a nie zalecaja przeciwgoraczkowego syropku podac przed?Idziemy jutro na 2 dawke meningokoki b ...
Mam sra....e mam nadzieję ze to jedyny obiaw tej szczepionki
reklama
Ewunka
Fanka BB :)
U mnie właśnie nie ....a nie zalecaja przeciwgoraczkowego syropku podac przed?
Ale @Jaskolcia wlasnie pisała i nie wiem co zrobić.....
Jaskolcia
U mnie w przychodni jest takie zalecenie żeby przy bexero w ciągu godziny od szczepienia podać lek przeciwgoraczkowy. Lekarz pokazywał mi też zapisy w ulotce, ale nie mogę jej znaleźć. Może jest na necie. Przy innych szczepieniach zalecenie było, aby podawać przeciwgoraczkowe tylko jak gorączka wystąpi.U mnie właśnie nie ....
My za 4 tygodnie bierzemy 3 dawkę bexero, też się boję tego szczepienia. Pielęgniarka, która robi te szczepienia powiedziała, że ta szczepionka jest naprawdę bolesna.
Dzisiaj się szczepilismy przeciwko ospie.
nieagatka
Od apiretalu nic jej nie bedzie wiec jej podaj dla spokoju ducha i po problemie.U mnie właśnie nie ....
RedHotChiliPepper28
co do mojej kruszynki jak bylam w szpitalu to wg ich usg mały ważył 3300 tak ze tego- 1 kg różnicy w pomiarach....
Masakra... No to już jest kosmiczna różnica
Ewunka
Tak wezme ze sobą paracetamol nawet nie wiem ile ten grubas teraz ml moze wypic . Jutro tez mamy bilans (8) 9 miesięcznikaJa bym chyba wzięła coś przeciwgoraczkowego ze sobą i zapytaj się lekarza na miejscu. Najlepiej zaufać lekarzowi.
Jest napewno bolesna ..... tydzień trwało zanim zaczęła ruszać nogą ...
Ewunka
Moja wizja ze moze osłabić działanie szczepionki ale to taki pomysł z mojej głowyOd apiretalu nic jej nie bedzie wiec jej podaj dla spokoju ducha i po problemie.
nieagatka
WatpieMoja wizja ze moze osłabić działanie szczepionki ale to taki pomysł z mojej głowy
Ja podalabym 1ml.
Lilce (11kg) podaje 1,4.
reklama
Jaskolcia
U nas goraczkowala pomimo podania leku po szczepieniu. Nie dała dotknąć nóżki, która była twarda w miejscu wklucia, a przez kilka dni po nie było spokojnej nocy.Tak wezme ze sobą paracetamol nawet nie wiem ile ten grubas teraz ml moze wypic . Jutro tez mamy bilans (8) 9 miesięcznika
Jest napewno bolesna ..... tydzień trwało zanim zaczęła ruszać nogą ...
Liczę, że może z 3 dawką będzie lepiej.