reklama
Ja to jem mało mięsa, bo nie lubię Pytałam z ciekawości, bo mój M kiedyś był ministrantem i ksiądz im mówił, że m.in. kobiety w ciąży post nie obowiązuje. A ja o niczym takim nie słyszałam Dla mnie większy post byłby gdyby ktoś zmuszał mnie do jedzenia dużych ilości mięsa W Wielki Piątek nie jem mięsa, bo tak u nas w domu jest od zawsze. Tylko w sumie dla mnie to praktycznie żaden post, bo jak już pisałam nie lubię mięsaHiszpania od lat jest krajem laickim wiec ksieza musza byc dla ludzi, albo koscioly bylyby calkiem puste.
A co do postu - mysle, ze ilosciowy nie obowiazuje, a jakosciowy tak. I nie chodzi o to, ze grzech, bo chcesz to poscisz, a nie chcesz to nie. Ale ciezko mi wytlumaczyc, ze musze zjesc kanapke z szynka, bo jestem w ciazy. To ze musisz jesc co chwile to jest dla mnie argument [emoji4]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
kredka82
Fanka BB :)
Ja tez poszcze w pt i sb i moj m ze mna bo tak bylo u mnie w domu a ja bardzo lubie trzymac sie rodzinnych tradycji. I dopiero jemy sniadanie wielkanocne z wszystkim.Ja poszcze, bo tak mnie w domu nauczyli. Ale moj M nie i jest mi to totalnie obojetne. I tez mam nadzieje, ze moj Bog (pisze moj, bo mam nadzieje, ze moj i pisowo-rydzykowy to nie ten sam) tez nie potepia in vitro.
Nieagatko widze ze mamy tego samego Boga[emoji6]
Evelin83
ja tez slyszalam o tym ze w ciąży nie obowiazuje post i ludzie starsi po 65 roku chyba, ale to kwestia indywidualna chyba każdego, kto chce posci a kto nie chce to nie posciJa to jem mało mięsa, bo nie lubię Pytałam z ciekawości, bo mój M kiedyś był ministrantem i ksiądz im mówił, że m.in. kobiety w ciąży post nie obowiązuje. A ja o niczym takim nie słyszałam Dla mnie większy post byłby gdyby ktoś zmuszał mnie do jedzenia dużych ilości mięsa W Wielki Piątek nie jem mięsa, bo tak u nas w domu jest od zawsze. Tylko w sumie dla mnie to praktycznie żaden post, bo jak już pisałam nie lubię mięsa
Pixie_Dixie
gooossia17
Wesołych, spokojnych, pełnych radości Świat Wielkanicnych!! [emoji8]
Zdrowych i wesołych świąt [emoji8]
Za nami juz 2 tyg i moja Amelka juz ma dobre 3kg, karmimy piersią i nawet ladnie nam idzie[emoji4]. Zmeczona, niewyspana ale wystarczy ze na nią popatrze i wiem ze warto bo jest cudowna[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Powodzenia dla kwietniowek @kredka82 @ludek niech porody beda szybkie i bez komplikacji[emoji110]
Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom
Za nami juz 2 tyg i moja Amelka juz ma dobre 3kg, karmimy piersią i nawet ladnie nam idzie[emoji4]. Zmeczona, niewyspana ale wystarczy ze na nią popatrze i wiem ze warto bo jest cudowna[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Powodzenia dla kwietniowek @kredka82 @ludek niech porody beda szybkie i bez komplikacji[emoji110]
misis188
Jaka księżniczka❤Zdrowych i wesołych świąt [emoji8]
WSZYSTKIEGO DOBREGO
reklama
walczaca o szczescie
Ale cudo [emoji7] [emoji7] [emoji7] Piękna!Zdrowych i wesołych świąt [emoji8]
Napisane na FRD-L09 w aplikacji Forum BabyBoom