reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dużo nas na maja :)
Moja mama twierdzi, że w maju radzą się super dzieciaczki (sama jest z maja :p ).
A i wczoraj byłam na pierwszej wizycie u ginekologa, który będzie prowadził ciążę, bo wcześniej chodziłam jeszcze do lekarza w klinice. I już na pierwszej wizycie powiedział, że u niego mam wybór - cc lub poród naturalny. Mam dać odpowiedź do max 30 tc. Nie spodziewałam się, że na pierwszej wizycie dostanę taką propozycję. Nawet nie wiedziałam co odpowiedzieć :p A jak jest dziewczyny w Waszym przypadku? Macie wybór? Co wybieracie? To prawda, że więcej dziewczyn po ivf ma cc niż rodzi naturalnie?

reklama
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi :) Czyli jednak z tą dziewczynką może być prawda :) Nam płeć jest obojętna, tylko zastanawiałam się jak to faktycznie jest, czy później się potwierdza czy jest różnie.

Czeeeść :)
U nas na genetycznych było powiedziane, że prawdopodobnie chłopak, ale nie ma 100% pewności. Jednak do tej pory nie zmienił się w dziewczynkę :) Zresztą ginek mówi, że z takim okazem, to nie ma szans na zmianę.

Co do imienia (bo któraś pytała). Pisałam już, że mamy wybrane od dobrych 4 lat, ale nie wiemy czy imię będzie pasowało, dlatego nikomu nie mówimy. Przy porodzie wszystko się okaże.

Ja całe życie wiedziałam że dam córce imię Zofia po babci i bałam się czy dziecko mnie nie znienawidzi że takie oldschoolowe a teraz się okazuje bardzo popularne imię nawet moja kuzynka która ma rodzić lada dzień też Zosię będzie mieć. Aż czasami mnie to wkurza [emoji1]

---32tc---

Moja mama twierdzi, że w maju radzą się super dzieciaczki (sama jest z maja :p ).
A i wczoraj byłam na pierwszej wizycie u ginekologa, który będzie prowadził ciążę, bo wcześniej chodziłam jeszcze do lekarza w klinice. I już na pierwszej wizycie powiedział, że u niego mam wybór - cc lub poród naturalny. Mam dać odpowiedź do max 30 tc. Nie spodziewałam się, że na pierwszej wizycie dostanę taką propozycję. Nawet nie wiedziałam co odpowiedzieć :p A jak jest dziewczyny w Waszym przypadku? Macie wybór? Co wybieracie? To prawda, że więcej dziewczyn po ivf ma cc niż rodzi naturalnie?
Popieram...u mnie corka...maja z maja :)
Ja wybralam cc bez wahania. Tak chcialam...

reklama
Popieram...u mnie corka...maja z maja :)
Ja wybralam cc bez wahania. Tak chcialam...
Dla mnie poród wydaje się tak bardzo odległy, ale jak lekarz zapytał to zaczęłam się zastanawiać. Na chwilę obecną też myślę bardziej o cc. Tylko słyszałam, że po cc nie można przez jakiś czas podnosić dziecka. To prawda?

Do góry