Ewunka
Fanka BB :)
My też mieliśmy bexero - czyli godzinę przed i w razie potrzebyMy mamy bexero
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
My też mieliśmy bexero - czyli godzinę przed i w razie potrzebyMy mamy bexero
U nas tylko przy 1 dawce ( wtedy jeszcze nie dałam na godzinę przed bo nie wiedziałam że trzeba . Dopiero @Jaskolcia napisała i tak też robiłam przy kolejnych dawkachJa dawałam zaraz po wyjściu z gabinetu szczepień i co 4h wymiennie z paracetamolem bo u nas ból, opuchniecie i gorączka.
My mamy bexero
Tak masz rację paracetamol nie zwróciłam uwagi że miss mówi o ibuprofenie.Misis, u mnie pediatra zalecal podać paracetamol do 30 minut przed szczepieniem na Bexsero, podobno podanie ibuprofemu jest mniej skuteczne niż podanie paracetamolu (nawet w ulotce Bexsero lub na stronie producenta, już nie pamiętam, jest informacja że paracetamol jest skuteczniejszy w przeciwdziałaniu wystąpienia goraczki).
My pierwsza dawkę Bexsero podalismy jak mała miała 3.5 miesiąca a drugą 3 dni przed skonczeniem 6 miesiąca.
Za pierwszym razem nic się nie działo, za drugim razem w nocy była gorączka (szczepilismy rano, przez cały dzień było ok, więc już w ciągu dnia nie dawałam jej nic przeciwgoraczkowego), podałam jedna dawkę paracetamolu i już potem było ok.
Powiem Ci ze ja miałam sn i cc ...i nie wiem co gorsze. ... a przede mną kolejny poród boję się jak cho... Ale biorąc pod uwagę że odstęp między cc a kolejnym porodem jestem zmuszona chyba do cc. Tylko mam nadzieję ze tym razem wezmą mnie " na zimno" tzn nie czekając na skurcze bo to podwójna męka. Ogólnie szybciej doszłam do siebie po sn i brzuch ładniej zniknął bo po cc przez dobre pół roku wygladałamjak w ciąży. Jedno jest pewne ... nie da się bez bólu, Ale my kkobiety silne jesteśmy i damy radę. Uważam że cc jest bezpieczniejsze dla dziecka , nie musi się męczyć i przycisnąć , wiem ze niby to wpływa pozytywnie na jego układ nerwowy ale ja jakoś w to nie wierzę. Pierwszy syn wrzeszczał ciągle a drugi wyjety na śpiocha spał grzecznie aż budzilam go na jedzenie .Mam jeszcze kilka dni. Max do piątku bo wtedy mam wizytę i muszę dac znac.
To musze kupić w takim razie tylko nie wiem czy mi go zaszczepi. Jutro jadę zrobic crp i mocz tylko mi zaczął miec katarek...Misis, u mnie pediatra zalecal podać paracetamol do 30 minut przed szczepieniem na Bexsero, podobno podanie ibuprofemu jest mniej skuteczne niż podanie paracetamolu (nawet w ulotce Bexsero lub na stronie producenta, już nie pamiętam, jest informacja że paracetamol jest skuteczniejszy w przeciwdziałaniu wystąpienia goraczki).
My pierwsza dawkę Bexsero podalismy jak mała miała 3.5 miesiąca a drugą 3 dni przed skonczeniem 6 miesiąca.
Za pierwszym razem nic się nie działo, za drugim razem w nocy była gorączka (szczepilismy rano, przez cały dzień było ok, więc już w ciągu dnia nie dawałam jej nic przeciwgoraczkowego), podałam jedna dawkę paracetamolu i już potem było ok.
Ja podawałam nurofen bo u nas poprostu lepiej działa. Bexero 1 bardzo przeszla, drugie remperatura, ale rączka juz ruszala normalnie u tylko miala troche opuchniete.U nas tylko przy 1 dawce ( wtedy jeszcze nie dałam na godzinę przed bo nie wiedziałam że trzeba . Dopiero @Jaskolcia napisała i tak też robiłam przy kolejnych dawkach
To musze kupić w takim razie tylko nie wiem czy mi go zaszczepi. Jutro jadę zrobic crp i mocz tylko mi zaczął miec katarek...
Właśnie łączę go z ząbkowaniem. Ale chyb katar sam w sobie nie jest przeszkoda do szczepieniaA Hubcio przy ząbkowaniu nie ma katarku? U nas Majka ma katar na ząbki właśnie.
Ale jeśli masz być spokojniejsza to poczekaj tydzień. Ja też się bałam tego szczepienia, ale nie było tak źle.
Wodnisty katar to raczej zeby i szczepic mozna bez problemu.Właśnie łączę go z ząbkowaniem. Ale chyb katar sam w sobie nie jest przeszkoda do szczepienia