reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

A no przykre.....
Kliniki robią statystyki był program kiedys o novum i oni mowili ze jak widzą serduszko to licza ze in vitro udane ( chodź wiedza ze czasem przestaje bic niestety ale kobiety znikaja .......)
Ja nie mam na czole napisane Marcelina jest z in vitro ale nie jest to zadna tajmnica.
Jak brałam ślub ksiądz pyta czy planujemy mieć dzieci...... wiec ja w ryk .... Mówię my tak ale ktoś ma inne plany ...jestem chora jestem po 2 inseminacjiach i 2 procedurach in vitro ....powiedział cos w stylu próbujcie dalej ...
Teraz mama zamawiała chrzest u tego samego proboszcza pamiętał- powiedział ciesze się ze Bóg i medycyna dali rade z przyjemnością udzielę chrztu ....

Super że jeszcze są tacy księża :-) u Nas wiedzą tylko moi rodzice i trzy koleżanki, reszcie nie powiemy, bo po co mają wiedzieć. Rodzina męża jest dziwna i sami nie wiemy jak mogliby zareagować, a tym bardziej dziadkowie mojego M, którzy są ultra katoliccy :p

reklama
Niestety wiekszosc ksiezy woli bzdury opowiadac, ze dziexi w termosach w lodowce trzymamy. Ja tez nie mam problemu zeby o tym.mowic,.ale wie tylko najblizsA rodzina i dwie przyaciolki. Nie dlatego, ze sie wstydze tylkond dlatego, ze ja nikogo nie pytam w jakiej pozycji dziexko splodzil [emoji12][emoji4] Bo dña mnie to mniej wiecej to samo [emoji4]
Nie wiem czy większość .....
Wiesz w telewizji kaczor pokazuję ze Wszyscy ....
W mnie wie mnóstwo osób. W pracy jak szlam ba punkcjie czy transfer to tak mowiłam ze bede później bo mam monitoring jaj :)

Nie wiem czy większość .....
Wiesz w telewizji kaczor pokazuję ze Wszyscy ....
W mnie wie mnóstwo osób. W pracy jak szlam ba punkcjie czy transfer to tak mowiłam ze bede później bo mam monitoring jaj :)
No ja mysle, ze ksiezy jak Twoj jest niestety mniejszosc. Nie sprawdzalam, bo ogolnie z kosciolem kontakt mam niewielki.
Ja w pracy nie mowilam. Pracuje w korpo, nikogo to nie obchodzi, a starania o ciaze to mogloby byc powod do zwolnienia.

Super że jeszcze są tacy księża :-) u Nas wiedzą tylko moi rodzice i trzy koleżanki, reszcie nie powiemy, bo po co mają wiedzieć. Rodzina męża jest dziwna i sami nie wiemy jak mogliby zareagować, a tym bardziej dziadkowie mojego M, którzy są ultra katoliccy :p
Pewnie ze sa trzeba dac im szanse hi hi
Nasze babcie tez nie wiedzą bo by tego nie ogarnely nie wiedza co to jest in vitro .

No ja mysle, ze ksiezy jak Twoj jest niestety mniejszosc. Nie sprawdzalam, bo ogolnie z kosciolem kontakt mam niewielki.
Ja w pracy nie mowilam. Pracuje w korpo, nikogo to nie obchodzi, a starania o ciaze to mogloby byc powod do zwolnienia.
Moj stary tez tak mysli ;)powiedział ze nie weźmie ślubu jak mu ksiądz cennik wystawi. Powiedział co łaska ufffffff:laugh2:
Ale na u mojej przyjaciółki ksiadz po komuniach dzieci "prosił" o 10% z zebranych pieniędzy :oo2: czytając w internecie myślałam ze to jaja:baffled: ale jak mi ona powiedziała to ....
A u babci na wiosce mojego starego ksiadz czyta na mszy ile kto dał po kolędzie :-D

Moj stary tez tak mysli ;)powiedział ze nie weźmie ślubu jak mu ksiądz cennik wystawi. Powiedział co łaska ufffffff:laugh2:
Ale na u mojej przyjaciółki ksiadz po komuniach dzieci "prosił" o 10% z zebranych pieniędzy :oo2: czytając w internecie myślałam ze to jaja:baffled: ale jak mi ona powiedziała to ....
A u babci na wiosce mojego starego ksiadz czyta na mszy ile kto dał po kolędzie :-D

<facepalm> [emoji38]

reklama
Dla samej kliniki na pewno takie informacje są pomocne i w sumie można wyciągnąć jakieś wnioski przy dużej ilości pacjentów. Ja dalej jestem w swojej klinice, nie zamierzam się odcinać szczególnie, że mam jeszcze jedno cudo na zimowisku, ale jakoś nie dziwi mnie, że ludzie wolą udawać, że nie mają z tym miejscem nic wspólnego, Nasze społeczeństwo to dalej trzeci świat w tych sprawach i poglądach.

@sroka87 a czemu się nie zgadzasz? :-D

Do góry