reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Dziewczyny jaki preparat stosujecie przeciw rozstępom? Do tej pory używałam zwykłego balsamu do ciała i oliwki, ale jutro zamierzam kupić jakiś balsam/krem dla kobiet w ciąży. Myślę o kremie Palmer's, ale może stosujecie coś innego godnego uwagi?
Ja stosuje co mi w ręce wejdzie, byle smarować. palmersa oliwę,perfectę mama coś tam, zwykłe kremy, linomag dla dzieci A+E.... wychodze z założenia, że jak ma pomóc to wszystko pomoże. Póki co nie mam rozstępów... A tu jeszcze tylko 3 tyg do końca.

reklama
Dziewczyny czy to jest w ogole możliwe,żebym w 12 tc wyczuła ruchy? Wczoraj wieczorem przed snem cos poczułam i dzisiaj , po tej stronie gdzie łapie tętno ... czy to moje flaki? [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kiedyś miałam balsam Palmer's. Pamiętam, że miał intensywny zapach. Zaciekawił mnie jeszcze ten krem z musteli. Właśnie czytam, że dziewczyny sobie go chwalą. Tylko cena dużo wyższa... ale jak ma być skuteczniejszy, to na pewno warto. Jutro jeszcze dowiem się ile ta mustela kosztuje w mojej aptece i podejmę decyzję. Chyba, że w aptece coś innego polecą. A w rossmann jest teraz w promocji skoncentrowany krem na rozstępy Palmer's i o nim na początku myślałam.

Ja mam palmers i póki co odpukac ani jednego rozstepu a aktualnie 39 tc , zobaczymy może jeszcze coś wyskoczyć jak brzuch się opuszcza Ale tragedii chyba nie będzie nawet jeśli coś wyskoczy ;) ja szczerze polecam

Dziewczyny czy to jest w ogole możliwe,żebym w 12 tc wyczuła ruchy? Wczoraj wieczorem przed snem cos poczułam i dzisiaj , po tej stronie gdzie łapie tętno ... czy to moje flaki? [emoji23]

Raczej flaki [emoji16] ja jak mówiłam do swojej lekarki ze tak mi się przelewa koło 16 t to tez mowila ze flaki i faktycznie jak już poczułam ruchy to widziałam różnice [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jak na pierwszą ciąże to by było wyjątkowo wcześnie. Wsłuchuj się dalej, to będzie najlepsze potwierdzenie,że to właśnie TO! ;) Skończyłam 17tc i też wsłuchuję się w brzucho. Na razie nie zauważyłam nic co by mogło być NA PEWNO ruchami malucha. Mam łożysko na przedniej ścianie macicy więc na ruchy mam jeszcze czas...ale i tak bym chciała już je poczuć:)

Co do rozstępów Pixie ma rację- to kwestia genów ale i tak warto nawilżać skórę:) Mimo,że mam kilka różnych balsamów/kremów/oliwek nie używam niczego bo wszelaki zapach drażni mnie niesamowicie:( (póki co skóra bez zmian mimo,że biust zrobił mi się gigantyczny!).
Nawet te hipoalergiczne i bezzapachowe kosmetyki mają dla mnie odrzucający aromat! :(

Raczej flaki [emoji16] ja jak mówiłam do swojej lekarki ze tak mi się przelewa koło 16 t to tez mowila ze flaki i faktycznie jak już poczułam ruchy to widziałam różnice [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

[emoji51][emoji51][emoji51]

Co do rozstępów Pixie ma rację- to kwestia genów ale i tak warto nawilżać skórę:) Mimo,że mam kilka różnych balsamów/kremów/oliwek nie używam niczego bo wszelaki zapach drażni mnie niesamowicie:( (póki co skóra bez zmian mimo,że biust zrobił mi się gigantyczny!).
Nawet te hipoalergiczne i bezzapachowe kosmetyki mają dla mnie odrzucający aromat! :(

Moje tez są ogromne, a mój M to normalnie świruje jak mu je pokazuje [emoji51][emoji23]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

reklama
Do góry