reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dziewczyny co z takiego "must have" kupić jeszcze przed urodzeniem malucha w aptece?
Wit D i co jeszcze? probiotyki, espumisan ( na wszelki wypadek ) coś na gorączkę ?

Do tego co napisała @misis188 dodam tylko waciki/gaziki jałowe (do przemywania oczu).
Już miesiąc po powrocie do domu kupiłam też maseczki do twarzy, bo byłam przeziębiona i nie chciałam Małego zarazić.

Do tego co napisała @misis188 dodam tylko waciki/gaziki jałowe (do przemywania oczu).
Już miesiąc po powrocie do domu kupiłam też maseczki do twarzy, bo byłam przeziębiona i nie chciałam Małego zarazić.
Ja nakupilam tych gazikow i nie użyłam ani jednego. Do zmiany pampersa używamy takich duzych płatków kosmetycznych prostokatnych i ciepłej wody a oczka przecieram tymi płatkami tylko do oczek mam je pociete. Gsziki nie podrazniaja skorki? Bo nie sa tak delikatne jak waciki. Bede musiała je zuzyc bo mi pol szufladt zajmuja:)

Dziewczyny czy Wasze pociechy spały ładnie w nocy i nagle zAczęły się budzić? Moja od 10 dni budzi się ok.24, 1-2, 6 i 7:30 wstaje. Bywały dni że budziła się co 2h. Jest to tak że zaczyna płakać ale nie jakoś przeraźliwie, oczy ma często zamknięte. Wezmiemy na ręce trzy razy bujniemy i śpi. Jest to męczące bo przyzwyczajona jestem do spania w nocy :p. Wykluczyliśmy już głód i mokrego pampka, ból brzucha czy coś. Jedyne co to może zęby. Ostatnie dwa dni marudna w dzień, stale na rękach, popłakuje, nie chce poleżeć wczoraj raz mi nie chciała zjeść mleka miała przerwę 7h.
Może faktycznie zęby. Nam tak się nie budziła ale dopiero teraz dwa zęby wylazły a ma 6,5 choć też bez bezsennych nocy.

Cesarki sa fajne:)
Oj to korzystaj z ostatnich chwil kiedy mozesz sie wyspac:laugh2:
Malo co sypiam - często nie ma mnie w domu.. Wyśpię się ( jak to mówi moja mama) w trumnie .
Ja nakupilam tych gazikow i nie użyłam ani jednego. Do zmiany pampersa używamy takich duzych płatków kosmetycznych prostokatnych i ciepłej wody a oczka przecieram tymi płatkami tylko do oczek mam je pociete. Gsziki nie podrazniaja skorki? Bo nie sa tak delikatne jak waciki. Bede musiała je zuzyc bo mi pol szufladt zajmuja:)
o takich rzeczach jak gaziki to wiem . Bardziej chodzi mi o leki ...
Ostatnio dużo pisałyscie o espumisanach i innych

Ja teraz też używam płatków kosmetycznych. ale na poczatku wszyscy o tych gazikach więc się dostosowałam ;). Nie podrażniły oczu.

reklama
Malo co sypiam - często nie ma mnie w domu.. Wyśpię się ( jak to mówi moja mama) w trumnie .

o takich rzeczach jak gaziki to wiem . Bardziej chodzi mi o leki ...
Ostatnio dużo pisałyscie o espumisanach i innych

Ja espumisa.n używam, ale nie od początku. Jakoś tak na przełomie 4/5 tygodnia zaczęłam. I mi położna na problemy ze wzdęciami poleciła Floracti.n Kolki, ale trudno mi ocenić czy coś pomógł. Chyba żadna z dziewczyn tu tego nie używała a nawet jesli to nie jest tak popularne jak inne specyfiki. Paracetamol kupiłam dopiero jak Mały miał być szczepiony, ale udało mi sie do tej pory go nie użyć.

Do góry