reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

😂😂😂. Matteo zapewnia ci po prostu trochę rozrywki😜. Żeby ci nudno bez bliźniaków nie było 😂
I właśnie to mi się podoba na tym forum. Piszecie jak jest i żadna nie boi się powiedzieć, że jest ciężko i że sobie czasem nie radzi❤️.
Ktos kto ma dziecko czy dzieci wie doskonale ze to jest walka o przetrwanie a nie masaz calodniowy😊
Fredzia ja mam od rana do nocy rozrywke,w sumie sie mega rozrywkowa zrobilam🤣🤣🤣🤣🤣

reklama
😂😂😂. Matteo zapewnia ci po prostu trochę rozrywki😜. Żeby ci nudno bez bliźniaków nie było 😂
I właśnie to mi się podoba na tym forum. Piszecie jak jest i żadna nie boi się powiedzieć, że jest ciężko i że sobie czasem nie radzi❤️.

Załączniki

• 20220615_103858.jpg
    20220615_103858.jpg
    803,2 KB · Wyświetleń: 68
Moja preferowala jedna strone ale to tez przdz to ze ja nie karmilam piersia i nie przekrecalam jej raz na jedna cycke raz na druga tylko z jednej strony.A zrob tak.ukladaj na ta ktorej nie lubi i podkladaj jej pod plecki recznik czy kocyk tak zeby n8e mogla sie przekrecic.pomeczy sie ale daje to rezultaty ja tak zaczelam juz w szpitalu bo mi polozna powiedziala o tej jej preferencji i co z tym zrobic.
no tak staram się robić ale Wera nie jest z tego powodu zadowolona zbytnio 🤣

Mój tak miał właśnie mu się główka plaszczyla z jednej strony. Położna też zwróciła mi uwagę na to. Blokowalam mu główkę grubszą pieluszką i jakoś teraz jest dobrze. Po jakimś czasie przestałam to robić i teraz układa głowę na dwie strony.
próbuje podkładać choć mała nie zadowolona ale mam nadzieję że się unormuje 🤷‍♀️

Kaftany to normalnie powinny być rozdawane w szpitalu na porodówce. Taki pakiet startowy 😂.
Moja siostra ma z synem ten słynny bunt dwulatka. Szczerze? Jest tak, że jak od niej wracam to się boję i sobie myślę, po co mi to było😅
Albo samemu zakupić jako dodatek do wyprawki. Bodziaczek, kaftanik, KAFTAN dla mamy, smoczek dla brzdąca, relanium dla mamy 🤣🤣🤣

reklama
próbuje podkładać choć mała nie zadowolona ale mam nadzieję że się unormuje 🤷‍♀️
Mojemu też się to nie podobało 🤦. Ile ja się z nim nawalczylam 🤦
Jak twoja Wercia ma już widoczną asymetrię główki to ja bym poszła na twoim miejscu do fizjoterapeuty. Bo jak czytałam, przez taka główkę może byc ten przykurcz na szyji, albo zmiany na twarzy. No chyba że sobie sama poradzisz z problemem. Ja nie dałam rady 😅
Myślę że nie po to się tyle starałysmy, żeby takie rzeczy olewać i czekać na zbawienie 😜
Chodzę do fizjo raz w tygodniu i jestem bardzo zadowolona. Widzę że mały dobrze reaguje na ćwiczenia 🙂. U nas jest lekka asymetria, ale całego ciała. Kajtek krzywo leży, jedna strona jest bardziej wyciągnięta. I ma nierównomierne napięcia, np w obręczy barkowej ma mocno obniżone a na raczkach i reszcie wzmożone. Wiecznie zaciśnięte piąstki, zły podpór na łokciach, a właściwie prawie jego brak a teraz te jego problemy ciągną następne. Już zaczyna się nieprawidłowo obracać.
Wiem, że niektóre z was nie uważają fizjoterapii bo naciągają. Może tak czasem jest ale przecież matka sama widzi że z dzieckiem jest coś nie tak

Do góry