reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Ja też pytałam mojego lekarza czy ivf jest wskazaniem do CC.Powiedział że absolutnie,że jak tylko można to rodzić sn.Lekarzy którzy mówią że jest wskazaniem uważa za głupich...ale jak widać co lekarz to inne zdanie ma na ten temat.Troszkę poczytałam i mimo że strasznie się boje decyduje się na poród sn.
Bez względu jak będziemy rodziły to ból i tak się pojawi;) Jak nie w trakcie porodu to po nim:) Bardzo chciałabym rodzić siłami natury jak Ty, a bólu jakoś się nie boję byle malutka była cała i zdrowa:) Oczywiście szukam szpitala gdzie nie trzeba upominać się o znieczulenie zewnątrzoponowe- z chęcią z niego skorzystam;) Pomyśl o tej opcji bo na prawdę warto:)

reklama
Bez względu jak będziemy rodziły to ból i tak się pojawi;) Jak nie w trakcie porodu to po nim:) Bardzo chciałabym rodzić siłami natury jak Ty, a bólu jakoś się nie boję byle malutka była cała i zdrowa:) Oczywiście szukam szpitala gdzie nie trzeba upominać się o znieczulenie zewnątrzoponowe- z chęcią z niego skorzystam;) Pomyśl o tej opcji bo na prawdę warto:)
A czy przebyta operacja macicy jest wskazaniem do cc? W skierowaniu miałam jeszcze wpisaną operację z 2016 roku.

@misis188 musze CCi podziekowac za inspiracje, jak zobaczyłam Twoje miski to chciałam zamowic kotka, ale pomyslalam ze jak sama zrobieto będzie może miała większe znaczenie dla małego, no i wzielam podniosłam swój leniwy tylek , zamowilam welne i mam koota :D. wiec dziekuje Ci bardzo, bo gdyby nie Ty to nigdy bym się nie zmobilizowala
Pokaż jak Ci wyszedł :-)

A czy przebyta operacja macicy jest wskazaniem do cc? W skierowaniu miałam jeszcze wpisaną operację z 2016 roku.
Proszę tylko by nie głosić tezy, że zapłodnienie in vitro samo w sobie jest wskazaniem do cc. Jeśli są inne jak u Ciebie przesłanki by wykonać cc to zupełnie inna bajka

Super wyniki masz odrobinke keczupu nie zaszkodzi uwież mi ;) tak pije kakao czasami lubiałam jeść z miodem lub dżemem ale nie jem miodu na dżem ostatnio sobie pozwoliłam na 3 kromeczki robiony przez teściową to cukier mi skoczył miałam 144 więc o 4 jednostki przekroczyłam, ale zmierzyłam po 2 min i spadał więc jest ok ale wiem że nie mogę jeść jeszcze dżemu pewnie to samo z miodem miała bym jem już kebaby ale kubełek w sumie dwa razy jadłam i cukier 120 mam po 1h dziś, jem zupkę mleczną z płatkami owsianymi i cukier ponad 100 więc jest super mi diabetolog na ostatniej wizycie jak byłam pod koniec lutego mówił że normy po posiłku po 1h są od 90-140, a widziałam tu na forum że dziewczyny podają też inne więc co lekarz kochana to rózne normy,trzeba próbować bo ja to te pierwsze tyg miałam straszne, jak zjesz kostkę lub dwie gorzkiej czekolady nic nie nie stanie. ;)
Jeszcze tylko jedno pytanie, zjadasz tych 1800-2000 kalorii czy więcej? Jesz o ustalonych godzinach?

A co ciaza po ivf gorsza? Nie wiem czemu tak Ci powiedziala?

Dokladnie tak mysle. Jak na poczatku myslalam ze cc byloby fajne tak szybko mi to przeszlo i bylam pewnana sn i juz sie psychicznie nastaeilam a tu dzisiaj taki numer! Moze jeszcze sie obroci glowka w dol.. do wtorkowego usg chyba oszaleje..

Kochana wspolczuje Ci tego bolu. A moze mozesz cos lykac?

[emoji106]
Nie, ze gorsza tylko właśnie tak jak u Czarnu1i, ze jest wystarna, jednak jeżeli nie ma żadnych przeciwwskazań to można rodzic naturalnie.

Nie bądź ironiczna. Proszę tylko by nie głosić tezy, że zapłodnienie in vitro samo w sobie jest wskazaniem do cc. Jeśli są inne jak u Ciebie przesłanki by wykonać cc to zupełnie inna bajka
Nie miałam zamiaru być ironiczna. Pytałam poważnie... Skupiłam się głównie na tym ivf, ale wypisując skierowanie lekarz prześledzil całą moją historię leczenia przed zajsciem w ciążę i dopisał jeszcze operację. Dlatego teraz zaczęłam się zastanawiać czy to ma jakieś znaczenie, bo lekarza nie zapytałam. Jeju chyba faktycznie lepiej będzie jak będę mniej się tutaj odzywać, bo znowu dostałam ochrzan tylko nie wiem za co.

reklama
Hmm myślałam że każdy szpital ma takie znieczulenie ...musze się jednak dowiedzieć :-)

Do góry