reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
51534EF9-0AD4-4A0A-87C5-13D76B784CAC.png
Mamusie starszych dzieciaczków.
Jak rozszerzałyście dietkę Waszym dzieciom ?
Moja Lenka za niedługo już skończy 4 miesiące, i bedę chciała zacząć podawać jej coś innego niż tylko mleko, ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać.Najpierw kaszka czy warzywa ? ile razy dziennie kaszka jaka z czym mieszać,warzywa jakie ile razy dziennie
Ja zaczynałam od kaszki hipp. Czytaj skłAd bo za głowe można się złapać. U mnie je cały czas mleko i raz kaszke między 11-12 i to by było na tyle. U nas bardzo dużo rzeczy uczula Marceline i często się zatrzymujemy w rozszerzaniu diety i mamy długie przerwy.

Załączniki

• 51534EF9-0AD4-4A0A-87C5-13D76B784CAC.png
    51534EF9-0AD4-4A0A-87C5-13D76B784CAC.png
    120,7 KB · Wyświetleń: 71
Dziewczyny czy Wasze pociechy spały ładnie w nocy i nagle zAczęły się budzić? Moja od 10 dni budzi się ok.24, 1-2, 6 i 7:30 wstaje. Bywały dni że budziła się co 2h. Jest to tak że zaczyna płakać ale nie jakoś przeraźliwie, oczy ma często zamknięte. Wezmiemy na ręce trzy razy bujniemy i śpi. Jest to męczące bo przyzwyczajona jestem do spania w nocy :p. Wykluczyliśmy już głód i mokrego pampka, ból brzucha czy coś. Jedyne co to może zęby. Ostatnie dwa dni marudna w dzień, stale na rękach, popłakuje, nie chce poleżeć wczoraj raz mi nie chciała zjeść mleka miała przerwę 7h.

Moja Lenka za niedługo już skończy 4 miesiące, i bedę chciała zacząć podawać jej coś innego niż tylko mleko, ale kompletnie nie wiem jak się za to zabrać.Najpierw kaszka czy warzywa ? ile razy dziennie kaszka jaka z czym mieszać,warzywa jakie ile razy dziennie
Ja zaczynam jutro pierwsza marchew potem cukinię potem zobaczymy jak to pójdzie.Ja w pierwszych dniach przed zbliżającą się pora jedzenia około poludnia dam troszkę warzywka i poprawie mlekiem.W pierwszych tygodniach tylko raz dziennie.Jedno warzywo będę dawać 3 dni potem zmiania zobaczę czy nieez pora przyjdziema alergii A na mieszanie warzyw poczekam chwilke

Ja tak miałam. Mój napedzal mi tak laktację. Dwa dni takie m8alam po rząd. Też dokarmialam mm ale okazało się że nie ma potrzeby podawać mm bo mały to klocek. Ma 6100 A dziś równo 5 tygodni. Musisz się przyzwyczaić że niektóre dzieci mają tak że wiszą na cycku non stop. Mój taki jest.
No duży chłopczyk my mamy 4 miesiące 6040

Ja za radą @adunnnia90 najpierw zaczęłam od warzyw. Na pierwszy rzut poszła marchewka przez kilka dni, później marchewka z ziemniakiem kilka dni, dynia i teraz idzie brokuł. W przyszłym tygodniu będę starała się podawać już jakąś zupkę i może jakieś owoce i będę powoli rezygnować z jednego mleka dziennie. Na razie kaszek i kleików nie daję.

U nas 4+2 były warzywa 1 dziennie ( kilka łyzeczek) w 5 miesiącu jadła pelny posiłek w 6 miesiącu z mięsem .
Od 5 miesiaca owocki
O 6 miesiąca kaszka na sniadanie potem owocki potem obiad potem mleko i mleko

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy Wasze pociechy spały ładnie w nocy i nagle zAczęły się budzić? Moja od 10 dni budzi się ok.24, 1-2, 6 i 7:30 wstaje. Bywały dni że budziła się co 2h. Jest to tak że zaczyna płakać ale nie jakoś przeraźliwie, oczy ma często zamknięte. Wezmiemy na ręce trzy razy bujniemy i śpi. Jest to męczące bo przyzwyczajona jestem do spania w nocy :p. Wykluczyliśmy już głód i mokrego pampka, ból brzucha czy coś. Jedyne co to może zęby. Ostatnie dwa dni marudna w dzień, stale na rękach, popłakuje, nie chce poleżeć wczoraj raz mi nie chciała zjeść mleka miała przerwę 7h.
Obstawiam zęby u nas tez budziła sie i nie płakała ale tak jakby sie żaliła .... pogłaskam pocałuje i spi .

reklama
Ja mysle, ze to zeby. Jak moja sie zsczyna tak budzic z placzem to daje paracetamol. Zazwyczaj po 10min juz spi wiec to dowod, ze j bolalo.

Do góry