reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Zaczęło się od tego że stopniowa ja wysypywalo i do tego strasznie szóstka i sucha skóra... dostaliśmy kremy żeby to zniwelować i po miesiącu stosowania dalej jej cis wyskakuje i dalej sucha skóra. Za uszkami się sączy A wczoraj to nawet pękła skórka jej tam. Ciągle jakieś czerwone krostki jej na ciało i wychodza i wiecznie sucha skóra w tym i na główce. Nie wiem czy kupa nie bywa zbyt pienista.

Lekarz na szczepienie stwierdził że będziemy oglądać pod kątem alergii te zmiany skórne z tym że brakuje jej tych lakierowanych policzków...

Lekarz na szczepienie stwierdził że będziemy oglądać pod kątem alergii te zmiany skórne z tym że brakuje jej tych lakierowanych policzków...
Poczytaj o azs moze to to. My miałyśmy alergie na bmk byla na nutramigenie, azs tu trzeba dobrac kosmetyki do pielęgnacji bobona jest najwazniejsza. Dziś Marcelina ma 3 lata i alergie na roztocza i grzyb.

Zaczęło się od tego że stopniowa ja wysypywalo i do tego strasznie szóstka i sucha skóra... dostaliśmy kremy żeby to zniwelować i po miesiącu stosowania dalej jej cis wyskakuje i dalej sucha skóra. Za uszkami się sączy A wczoraj to nawet pękła skórka jej tam. Ciągle jakieś czerwone krostki jej na ciało i wychodza i wiecznie sucha skóra w tym i na główce. Nie wiem czy kupa nie bywa zbyt pienista.
U nas też zaczęło się tak nie typowo od łokcia , sucha skóra żadne kremy maści nie pomagały, potem wyszło mu na uchu ale na górze ucha, nie tak jak piszą o tych objawach oberwanego ucha, zaczęła pojawiać się ropa, nic nie pomagało w końcu skończyliśmy na wymazie z tej zmiany na łokciu żeby dobrać odpowiednie leki. W międzyczasie dopiero pojawiła się Wysypka na buzi i zaczerwienione zgięcia łokci i kolan czy li ewidentnie stwierdzili AZS będący skutkiem tej alergii ostatecznie od dermatologa dostaliśmy leki na receptę bo żadne kosmetyki nie pomagały.
Na główce u nas też jest masakra ciągle sucha i drapie sobie aż mu ropa sączy potem zasycha i tak jakby ciemieniucha wracała , teraz stosuje dermicin i widzę że pomaga bo szampony nawilżające czy inne preparaty kiepsko.

Ostatnia edycja:
Poczytaj o azs moze to to. My miałyśmy alergie na bmk byla na nutramigenie, azs tu trzeba dobrac kosmetyki do pielęgnacji bobona jest najwazniejsza. Dziś Marcelina ma 3 lata i alergie na roztocza i grzyb.
A jakie kosmetyki wam ostatecznie podpasowały ? Bo my ciągle szukamy już stosowaliśmy dexeryl, latopic, emotopic, emolium teraz właśnie stosuje la roche kiedyś stosowałam u siebie i byłam bardzo zadowolona bardzo mi pomogły jak już nie wiedziałam co stosować, polecają też cetaphil.

A jakie kosmetyki wam ostatecznie podpasowały ? Bo my ciągle szukamy już stosowaliśmy dexeryl, latopic, emotopic, emolium teraz właśnie stosuje la roche kiedyś stosowałam u siebie i byłam bardzo zadowolona bardzo mi pomogły jak już nie wiedziałam co stosować, polecają też cetaphil.
Też się podpinam co jest dobrego?

Tylko dermedic baby, a teraz bioderma.

reklama

Załączniki

• 20211001_125947.jpg
    20211001_125947.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 59
Do góry