Moja ma 20 miesięcy i próby latem były z nocnikiem ale bez powodzenia. Narazie nie naciskam, spróbuję na wiosnę
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moja ma rok i jeszcze nie kupiliśmy nocnika :-)) jakoś nie mam parcia na szybkie odpieluchowanie, dopiero mam w planach wybrać się po ten z ikei, coś popróbujemy, ale konkretnie obstawiam działanie na wiosnę-lato
19 miesięcy odpieluchowanie w dzień, w nocy jakieś dwa miesiące później. Nigdy nie sadzałam, jak dziecko gotowe samo usiądzie.
Właśnie pampers był suchy to po co zakładać. Początkowo jeszcze kładłam podkłady pod prześcieradło. Jakaś wpadka była ale rzadko.Czyli ze na noc już nie zakaldalas? U nas wolaja w nocy, pampersy suche ale jakoś tak boję się im ich nie założyć[emoji85]
Znam ten bol. U nas to samo. Poki co odpuscilam. Ale za to sie odsmoczkowujemy. Masakra, nie polecm [emoji12]U nas Zosia ma prawie 27 miesięcy i ma bunt na nocnik. Przygodę z nocnikiem zaczęliśmy jak miała 18 miesięcy i w dzień zaczęła robić siku do nocnika/kibelka z nakładką. Kupy nigdy nie chciała, reagowała panicznie na próbę posadzenia. Pojawiła się Marysia i nie ma mowy o odpieluchowaniu. Mówi do mnie siku albo kupa i robi. Na pytanie czy idziemy na nocnik odpowiada nie. Próbowaliśmy majteczek treningowych, ale Zosia traktuje to jak zabawę i dla niej fajne jest to, że idziemy po raz n-ty zmienić strój. Próbowaliśmy z majtkami to też nie było problemu, że było jej mokro. Po prostu komunikuje mi, że będzie robiła siku i robi.
Na razie czekam, chociaż bunt jest ogromny. Oczywiście jej lala ma robić siku na nocnik.