reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Cały czas w nocy pił wodę - teraz od jakiś 2 tyg ma fazę na sok. Woda pluje. Muszę się bardziej zmobilizować i wrócić do wody ;)
A tak swoją drogą to od kiedy można podawać zwykła mineralna? Bo ja cały czas jeszcze ja przegotowuje.

Za 2 tyg Stasiu kończy 8 miesięcy a dzień później mamy umówiona wizytę w klinice. Zobaczymy co powie doktorek.
Liczymy na zgodę na transfer wrzesień/ październik.

Mysle, ze juz mozesz podawac wode butelkowa.

Trzymam kciuki i naprawde podziwiam za odwage [emoji16]
Ja jestem na etapie buntu dwulatka i gdybym miala w domu niemowle to chyba bym sie wyprowadzila [emoji38][emoji38]

reklama
Cały czas w nocy pił wodę - teraz od jakiś 2 tyg ma fazę na sok. Woda pluje. Muszę się bardziej zmobilizować i wrócić do wody ;)
A tak swoją drogą to od kiedy można podawać zwykła mineralna? Bo ja cały czas jeszcze ja przegotowuje.

Za 2 tyg Stasiu kończy 8 miesięcy a dzień później mamy umówiona wizytę w klinice. Zobaczymy co powie doktorek.
Liczymy na zgodę na transfer wrzesień/ październik.

Ja Was wszystkie podziwiam, że decydujecie się tak szybko na drugie... Moja ogólnie grzeczna i bez większych problemów, a te 10 miesięcy mnie wykończyło psychicznie, chce do ludzi, do pracy, po rodzeństwo wrócę może w przyszłym roku

Dziewczyny czy ktoras z Was robila podwojne prenatalne?
Ja sie zapisalam do takiego bardzo dobrego miejsca w Krk ale poniewaz wypada to w okolicy weekendu sierpniowego, brak miejsc itp to wcisneli mnie na okolo 13t+2d.
A poniewaz jestem w programie w klinice to dostane skierowanie na prenatalne na NFZ i tak jakos mnie korci zeby isc po 11tc na te NFZtowskie a pozniej na te hiper ekstra... ale to chyba juz przerost formy... sama nie wiem.

Jaś był takie cudo do 4 m-ca:). W nocy budził się raz albo wcale, nie wisiał na cycku, nie płakał, sam zasypiał:). Potem zaczęło mu się zmieniać. Teraz też jest cudo-większe, cięższe, bardziej kumate, bardziej samodzielne...moje cudo❤☺❤.
Iskierko wszystkie nasze dzieciaki to cuda ❤️
Bardziej lub mniej niesforne ale kochane najbardziej na świecie.

:-D
Mysle, ze juz mozesz podawac wode butelkowa.

Trzymam kciuki i naprawde podziwiam za odwage [emoji16]
Ja jestem na etapie buntu dwulatka i gdybym miala w domu niemowle to chyba bym sie wyprowadzila [emoji38][emoji38]
Odwaga a może chwilowa niepoczytalność:-D
Co więcej bierzemy dwa pieciodniowe a i tak zostaje nam jeszcze dwójka.

Dziewczyny fotelik samochodowy dla starszego dziecka który dłużej potrzyma i najchętniej tyłem do kierunku jazdy, jaki polecacie? Taki dla dziecka 2 lata+ Cena mnie nie interesuje tylko bezpieczeństwo.

Edit. Dla dziecka który szybko rośnie w górę [emoji23]
Grupa na fb społeczność 8 gwiazdek polecam dużo Wielmożna dowiedzieć.Jest tam kilka modeli które polecają i najlepiej podjechać i zmierzyc

Dziewczyny czy ktoras z Was robila podwojne prenatalne?
Ja sie zapisalam do takiego bardzo dobrego miejsca w Krk ale poniewaz wypada to w okolicy weekendu sierpniowego, brak miejsc itp to wcisneli mnie na okolo 13t+2d.
A poniewaz jestem w programie w klinice to dostane skierowanie na prenatalne na NFZ i tak jakos mnie korci zeby isc po 11tc na te NFZtowskie a pozniej na te hiper ekstra... ale to chyba juz przerost formy... sama nie wiem.
Kyrczaczku nikt Ci nie zabroni z tym ze te pierwsze musza byc w okreslonym czasie i nie wiem czy te13t i 2d nie bedzie juz za pozno bo chodzi o przeziernosc karkowa. Do kogo idziesz do Ciechocinka?
Jeszcze co do badań to jak prowadzisz ciaze u kogoś super u siebiw to potem kazde badanie będzie podobne do prenatalnego-ja tak mialam u lekarza do ktorego poszlam kolo 6mc i od tego czasu ciążę prowadzilam u dwóch przy czym ten pierwszy o niczym nie wiedział. Bo co maja sprawdzic to sprawdza a tez sie zastanawiam czy jest sens bo te jednak dlugie badanie i nie wszystko widac zawsze przez brzuch i jest tez dowcipne usg i wez tez to pod uwagę.

A wiec w temacie rodzeństwa to dzis bylam u wujka Jarka:) myslalam ze od razu mnie skieruje na szczepienia ale 0% hamowania sie mu nie bardzo podobalo i zlecil jeszxze jedno badanie. Jak wyjdzie źle to potem przed szczepieniami bede brac jakies leki ale mam nadzieję ze wynik będzie ok i bede mogla ruszyc pelna para

Ostatnia edycja:
reklama
Na rękach go usypiałaś? Mnie by chyba kręgosłup już całkowicie wysiadł :-(( a butli/mm nie chce dawać. Próby włożenia do łóżeczka i czekania aż zaśnie przy kołysankach, mizianiu itp kończą się totalna histeria, której ja nie potrafię znieść, czasem zaśnie jak już jest bardzo zmęczona, że leżymy razem w łóżku
I ja udaję, że śpię, wtedy się znudzi i pada, ale to już do snu nocnego.
Chodzilam a czasem usiadlam i kolysalam o ile sie nie skapnal ze siedze bo w tedy byla histeria. Do teho sviaglam aplikacje na telefon i w tke leciala suszarka. Obecnie ma dużego miska, większego niz on i turla sie z nim po lozku i tak zasypia na noc i po poludniu na pierwsza drzemke bo na druga juz tak nie chce zasypiac. Przed snen jest butla i czasem na niej zasnie a jak nie to sie turla po całym lozku aż zaśnie i w sumie nie pamiętam od czego sie to zaczelo bo wcześniej ten misiek byl wrzucony w kat

Do góry