reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Mi sie zdazalo, ale na troche wczesniejszym etapie, ok 12tc. Moja gin mowila, ze po prostu wszytsko rosnie i zeby sie nie martwic.
Kiedy masz wizyte?
Wizytę mam w czwartek, ja wcześniej nie miałam praktycznie żadnych bóli, właśnie do dzisiaj, i też w sumie bólem bym tego nie nazwała, bardziej kłuciem czy też kolką taka lekką, napisałam też SMS do lekarza zobaczę co odpisze

reklama
Ja miałam coś takiego w 14-15 tygodniu, nawet w nocy nie spałam. Pamiętam, że pojechaliśmy poinformować moich rodziców o ciąży, w sobotę daliśmy im znać a w nocy mnie taka niby kolka złapała i byłam przerażona. U mnie to było w prawym boku na dole, blisko pachwiny.
Poszłam z tym do położnej i powiedziała mi, że wszystko jest ok, że tak czasem bolą rozciągające się więzadła. Ale wysłała mnie też na usg, więc kontrolnie nie zaszkodzi.
Odpisał mi lekarz żeby nospe brać 2 x dziennie, w czwartek mam wizytę to myślę że poczekam, chyba że ból się nasili to na pewno pojadę wcześniej. Dzięki za pomoc ☺️

Baby no kozwa szok. 667 beta:) my chyba wpadli. Jutro muszę ogarnąć wizyte jakas u gina i niech mi leki przepisuje ale niech tez sprawdzi czy wszystko jest ok bo ja mam tylko jeden jajowod częściowo drozny.
No nie eeeee hi hi hi
Czekam na dalsze wieści.
A heparyna ,akard ? Mialas zalecane bo ?
Kurde chyba bym cały zestaw z 1 ciąży wzięła....

Ostatnia edycja:
No nie eeeee hi hi hi
Czekam na dalsze wieści.
A heparyna ,akard ? Mialas zalecane bo ?
Kurde chyba bym cały zestaw z 1 ciąży wzięła....
Wzielam acard, jutro rano heparyne. Bylam na izbie sprawdzic czy wszystko ok ale jest za wcześnie i nic nie widac ale poprosilam o recepte na dupka. Wezme 2-1-2 i mam jeszcze utrogesan. Musze tylko kuknac ile mam tabletek a w piątek msm zrobic usg

Powiem Ci ze ja miałam sn i cc ...i nie wiem co gorsze. ... a przede mną kolejny poród :o boję się jak cho... Ale biorąc pod uwagę że odstęp między cc a kolejnym porodem jestem zmuszona chyba do cc. Tylko mam nadzieję ze tym razem wezmą mnie " na zimno" tzn nie czekając na skurcze bo to podwójna męka. Ogólnie szybciej doszłam do siebie po sn i brzuch ładniej zniknął bo po cc przez dobre pół roku wygladałamjak w ciąży. Jedno jest pewne ... nie da się bez bólu, Ale my kkobiety silne jesteśmy i damy radę. Uważam że cc jest bezpieczniejsze dla dziecka , nie musi się męczyć i przycisnąć , wiem ze niby to wpływa pozytywnie na jego układ nerwowy ale ja jakoś w to nie wierzę. Pierwszy syn wrzeszczał ciągle a drugi wyjety na śpiocha spał grzecznie aż budzilam go na jedzenie .
To jest trudna decyzja ale wszystko jest sprawa indywidualna , jedna urodzi przez parę godz i później nic nie będzie brać a dla kogoś innego lepsza jest cc...
dla mnie jeszcze nic nie wymyślili :p
Haha dla mnie tez. Dla mnie to suwak na brzuchu :D

reklama
Do góry