reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Moja ma rok i jeszcze nie kupiliśmy nocnika :-)) jakoś nie mam parcia na szybkie odpieluchowanie, dopiero mam w planach wybrać się po ten z ikei, coś popróbujemy, ale konkretnie obstawiam działanie na wiosnę-lato

Wtedy najlepiej [emoji4] ja parcia nie miałam, oswajalam ich , w maju mieli skończone 17 i wtedy poszło odpieluchowanie. Właśnie na lato. Dużo zależy od dziecka i rodziców. Bratowa ma małego starszego o 5 miesięcy od Filipa i Oliwii i mały wogole nie chce korzystać z nocnika a triche presję ma bo od stycznia idzie do przedszkola i warunek jest brak pampersa. Znowu jak dziecko jest w zlobku a rodzice pracują to też ciężko bo to jednak trzeba regularnie pilnować.
Moja ma rok i jeszcze nie kupiliśmy nocnika :-)) jakoś nie mam parcia na szybkie odpieluchowanie, dopiero mam w planach wybrać się po ten z ikei, coś popróbujemy, ale konkretnie obstawiam działanie na wiosnę-lato

U nas Zosia ma prawie 27 miesięcy i ma bunt na nocnik. Przygodę z nocnikiem zaczęliśmy jak miała 18 miesięcy i w dzień zaczęła robić siku do nocnika/kibelka z nakładką. Kupy nigdy nie chciała, reagowała panicznie na próbę posadzenia. Pojawiła się Marysia i nie ma mowy o odpieluchowaniu. Mówi do mnie siku albo kupa i robi. Na pytanie czy idziemy na nocnik odpowiada nie. Próbowaliśmy majteczek treningowych, ale Zosia traktuje to jak zabawę i dla niej fajne jest to, że idziemy po raz n-ty zmienić strój. Próbowaliśmy z majtkami to też nie było problemu, że było jej mokro. Po prostu komunikuje mi, że będzie robiła siku i robi.
Na razie czekam, chociaż bunt jest ogromny. Oczywiście jej lala ma robić siku na nocnik.

Witajcie ja jestem w trakcie odstawiania pampersa Julek 22 miesiące, dziś 6 dzień, pierwsze 2 dni przebieranie 15 razy dziennie dziś już rano po przebudzeniu zawołał śi śi , popołudniu też zawołał A tak to sama pytam tak co 2-3 h , kupka narazie trafia do nocnika także myślę że jestesmy na dobrej drodze , na podwórko czy do sklepu już nie ubieramy pampersa .Pierwsze dni były ciężkie bo się awanturowal nie chciał na nocnik Ale troszkę przekupstwem I jakoś poszło .Na ubikacje z nakładką póki co nie ma opcji , niewiem chyba będziemy wszędzie narazie jeździć z nocnikiem:)

reklama
U nas Zosia ma prawie 27 miesięcy i ma bunt na nocnik. Przygodę z nocnikiem zaczęliśmy jak miała 18 miesięcy i w dzień zaczęła robić siku do nocnika/kibelka z nakładką. Kupy nigdy nie chciała, reagowała panicznie na próbę posadzenia. Pojawiła się Marysia i nie ma mowy o odpieluchowaniu. Mówi do mnie siku albo kupa i robi. Na pytanie czy idziemy na nocnik odpowiada nie. Próbowaliśmy majteczek treningowych, ale Zosia traktuje to jak zabawę i dla niej fajne jest to, że idziemy po raz n-ty zmienić strój. Próbowaliśmy z majtkami to też nie było problemu, że było jej mokro. Po prostu komunikuje mi, że będzie robiła siku i robi.
Na razie czekam, chociaż bunt jest ogromny. Oczywiście jej lala ma robić siku na nocnik.
Znam ten bol. U nas to samo. Poki co odpuscilam. Ale za to sie odsmoczkowujemy. Masakra, nie polecm [emoji12]

Do góry