reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

U nas też od jakiegoś czasu mycie zębów to jest dramat z tym że mam tą szczoteczkę zakładaną na palec i zastanawiam się i skłaniam coraz bardziej ku temu żeby kupić mu elektryczną o ile jest taka szczoteczka dla tak małych dzieci bo jak chcemy umyć zęby to włączam mu szczoteczkę męża bo moją już rozwalił więc moja już dawno jest w śmieciach i czasem ją chce wkładać do buzi i może taka szczoteczka miałaby prawo bytu No nie wiem A kiedyś naprawdę chętnie otwierał buzię do mycia zębów.
A tak poza tematem to polecam wam świetny przepis na placuszki z sera które dziś robiłam na śniadanie i o dziwo mój księciunio zjadł dwa są bardzo dobre i bardzo proste A robi się jej następująco:
Dałam pół kostki twarogu do tego dwa żółtka złamałam trochę swoje zasady odnośnie niedawania cukru i dałam cukier waniliowy ale na przyszłość muszę kupić mieloną wanilię do tego 2 płaskie łyżki mąki I to wymieszać dobrze to mąkę dałam jak wymieszałam już żółtka z cukrem i z serem a na koniec robiłam pianę z białek wymieszałam do tej masy serowej delikatnie i rzuciłam garść pokrojony drobno rodzynek i powiem wam naprawdę placuszki są pyszne smażyłam je Na niewielkiej ilości masła i żeby nie było że to jest mój przepis to jest to przepis z książki Ani Starmach
Placuszki mega oby posmakowaly synkowi następne spróbuje ciasteczka od @nieagatka

reklama
A co poza tym u Was:)?
Tak siedzicie cichutko jak mysz pod miotłą ;).
@walczaca o szczescie Ciebie też wywołuję do odpowiedzi:)

U nas wszystko ok. Mały ma prawie 13 miesięcy, od jakiegoś czasu pięknie chodzi (trzeba mieć oczy naokoło głowy ), jest małym glodomorem i ma 6 ząbków. Niedługo wracam do pracy więc powoli próbuje ograniczać Mu cycka, ale zmorą są niestety nocne karmienia i pobudki.
Czytam co u Was słuchać, ale raz na kilka dni dlatego mało się udzielam. Postaram się jednak poprawić

Dziewczynki jak było u was? Da się schudnąć bo kiepsko to widze. Przed ciążą 64 kg a teraz 6 miesięcy po cc 74 kg i ani hu hu nie może być mniej. Co robiłyście?

Dziewczynki jak było u was? Da się schudnąć bo kiepsko to widze. Przed ciążą 64 kg a teraz 6 miesięcy po cc 74 kg i ani hu hu nie może być mniej. Co robiłyście?

To bardzo indywidualne, ja zawsze miałam problem żeby schudnąć, a teraz dobija rok po porodzie i mam 5kg mniej niż przed ciążą, tylko ja jeszcze karmię piersią. Nie przejmuj się tym, urodziłaś, ciesz się tym. Kg jakoś zejdą. My musieliśmy z mężem zacząć od niedawna super zdrowo jeść, bo młoda woli z Naszych talerzy

reklama
Powoli samo zejdzie ... i mnie przed leczeniem było 66 podczas leczenia doszło do 76 , z wynikiem 73 zaczęłam ciaze , skończyłam 83 a teraz po porodzie stoję na 72 i w dół już nic nie chce iść ... za bardzo kocham słodycze:p co trochę schudne to znowu w górę i tak wkoło. Odpuść narazie sobie i ciesz się macierzyństwem.

Do góry