiolka. Ale najlepsze i te których najczęściej używamy to rydzawy i ten Dior z Lidla. A może chcesz jakieś przepisy keto na desery? :-) :) widzę na portalu jak dziewczyny jakieś placuszki robią, nawet spagetii
Dziękuję. Przyślij te przepisy. Kiedyś robiłam ciasto kruche z mąki kokosowej, wyszło niedobre.

Do góry