reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Mi dzis doszła szczoteczka soniczna i poki co rewelka. Półtorej minuty mylismy 4 zeby:) zgasilam swiatlo w łazience, wlaczylam szczoteczkę ktora sie jeszcze dodatkowo swieci i wio:) sam buzie otworzyl a tej na palev szczoteczki widziec nie chcial
Haha mowilam [emoji16]
Moja tez tak robi, tylko ona sama musi ja wlaczyc i wylaczyc [emoji16]

reklama

Ja już raz mu chciałam kiedyś podać ale była masakra bo w ogóle tego nie chciał połknąć a potem już buzi nie otwierał więc spróbuję mu dzisiaj jeszcze raz dać ze strzykawki i obnize strzykawki to na łyżeczce A jak łyżeczka nie przejdzie to dam mu czopka

Dziewczyny na diecie bezmlecznej, jak stwierdzilyście, że Wasze dzieci mają alergię na białko mleka krowiego?
Robiłyscie jakieś badania (Z krwi, kału)?
Czy macie jakieś sprawdzone produkty bezmleczne z dyskontów typu li:l, b:edronka, kauf:land itp.?
Moja Marysia ma śluzowe kupy, suchą skórę na twarzy i za uszami, ciągle nawracajacą ciemieniuchę. Zaczęła też gorzej przybierać.

Dziewczyny na diecie bezmlecznej, jak stwierdzilyście, że Wasze dzieci mają alergię na białko mleka krowiego?
Robiłyscie jakieś badania (Z krwi, kału)?
Czy macie jakieś sprawdzone produkty bezmleczne z dyskontów typu li:l, b:edronka, kauf:land itp.?
Moja Marysia ma śluzowe kupy, suchą skórę na twarzy i za uszami, ciągle nawracajacą ciemieniuchę. Zaczęła też gorzej przybierać.
Badania u małych dzieci są niestety niemiarodajne. U nas były śluzowe kupy (w zasadzie to był sam śluz), czasem pieniące, jakby gazowane. Zdarzała się też krew w kupie. Wysypek nie było, czasem suche za uszami, suche plamki na ramionach i koło kostek w nogach (to po jajkach), po rybach intensywne ulewanie.
Musisz próbować. Odstaw nabiał i zobaczysz czy coś się zmieni. Tylko alergen u Ciebie może się utrzymywać do 6 tygodni. Trzeba cierpliwości. Bmk jest czesto w pieczywie, wędlina, nawet w lodach wodnych widziałam, więc trzeba dokładnie czytać składy.
Oreo jest czyste, w rossmanie krówki wegańskie, magnum ma lody wege (znalazłam w cauflandzie).
W lidlu jest spora półka wege (pasty na kanapki, sery).
Nie daj se wcisnąć mm.
I idź do mądrego alergologa.

Badania u małych dzieci są niestety niemiarodajne. U nas były śluzowe kupy (w zasadzie to był sam śluz), czasem pieniące, jakby gazowane. Zdarzała się też krew w kupie. Wysypek nie było, czasem suche za uszami, suche plamki na ramionach i koło kostek w nogach (to po jajkach), po rybach intensywne ulewanie.
Musisz próbować. Odstaw nabiał i zobaczysz czy coś się zmieni. Tylko alergen u Ciebie może się utrzymywać do 6 tygodni. Trzeba cierpliwości. Bmk jest czesto w pieczywie, wędlina, nawet w lodach wodnych widziałam, więc trzeba dokładnie czytać składy.
Oreo jest czyste, w rossmanie krówki wegańskie, magnum ma lody wege (znalazłam w cauflandzie).
W lidlu jest spora półka wege (pasty na kanapki, sery).
Nie daj se wcisnąć mm.
I idź do mądrego alergologa.
Iskierja jest specem wiec ja tylko polece krem poldermin hydro. U nas byly objawy skorne głównie na glowie, plecach. Ja odstawilam cytrusy, truskawki i maliny. Po dwoch ostatnich nic nie bylo wiec obstawiam cytrusy choc mu juz czasem dahe. A ciemieniucha to pewno od upalow. Jesli jeszcze dajesz czapeczke jak jest cieplo. Moj tez znowu ma

Iskierja jest specem wiec ja tylko polece krem poldermin hydro. U nas byly objawy skorne głównie na glowie, plecach. Ja odstawilam cytrusy, truskawki i maliny. Po dwoch ostatnich nic nie bylo wiec obstawiam cytrusy choc mu juz czasem dahe. A ciemieniucha to pewno od upalow. Jesli jeszcze dajesz czapeczke jak jest cieplo. Moj tez znowu ma
Do speca to mi jeszcze daleko. Może po 5 alergicznym dziecku :p ;).

reklama
Do góry