reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dzięki dziewczyny za wszystkie rady. Jak poprzednio przekładałam to szczepienie to mi dr powiedziała że przy tej temp ( było 37.2°C) się nie szczepi - ciekawe co jutro mi powie. Ogólnie nie jest to osoba skora do dyskusji. No ale nic - pójdę jutro to się dowiem jak się teraz na to zapatruje. Najwyżej zrobimy sobie tylko wycieczkę do przychodni ;)
Ja bym zaczekała.

reklama
Byłam i zaszczepiłam.
Dzisiejsza wersja p dr nie szczepimy powyżej 37.5.... No coz za każdym razem coś innego... :confused::oo:
Zrobilysmy kiedys eksperyment z przyjaciolka i zapytalysmy o to w Polsce, Belgii i Hiszpanii. W Hiszpanii powiedziano, ze jasne, ze szczepimy. W Belgii pediatra wyciagnela ksiazke, zeby pokazac, ze stan podgoraczkowy nigdy nie jest przeciwwskazaniem do szczepien. W Polsce pwdiatra powiedziala, ze 4tyg po goraczce nie mozna szczepic [emoji16] Tak, ze ten... W Polsce ruch antyszczpionkowy robi swoje...

Zrobilysmy kiedys eksperyment z przyjaciolka i zapytalysmy o to w Polsce, Belgii i Hiszpanii. W Hiszpanii powiedziano, ze jasne, ze szczepimy. W Belgii pediatra wyciagnela ksiazke, zeby pokazac, ze stan podgoraczkowy nigdy nie jest przeciwwskazaniem do szczepien. W Polsce pwdiatra powiedziala, ze 4tyg po goraczce nie mozna szczepic [emoji16] Tak, ze ten... W Polsce ruch antyszczpionkowy robi swoje...
No nie chcę tutaj siać zamętu ale jeśli u mojego dziecka wystąpiły objawy neurologiczne czyli płacz i sztywnienie ciała to już inaczej na to patrzę. Oczywiście pediatra nie zgłosił NOP i ostatecznie dziecko ponosi konsekwencje. Odłożenie szczepienia o kilkanaście dni jeśli dziecko nie jest w optymalnej formie powinno być normą.

No nie chcę tutaj siać zamętu ale jeśli u mojego dziecka wystąpiły objawy neurologiczne czyli płacz i sztywnienie ciała to już inaczej na to patrzę. Oczywiście pediatra nie zgłosił NOP i ostatecznie dziecko ponosi konsekwencje. Odłożenie szczepienia o kilkanaście dni jeśli dziecko nie jest w optymalnej formie powinno być normą.

Nie siejesz, masz prawo do innej opinii.

Mam pytanie do dziewczyn które przeszły ciążę pozamaciczną, oraz wycięty jajowód.
Po jakim czasie znów można zacząć próbować bądz zgłosić sie do kliniki po maluszki ?

Ja nie szczepie jak zęby idą. Zosia jakieś 3 miesiące miala opóźnienia ze szczepieniami, różni lekarze są a żaden nie skomentował ze to jakoś źle
Dziewczyny doradzcie mi proszę. Stasiu od 3 tyg ma temp 37° - 37,3° C ( idą mu zęby)
Jutro szczepienie 3 dawka WZW B.
Przekladalam już o miesiąc, czekać dalej czy szczepić? Do tego słabiej je - a nie chce do bardziej osłabić...

Temat szczepień jest chyba najtrudniejszy... Ja jestem zwolenniczką i na dodatkowe też szczepie, ale mam zasadę, że tylko gdy jest absolutnie zdrowa i w formie. Po chorobie czekam minimum tydzień.
37 to nie gorączka, ale przy ząbkowaniu organizm jest osłabiony na to dostaje jeszcze szczepienie...Ale każdy robi jak uważa, najważniejsze by w ogóle szczepić.
Innych państw nie stawiam sobie za wzór. W innych państwach do 12 tc nie ma po co walczyć o ciążę, o beta hcg trzeba się prosić w szpitalach oddalonych o 100 km... także nasza służba zdrowia nie taka najgorsza moim podkreślam osobistym zdaniem.

reklama
Temat szczepień jest chyba najtrudniejszy... Ja jestem zwolenniczką i na dodatkowe też szczepie, ale mam zasadę, że tylko gdy jest absolutnie zdrowa i w formie. Po chorobie czekam minimum tydzień.
37 to nie gorączka, ale przy ząbkowaniu organizm jest osłabiony na to dostaje jeszcze szczepienie...Ale każdy robi jak uważa, najważniejsze by w ogóle szczepić.
Innych państw nie stawiam sobie za wzór. W innych państwach do 12 tc nie ma po co walczyć o ciążę, o beta hcg trzeba się prosić w szpitalach oddalonych o 100 km... także nasza służba zdrowia nie taka najgorsza moim podkreślam osobistym zdaniem.
Tak jest w UK i ich faktycznie nie warto stawiac sobie z przyklad. Ja podalam jako referencje dwa pionierskie w Europie panstwa jesli chodzi o invitro. I nie mowie, ze mam racje. Ot taki eksperyment a wnioski kazdy wyciaga sam.

Do góry