reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Lekarz musi mieć certyfikat. Mnie odrazu mój gin prowadzący odesłał do konkretnego specjalisty. Tak samo to pierwsze usg genetyczne powinien robić lekarz z certyfikatem.
A ja na razie 1,5 kg na plusie. Chyba coś za mało...
Inaczej trochę. Mi lekarz powiedział, ze ob tez może zrobić tylko istnieje większe prawdopodobieństwo, ze ob czegoś nie wyłapie, ponieważ właśnie nie ma zrobionych kursów i certyfikatów

Ja tez po wizycie. WsYstko wyglada dobrze. Maluszek miał czkawkę i raczki do modlitwy przez całe badanie [emoji7]dr mówi,ze księdzem bedzie [emoji12] Nie zmierzył go bo mówi,ze juz ciężko a wazy 230g, a mamusia 56(+3)kg Z badaniami spokoj do następnej wizyty 23.01, a połówkowe 19.01 i tu moje pytanie, czy musi to badanie robić jakis certyfikowany lekarz, czy każdy je zrobi dobrze?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Poszukaj lekarza z certyfikatem, który robi masę takich badań. Doświadczenie i wprawione oko to podstawa;)

A znacie się na progesteronie bo dzis wynik 111,00nmol/l a do dzis przyjmowałam clexsane 1 ampułkę,duphaston 2*1,oraz luteine 3*1 i lekarka mowi ze wysoki progesteron i ze mam odstawic całkowicoe duphaston,luteine brac 2*1a clexsane juz co drugi dzien.troche boje sie odstawiac leki...

Ja progesteron robiłam tylko raz w ciazy, potem juz mi to nic by nie dało.... Powinnaś juz odstawiać , wszystkie tak robimy choć każda sie obawia, stopniowo. Ja od 01.01 (18tc)na czysto ( i tak przedluzylam ze względu na wcześniejsze plamienia)tylko acard został a clexane to chyba do końca ciazy sie bierze, ale moze wypowiedzą sie dziewczyny które go biorą? I tez najpierw duphaston odstawiłam, potem odejmowała po jednej tabletce luteiny, potem połowa . Bedzie dobrze [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Ale szybkim krokiem po tych schodach, prawie, ze w podskokach. Czytałam kiedyś o mocnej kawie ale tego nie próbuj bo jeszcze za wysokie ciśnienie będziesz miała. Dość niebezpieczne
hehe ja z niskociśnieniowców, nawet w ciąży mam idealne ;) słyszałam, że zjedzenie czegoś bardzo ostrego jeszcze....może wypróbuję, bo unikam ostrych rzeczy (może by podziałało)

reklama
Do góry